Nybegynder til vandring, søger bla. støvler

Mere
11 år 2 uger siden - 11 år 2 uger siden #10062 af NickM
Hej, som helt ny på dette forum, og relativt ny i vandrerverdenen søger jeg lidt hjælp fra eksperterne :)
Jeg har klatret en del. Det vigtigste var godt vejr og løst tøj. Nu vil jeg gerne i gang med at vandre i stedet, og har fået lokket kæresten med på idéen. Det sætter lidt krav, når man som mig er facineret af overlevelse og det at "stole på sit udstyr/være afhængig af det". Forhåbentlig når jeg der til en dag... Så vidt jeg ved, er støvler af stor (måske den største) værdi. Hun har et par vinterstøvler af mærket Merrell. De ligner lidt disse: img.wolverineworldwide.com/is/image/Wolv...qlt=70&fmt=png-alpha dog er der kun ét sæt ”spænder”

Jeg har et par Ecco sandalsko. Efter at have læst lidt rundt omkring bla. Herinde, kan jeg se der er flere der anbefaler Meindl Island, dog er de ikke sådan at finde i nordjylland. I stedet har jeg været i eventyr sport og prøve disse Hanwag Tatra, som sad utrolig godt på mine fødder www.eventyrsport.dk/tatra-wide.html ... Sælgeren var dog mere interesseret i at sælge et par af dem med pangfaver og kunststof. Er jeg helt ude i hampen med mit ønske om "fede brune læderstøvler" og vil det være at betegne som overkill? Eller bør jeg i stedet vælge et par som disse: www.eventyrsport.dk/conquest-gtx-m.html sidst men ikke mindst. Bør jeg kigge efter goretex, når det primært er i de 3 "varme" sæsoner?

Sidst er det måske godt at kende vores mål! Efter at have set billeder fra Sverige, så er det svært ikke at forelske sig i den flotte natur. Det er målet. Til at starte med skal det være kortere weekend ture i det midtjyske(Silkeborg-Aarhus ruten, dog kun til Skanderborg), med enkelte overnatninger og vandringer i 4-5 timer om dagen (uden at vide om det er meget eller lidt) bare for at starte ét eller andet sted.

Derudover har jeg af "store" ting:
Haglofs Genius 12
Haglofs Trail Lite
Fjælræven Keb bukser/jakke
Mountain hardwear proshell skaljakke og paclite bukser
MSR Whisperlite
osprey exposure 50

og hvad man nu ellers har når man har været lidt for grejforstyrret gennem tiden :whistle:

Hvordan starter vi bedst, og hvad bør vi fokusere på, for at få en god tur? :)

Sidste redigering: 11 år 2 uger siden ved NickM.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 uger siden #10063 af SebastianAndersen
Dejligt med endnu en ny på forummet, velkommen til! :)
Jeg vil sige, at begge sæt støvler er gode. Man kan sige, at med Hanwag støvlen der er det til de lidt mere strabadserende ture, tror jeg at med hvad du beskriver her, nok vil være fint tjent med Salomon støvlen.
Læder kan sagtens gå an. Hvor meget det lige ånder i forhold til Gore-Tex skal jeg ikke gøre mig klog på. Men noget siger mig bare, at Gore-Tex er bedre på det område.
For at tage en beslutning, vil jeg nok sige Salomon støvlen. Den virker til at kunne klare sig til dit behov.
Lige netop de Salomon støvler kender jeg ikke til. Jeg har dette par Salomon støvler: www.spejdersport.dk/salomon-quest-4d-gtx...restoevle-herre.aspx
som jeg er vældig tilfreds med.

Det virker jo til der er styr på det ellers. Hvad skal man mere være opmærksom på..?
Så skulle det lige være, ikke at tage for mange kilometer de første gange, men træne jer op over flere ture. Ellers er det jo bare om at komme afsted og nyde det! :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 uger siden #10064 af NickM
Tak ;-) og tak for dit svar. Mit "problem" med støvlerne består måske lidt i at jeg ikke kan gennemskue forskellen. Jeg tænker: hvis nu turen stod på en 7-dags tur til Sverige, ville den fra Salomon så være den bedte? Prismæssigt er der jo egentlig ikke den store forskel, hvis målet er at beholde støvlen i mange år.

Men tak for 'tiltroen', du har måske ret i at vi bare skal springe ud i det. Worst case er at man tager bussen hjem, og ellers griner af det, hvis man har glemt noget helt basalt :P Jeg glæder mig som et lille barn til det afbræk man forhåbentlig får fra hverdagen og den stress og jag et studie gør på ens liv.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 uger siden #10066 af tohmahawk
Dem med læderstøvler plejer at sige at en læderstøvle (uden membran forstås) tørrer hurtigere hvis den bliver våde indeni end en stølve med membran. Jeg har selv et par Haglofs Solid som er i nubruk læder med goretex membran. De sidder utroligt godt på mine fødder men er nok for varme (til mig) til sommerbrug.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 uger siden #10067 af SebastianAndersen
Ja okay, lad os tage Sveriges eksemplet :)
Til fjeld vil jeg sige Hanwag støvlerne. Med telt og den tunge oppakning, vil de være at foretrække.
Til Sydsverige vil Salomon godt kunne bruges, hvis det fx var 7 dage på, lad os bare sige Skåneleden eller lignende.
Men samtidig hvis det også er med telt og det hele, så kan jeg godt se fornuften i bare at tage Hanwag støvlerne med det samme. De skal jo netop bruges over flere år, så man kan ligeså godt gøre det "rigtigt" i første omgang. Der kan godt være en idé i at købe Hanwag støvlerne.

Ja, det er altid godt at være afsted! Kender selv det med at studere, for mit vedkommende gymnasiet, så det altid skønt at få et afbræk på hverdagen! Det tror jeg vi alle kender :)
Og ja, hop ud i det. Det værste der netop kan ske er jo at man tager hjem igen og griner lidt over det, hvis man vel og mærke ikke er nået helt derud inden ;)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 2 uger siden - 11 år 2 uger siden #10069 af NickM
Tak for svaret tohmahawk. I mit tilfælde vil det nok give mening at tage dem uden goretex :-) Så vidt jeg kan læse, er læderet i forvejen rimelig vandafvisende.

Ja det er lidt der jeg vil hen, Sebastian. Jeg vil nødig stå om noget tid(alt efter hvor lang tid det tager at blive klar på ødemarken) og så skulle købe nye støvler til knap 2000 igen ;-) Hvis det giver mening, så min idé med weekendturerne her i DK også at bære på telt og andet nødvendigt udstyr. Jeg vil nødig lave et impulskøb, for ja, jeg vil gerne ramme "rigtigt" første gang!

Jeg har været på én tur alene for en del år siden, i snevejr. Det gik rigtig fint da jeg havde pakket som at det skulle være koldt som det var første dag. Anden dag slog det pludselig over i regn, og så var alt gennemblødt og jeg måtte ringe efter moar :lol:

Sidste redigering: 11 år 2 uger siden ved NickM.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.161 sekunder