Kilimanjaro bestigning

Mere
6 år 1 uge siden #31437 af Kachine
Kilimanjaro bestigning blev oprettet af Kachine
Hej
Jeg overvejer at bestige Kilimanjaro og vil gerne træne herhjemmefra. Derfor vil jeg anvende www.kilimanjarotours.dk hvor man både kan få træning og grupperejse. Andre ideer?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 1 uge siden - 6 år 1 uge siden #31441 af Georas
Besvaret af Georas på emne Kilimanjaro bestigning
Hej Kachine

Jeg synes ikke det er så vigtigt hvilket rejseselskab du vælger, men du bør overveje følgende ting:

1. Tid
De hurtige bestiger Kilimanjaro op og ned på fem dage, men de fleste der forsøger at komme på toppen så hurtigt fejler, og dem der kommer op har højst sandsynligt en gevaldig hovedpine. Du bør derfor sætte mindst seks dage af til vandreturen, og gerne flere!
En af dagene bør være en akklimatiseringsdag, hvor du går 500-1000 højdemeter op sammen med guiden, og ned og sove igen.

2. Rute
Jeg besteg Kilimanjaro i 1998 af Marangu ruten, i dag også kaldet coca/cola ruten, da man kan købe colaer og sove i komfortable hytter hele vejen op(man er vel magelig). Efterfølgende blev Machame ruten, der skulle være smukkere, mere populær, men hvis jeg var dig ville jeg tage en af de andre, mindre befærdede, ruter, fx Lemosho/Shira ruten, der skulle være helt fantastisk. Se mere her: www.ultimatekilimanjaro.com/routes.htm

3. Pole - Pole
Guiden og bærerne vil ofte sige ordene "Pole-Pole", der er Swahili for "langsomt-langsomt". Med andre ord, tag den med ro, kom ind i en realistisk vandrerytme, så vejrtrækningen kan følge med; så har du størst chance for at komme på toppen. 5895 er højt, rigtigt højt, mere end 1000 meter højere end Mont Blanc, men ikke teknisk svært, så alle i rimelig form, der giver sig god tid, kan i princippet nå toppen.

4. Er det pengene værd?
Da jeg var på Kilimanjaro i august 1998 var der under 4000 der havde været på toppen det år, i 2018 er det tal formentlig tidoblet. Når det er sagt er udsigten fra toppen stadig lige så fantastisk, man ser den smukkeste solopgang, og kan fx se Mount Meru over 70 km væk(en "lille" top på 4500 meter). Om natten har du den vildeste stjernehimmel, da man er langt fra byer, højt oppe, og på den sydlige halvkugle, hvor man kigger ind mod Mælkevejens centrum. Kilimanjaro har også stadig permanent sne, og noget der ligner gletsjere lidt, og så er det verdens højeste fritliggende bjerg, med et interessant vulkankrater i midten. En guide er obligatorisk, og en bærer en god idé, så man kan nyde opstigningen fra tropisk jungle til polarklima på bedste vis. Den store klimaforskel fra top til bund, med endemiske planter(planter der kun gror på Kilimanjaro), det er alle pengene værd.
Rigtig god tur!

De bedste hilsner
Rasmus
Sidste redigering: 6 år 1 uge siden ved Georas.
Følgende bruger(e) sagde tak: Pihlen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.146 sekunder