Vandrestøvler

Mere
11 år 9 måneder siden #3205 af Aoraki
Vandrestøvler blev oprettet af Aoraki
Jeg skal have nye vandrestøvler. Men da jeg elsker regn, mudder og bjergsider, lurer jeg på "skalstøvler". Kan godt lide at de ikke "suger" så meget vand, og jeg i stedet for fugtig forring, skifter strømperne.
Jeg har kun fundet Lundhags støvler. Er der nogle alternativer eller andre forslag ?

Vil lige tilføje mine primære ture er South Island NZ, hvor det ikke er unormalt med 8-10 meters nedbør pr år. Men de må også meget gerne kunne klare de Norske fjelde.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 9 måneder siden - 11 år 9 måneder siden #3211 af ulyng
Besvaret af ulyng på emne Vandrestøvler
Lundhags er nok et meget godt valg. For mig at se er der fire andre muligheder. men 8-10m nedbør er jo sindsygt meget. Troede det der var forbeholdt en eller anden bjergby i Andes eller Indien.
Det er et bredt spekter du vil favne der. Mit bud må være flg. uden dog at have oplevet NZ m 8-10m nedbør.
1. Kraftige vandre gummistøvler a la tretorn sarek (hvis de eller lign. stadig laves)
2. Goretex støvler m højt skaft
3. Lette læderstøvler i god kvalitet
4. Kraftige traditionelle (randsyede) støvler
-Det første er brugt meget før i tiden ('80-'90erne), jeg har ikke meget erfaring m dem
-Det andet valg. Tja, goretex støvler er kun vandtætte til toppen af skaftet, og der efter er de ofte en pine at få tørre på tur - med mindre man medbringer flere(mange) extra sokker til at skifte med undervejs (jeg går udfra du snakker om længere ture uden at kunne komme indendøre, da det lyder lidt sådan)
-Lette læderstøvler har greb, og når de uværgeligt bliver våde kan de gås tørre (hvis du får tør periode)
-Jeg er "gået tilbage" til meget kraftige støvler a la Hanwag Bergell og Meindel Perfekt. Årsagen er, at jeg tager på tur i "meget tidlig sommer"/efterårs perioden og nu de sidste år et godt stykke nordligere end de nordlige områder i Sverige (der er fred og ro, ingen m'sker). det er vådt og koldt, med regn, slud, sne og konstant mellem minus 6 - 5 plusgrader. Der er bække, elve og meget myr der skal krydses og det eneste der har kunnet holde mig tør(læs "kun lidt fugtig") er de oventnævnte støvler. jeg får lidt fugt på indersiden af støvlen, men ikke noget uldsokkerne ikke kan magte - bortset fra den obligatoriske "sok" man får i et eller andet uopmærksomt øjeblik. Goretex er jeg gået udenom da jeg uværgeligt vil skulle gå med våd støvle længere i en sådan støvle end i fuldlæderstøvler, som gås tørre i løbet af dagen. O så fryser jeg ikke i de tunge støvler
Samtidig har jeg oplevet en kammerat måtte gå i oventnævnte omgivelser i et par gore-støvler der var utætte - det opdager man tit først når man er på turen, og det var VÅDT og KOLDT.
Hvad med scooterstøvler eller waders resp. badetøfler og badebuxer på dage med godt vejr ;)
PS jeg tager afsted derop d.9-26 okt om Gud vil og mine støvler holder.
Håber for dig der er nogen der kan give dig bedre råd end jeg

My tuppence worth

Sidste redigering: 11 år 9 måneder siden ved ulyng.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 9 måneder siden #3213 af trold
Besvaret af trold på emne Vandrestøvler
Med de krav du stiller vil jeg anbefale "Meindl Island Pro MFS". Det er en støvle i olieret læder med Gore-Tex membran. Har nok slidt 5-6 par op og har aldrig oplevet at gtx membranen er gået i stykker. Den har rigtig god pasform, og skaftet er så tilpas højt at foden støttes rigtigt godt. MFS betyder at sålen efter ca 10 min tager et aftryk af din fod, som derefter holder.. Har virkelig givet støvlen tæsk i dagregn, sump/moser, stegende hede, blokmark, og stenede æselstier højt tilvejrs.

Trold ;)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Naturbob
  • Gæst
  • Gæst
11 år 9 måneder siden #3215 af Naturbob
Besvaret af Naturbob på emne Vandrestøvler
For nogle år siden sad vi ca. 8 stykker i hytten i Nallo efter en noget våd tur dertil.

Vi sammenlignede kvaliteten af støvler - hvem der havde fået våde sokker og fødder.

Kun mine læder Lowa og et par læder Meindl bestod testen. De var kun fugtige nede i af fodsved.

Der var også et par højskaftede Lundhags imellem - de dumpede bravt. Vandet var trængt ind gennem pløsen nederst. Så kunne det være lige meget med at de høje skafter.

Mine Lowa går gennem mudder og vand, jeg er typen der bare vader igennem, og jeg får aldrig våde sokker. Men støvlerne er også fra start smurt ind i et tykt lag Snowseal, som bare får lov til at sidde. En gang imellem vasker jeg støvlerne let med lædersæbe med en svamp, og bagefter giver dem et tykt lag Snowseal.

Når jeg udskifter støvler er det fordi sålen er blevet slidt - alt det andet holder "til evig tid". Det nyeste par er kun til fjeldet og vandring med rygsæk. Et andet par slidte er til andre dagsture.......

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 9 måneder siden #3216 af Aoraki
Besvaret af Aoraki på emne Vandrestøvler
Mange tak for de hurtige svar.
Jeg har også kigget på Lowa Mega Camp. Virker som en lækker støvle. Hanwag skal jeg da lige have luret lidt på.
Er lidt skeptisk over for Gore Tex, men lyder som om jeg skal give Meindl Island Pro en chance, er de ikke frygtelig tunge ?

Vil også lige tilføje at det hovedsageligt er i Fiordland hvor bjergkæden rejser sig af det Tasmanske hav der er så meget regn.
Jeg har lagt nogle billeder ind på min profil af det smukke og lidt fugtige fiordland, men lad dem ikke skræmme jer, det er jo kun i snit 2 ud af 3 dage det regner ;) .
Der er hytter på vandreturene, men også en høj luftfugtighed. har endnu ikke haft held til at tørre fugtige støvler over en nat.

Ellers vil jeg da lige reklamere lidt for muligheden for at gå direkte fra regnskov op på en glazier, eller starte om morgenen i ørken og slutte om eftermiddagen på frodige bjergsider. NZ er langt væk men har en helt fantastisk natur og et unikt dyreliv.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Quest
  • Gæst
  • Gæst
11 år 9 måneder siden - 11 år 9 måneder siden #3217 af Quest
Besvaret af Quest på emne Vandrestøvler
Hej Aoraki
Lowa og Meindl er fede vandrestøvler. Ingen tvivl om det. Har selv haft flere par af Meindl "Performance", nogen kalder den militærmodellen af Meindl's "Island", som trold snakker om. High Camp er næsten identisk. I det hele taget ligner de to mærkers støvler ofte hinanden.
Men det hele kommer an på dine fødder og ikke vores anbefalinger, for sidder de dårligt på dig er det jo lige meget hvor godt de sidder på os andre :)

Nu nævner du selv vægten, så jeg tillader mig lige at forvride emnet. for jeg kan simpelthen ikke lade være :dry: . Er Ultralighter, så det er så vigtigt for mig at jeg helt overvejer at droppe mine støvler (selv på mildere vinterture. Det skal i hvert fald prøves ;) ) og gå all in på trailrunners? At lade fødderne være våde indtil skoene er tørre igen, hvilket de hurtigt bliver, eller have en form for vandtæt sok eller neoprensok i, når det bliver koldt. Og så tørre fødderne grundigt før soveposen kommer i brug (evt. bruge sovesokker), samt give dem en gang sportcreme af en art der styrker/restituerer fusserne i løbet af natten. Det er der udviklingen bevæger sig hen imod for tiden, hvor vandrestøvler er traditionelt, tungt og "gammeldags" ;) - sagt uden at ville træde nogen over vandrestøvlerne :whistle:
Det kræver træning af sener, knogler og muskler at skifte fodtøjstype, så det er også en overvejelse du skal gøre dig.

Held og lykke med at finde det der passer dig :)
Forresten lyder det jo rigtig fedt med dine ture dernede!
Sidste redigering: 11 år 9 måneder siden ved Quest.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.181 sekunder