Friluftsliv

Lejrpladser ved Immeln

Turen til Immeln

Det letteste er nok bil, selv kom jeg via Helsingør/Helsingborg. Fra Helsingborg er det ca 1 1/2 time. Du kører til Immeln kanocenter som er et stort kanocenter hvor du kan leje alt inkl. kanoer. Selv havde jeg min egen med. Du kan også købe fiskekort og "Naturvårdskort" som skal bruges hvis du overnatter i Halen naturreservat - men ikke på pladserne ved Immeln.

Padling

Vi padlede fra Immeln kanocenter op til pladsen ved Brotorpet. Det er nok ca. 20 km. og tager 2 personer en 4 - 5 timer med diverse små pauser, hvor vi ikke gik i land. Vi tog først den korteste tur op ad østsiden - men der var ret kraftig vestenvind som gav en del bølger på østkysten. Derfor krydsede vi over til vestkysten og fortsatte i roligt vand det meste af vejen. Retur ad samme vej - men her overnattede vi på den nordlige af Kvinnöarna. Turen fra øen tilbage til kanocentret tager ca. 1 ½ time når der er tæt på ideelle forhold. Jeg vil anbefale at man tager vestkysten hvis det blæser fra vest – det kan være svært at fornemme ved kanocentret som ligger i læ.

Lejrpladsen v. Brotorpet

lejrpladser immeln

Pladsen findes let når man kommer vestfra, idet der er en fin strand lige til venstre for indsejlingen til forbindelse til Filkesjön. Her trak vi vores kano op. Man kan sikkert godt sætte telt op ved stranden, der er borde og bålsteder samt en stor mark. Men det blæste som sagt ret godt fra vest, så vi valgte at sætte telt op i nærheden af sheltret - her er der nogle bålpladser også m borde/bænke (selvom disse nok flytter sig lidt rundt i løbet af sæsonen). Vi fik et fint bålsted m. grillrist. Der er et brændemagasin - men selvom jeg tror at det bliver genfyldt ofte er det åbenbart et problem at der stjæles brænde (det står der på en seddel). Der var brænde da vi kom - men da der var en del overnattende - samt nogen som gerne ville have bål hele

natten var der et rimeligt stort forbrug som helt tømte magasinet selvom jeg ville have troet det umuligt. Da vi var der var der en flækøkse. 

Som sagt virker det som en populær plads og jeg vil tro at man skal være indstillet på at dele hvis man satser på sheltret (og det skal de andre også...).

Der er to lokummer og skraldespande. Der var toiletpapir (i stor rulle) på lokummet. Jeg så ikke om der var vand da vi havde taget en dunk med. Men jvf. symbolerne på kortet skulle der være vand - så det er der nok også.

Der er en del træer så vi kunne godt sætte en hængekøje op. Der er god plads til telte som kan slås op mellem træerne. Der er også en lille bådebro.

Lejrpladsen på den nordlige Kvinnö

lejr hygge

De to Kvinnöarna ligger meget tæt på hinanden ca 1 ½ times padlen nordpå fra Immeln kanocenter og ca 3 - 4 timer sydpå fra Broptorpet. Jeg tror det er populære lejrpladser – men vi f

ik den nordlige ø for os selv.

Den nordlige ø er nok også den sværeste at komme i land på. Mod syd på øen er der en bådebro, men jævnfør skilt må man ikke blokere broen, og der er ikke et sted til kanoerne ved broen. Det eneste sted hvor jeg vil tro man kan lægge til og få sin kano på land er på vestsiden. Vi lagde til ved nogle sten og jeg trådte ud i vandet og trak det meste af det tunge baggage på land, mens min søn holdt kanoen på plads. Så kunne vi trække kanoen op og lægge den på land langs vandet.

Der er mindst 3 lejrpladser på øen med bålsteder men ingen borde. Der er vist med symbol på kortet at der en et shelter – men det passer ikke. Til gengæld er der et lokum – og det står der ikke noget om. Der var ikke så meget papir, så det er nok en god idé at have noget med selv. Det er nok godt at der er et lokum for eller ville øen – som er ret lille – nok blive et rent minefelt.

Vi valgte pladsen på toppen af øen – der var fint læ og dejlig solskin og en god bålplads (uden rist). Jeg tror at brænde bliver et problem på denne ø. Der var fældet et par træer i den østlige ende formodentlig sidste efterår, og de var dejlig tørre og nemme at save op og flække. Vi havde både sav og økse med – så det var intet problem for os. Men det slipper nok hurtigt op og det er jo ikke alle der har sav og økse med. Det så ikke ud til at der blev lagt brænde ud – og der er nok heller ikke altid toiletpapir. Der er ikke vandpost på øen. Alt i alt en dejlig plads – men man skal nok selv have brænde med hvis man gerne vil have bål. Vand skal man også have med hvis man ikke vil drikke søvand.

haengekoeje pladser immeln

Der er en landgangsplads for kanoer på vestsiden af den sydlige Kvinnö samt en bro på nordsiden hvor sheltret også er. Det så ud til at der var brændeskjul her – men jeg ved ikke om der var brænde da vi ikke gik i land på den sydlige ø. Mener også jeg kunne se et lokum.

Der var hvepse på øen, nogle irriterende typer som ville kravle op under mit bukseben. Det lykkedes for en og jeg fik en stik med hjem.

Tips & Tricks

5 ting til en dagsvandretur

5 ting til en dagsvandretur

Som arrangør af dagsture i det østlige Sjælland skal jeg tit pakke rygsæk. Da turene oftest afvikles med 5 km/t og er på 20-25 km, skal der lidt til for at holde maskineriet velsmurt. Ergo kan jeg ikke nøjes med en lille rygsæk.

Test af Outdoorudstyr

Silva Ranger pandelampe

Silva Ranger pandelampe

Test af Silva Ranger pandelampe Silva Ranger er en robust pandelampe med de klassiske funktioner, men med en god og anderledes fordel: Det røde lys. Det kan virke så simpelt, men et lidt kraftigere rødt lys er savnet i de fleste andre pandelamper.