Nye støvler...klargøring?

Mere
10 år 3 måneder siden #13426 af skimmelkongen
Har lige fået investeret i et par nye støvler... "Bates GX 8 gore tex" - Virker som super gode støvler indtil videre.. hvad synes i om disse støvler til trekking og overlevelsesture...?
Hvilke tiltag er bedst at foretage sig for at forbedre pasformen inden de skal bruges rigtigt... har hørt en masse om at putte dem i vand og gå dem til, mens de våde og efterfølgende imprægnering osv... men kom endelig med en specifik drejebog til hvordan jeg klargøre skoene bedst og så de holder sig pæne og funktionelle i mange år frem.. er ret novice på dette område.. :huh:
Thomas.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 3 måneder siden #13428 af skimmelkongen
det trekking vi hovedsageligt kommer til at foretage er vandring i de svenske skove, måske lige i norges fjelde, men mest skove og med en oppakning på omkring 20 kg. hver...- hovedsageligt camper vi nok det meste af tiden, men forventer at vandre omkring 50 km på hver tur anslået.. (medmindre det en weekendtur, så det minimal vandring og hovedsageligt camp)... -tror også det en salgs militærstøvle, formoder de er bedst til vandring - de passer fint, men kan de gøres endnu bedre..? :S

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 3 måneder siden #13431 af NOB
Besvaret af NOB på emne Nye støvler...klargøring?
Smiler lidt af hele tanken om, man skal "klargøre" en ny støvle. Den burde da være klar fra starten af. Jeg husker dog med alt tydelighed hvordan vi traskede rundt i våde "mili" støvler for at få dem til at passe, jeg er nu stærkt i tvivl om det havde nogen effekt. Du kan jo prøve :-)

Membranen skal ikke vedligeholdes som sådan. Sved og skidt kan tilstoppe den og nedsætte dens "transporterende" effekt, men du skal ikke sprøjte, vokse eller indfedte den.

Efter brug skal du sørge for at rengøre og tørre støvlen godt ud både indvendigt og udvendigt. Hvis det er en læderstøvle skal læderet også vedligeholdes efter behov. Jeg gør nu ikke noget ved mine udover at rengøre dem i vand og sæbe, men andre synes de skal fedtes ind i alt muligt. I min bog er det nu kun nødvendigt, hvis du ønsker at øge modstandsdygtigheden overfor vand i en støvle uden membran. Du vælger selv.

Ellers er det bare på med dem og afsted, det er nu engang det vigtigste!

Hilsen
Niels

”Friluftsliv handler mye om å inspirere til et rikt liv med enkle midler”, Helga Synnevåg Løvoll

Min blog om vandring og friluftsliv
Følgende bruger(e) sagde tak: skimmelkongen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 3 måneder siden #13433 af NOB
Besvaret af NOB på emne Nye støvler...klargøring?

Ljunggren skrev: Det er ikke "trekking" men vandring og til det skal støvlerne helst være torsionsstive og stive i sålerne så du ikek belaster føderne unødigt.

Vi der vandrer meget og også i de nordiske fjelde bruger ikke militærstøvler. Militærstøvler er til militær brug. Vi bruger helt almindelige vandrestøvler som fx Meindl Island eller tilsvarende. Den type støvler er perfekt til alle former for vandring.


Nu er perfekt et ret stort ord.

Nogen af os andre der også vandrer meget. Vi tror mere på at bevare ens naturlige balance og træne sine sener og muskulatur op så unødige skader og belastninger undgås. Vi bruger derfor lette sko eller lette støvler, der er smidige og har et godt greb. Der er god ræson i at ikke bruge energi på bære 1 kg på hver fod, men sådan er der så meget religion og tradition i friluftsverdenen. Jeg sværgede også selv til støvler engang! Nu samler mine Hanwag kun støv på loftet, der har de stået i en fire fem års tid.

Dit behov vil sikkert udvikle sig med tid og erfaring, så tag dine nye støvler på og kom afsted på nogle gode prøve/træningsture. På den måde får du erfaring med dem.

Hilsen
Niels

”Friluftsliv handler mye om å inspirere til et rikt liv med enkle midler”, Helga Synnevåg Løvoll

Min blog om vandring og friluftsliv

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 3 måneder siden - 10 år 3 måneder siden #13434 af ErikS
Besvaret af ErikS på emne Nye støvler...klargøring?
Kan kun give NOB og Ljunggren ret. Støvler skal passe fra starten...
Jeg anvender militære gore-tex støvler (mest fordi jeg har dem...) og jeg giver dem sort støvlesværte efter behov (fordi jeg skal...)

Det vigtige her at anvende en, der ikke indeholder silicone, f.eks. Verners støvlesværte , for at undgå at stoppe gore-tex membranen til.

/Erik

P.S. Kiggede lidt mere på dine Bates. Det giver ikke mening med en gore-tex membran og så en lynlås på siden af støvlen...!

Lykke er en retning, ikke et sted.
Sidste redigering: 10 år 3 måneder siden ved ErikS.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 3 måneder siden #13435 af Outdoor Rødovre
Når NOB og Ljunggren rådgiver om at læderstøvler ikke skal vedligeholdes på anden måde end med vand, så synes jeg det er et rigtig dårligt råd. Det vil forkorte støvlernes levetid markant, hvis man aldrig giver læderet voks.

Jeg så engang en uvidenskabelig test, som Meindl havde lavet på et par Borneo støvler. Den ene side var blevet vedligeholdt med voks gennem en sommersæson med masser af turbrug. Den anden side var kun blevet rengjort efter brug. Den side, som havde fået voks så i store træk ud som da den var ny. Den anden side var slidt til ukendelighed - nej måske ikke til ukendelighed, men det var tydeligt at den var medtaget.

Læderstøvler skal vedligeholdes med lædervoks, som er lavet til formålet. Hvis der er membran i støvlerne skal man bruge en vokstype, som er beregnet til den slags støvler. Den vil ikke gøre læderet vandtæt, til gengæld vil den bibeholde læderets høje åndbarhed.

Når nu vi taler om åndbarhed, så kommer langt det meste fugt dog ud gennem det største hul i støvlerne - det er så det samme sted, som man stikker sin fod ned.

I forhold til at "gå støvler til", så er jeg helt enig med NOB og Ljunggren. Støvler skal passe fra starten, og helst føles som om fødderne "endelig er kommet hjem", når man stikker i dem første gang.

Mvh Ib
Outdoor Rødovre
Roskildevej 258
2610 Rødovre
Følgende bruger(e) sagde tak: skimmelkongen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.158 sekunder