Erfaring med indlægssåler?

Mere
11 år 1 måned siden #9910 af Anastasia
Hej allesammen

Der skulle vel ikke være nogen af jer der har erfaring med de forskellige mærker af indlægssåler der er på markedet..? Eller måske generel erfaring med indlægssåler?

Med venlig hilsen Anastasia

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 1 måned siden #9913 af Troels_Lee
Jeg har både Superfeet såler fra Luffeland og Sidas fra spejdersport og der er ærlig talt ikke den store forskel.

Spejdersport har dog sådan en varmefølsomplade der kan fortælle dig hvilken mængde svangstøtte du har brug for samt størrelse og det er egentlig ret smart.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Fjeldabe
  • Gæst
  • Gæst
11 år 1 måned siden #9915 af Fjeldabe
Besvaret af Fjeldabe på emne Erfaring med indlægssåler?
Jeg har i mange år brukt såler fra Conform`able som nu hedder Sidas, enten formstøpte eller "standart" såler når de har passet.

Det gør en enorm forskel at have en sål/fodtøj som støtter der hvor den skal og er eftergiven når det er et behov.
Jeg havde 3 uger med kurser i fjellet sidste sommer, og måtte ha nye støvler da de gamle døde en lille uge inden. De Nye støvler blev leveret en time inden jeg skulle ud af døren, og jeg glemte selvfølgelig at bytte såler... Det er længe siden jeg har været så træt i mine fødder! Serlig når man færdes i "vanskelig" terræn, mærker jeg store fordele ved såler/fodtøj som passer til min fod.

Men pas på der ude, såler er blevet "hot" og alle sports- og friluftsbutikker sælger såler i dag, men det at altså langt fra alle som hvad hvad de laver. Så undersøg om de ved hvad de snakker om INDEN du handler, for en god sål er guld værd, men en dårlig/forkert sål kan ødelægge turen...
Idag findes der flere end Conform`able som laver gode såler, jeg ville nok heller se mig om efter en butik du har tillid til, og så købe det mærke de nu fører. Alternativt gå til en bandagist.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 1 måned siden #9916 af Terje
Besvaret af Terje på emne Erfaring med indlægssåler?
Smider lige et indlæg her, som godt nok handler om løbesko, så der er overhovedet ingen sammenhæng med denne tråd - vistnok.

www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/10/07/193227.htm

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/
Følgende bruger(e) sagde tak: kelberg, Georas

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 1 måned siden #9917 af Georas
Besvaret af Georas på emne Erfaring med indlægssåler?
Hej Anastasia!

Jeg har flere gange fået lavet formstøbte indlægssåler til mine løbesko. Det skyldes at jeg "overpronerer" en lille smule, hvilket vil sige at jeg "ruller" lidt for meget på fødderne. Rent praktisk foregår formstøbningen ved, at man får plantet sine fødder på en slags "følemadras", hvorefter en robot så kan lave indlægssålerne så de passer præcis til fødderne.
Man kan få lavet disse formstøbte såler mange steder. Jeg fik lavet et par i vinter hos Intersport for ca. 500 kr., og det har fået løbeskoene til at føles mere naturlige at løbe i.

Jeg har ikke ondt i knæet længere på lange løbeture, og jeg bilder mig ind at det er på grund af sålerne. Men det er en interessant artikel Terje har fundet frem til, måske der er lidt placebo effekt involveret :unsure:

De bedste hilsner
Rasmus

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.172 sekunder