Hvilken Trangia?

Mere
11 år 3 måneder siden - 11 år 3 måneder siden #8498 af KP
Hvilken Trangia? blev oprettet af KP
Hej

Jeg vil gerne høre om en enkelt Trangia vil kunne klare madlavning til to voksne og to (små) børn i ca. en uge, og i givet fald, hvilken model man skal gå efter. Dvs. er der så meget endet end en fra 25-serien? Jeg har allerede besluttet mig for at det skal være med gas, for sprit bliver vi nok trætte af at vente på.

Udover det med størrelsen kan jeg nu se at der findes nogle flere muligheder for materialevalg end den gang jeg var spejder. Der er jo både Hård Anodiseret aluminium og teflon. Jeg kunne godt tænke mig at høre fra folk som har erfaring med de forskellige materialer og se om det er noget som er den ekstraudgift værd. Umiddelbart kan jeg sagtens se pointen med teflon, men er lidt bange for om der kommer for mange ridser. Hård anodiseret lyder spændende, men er jo betydeligt dyrere, så vil høre om det er pengene værd. Er den forresten mere "non-stick" end almindelig aluminium?

Sidste redigering: 11 år 3 måneder siden ved KP.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 3 måneder siden #8500 af SebastianAndersen
Besvaret af SebastianAndersen på emne Hvilken Trangia?
Jeg tror næsten det er lige meget hvilken Trangia du vælger, så får du et godt produkt. De virker alle sammen godt :)
Og ja, når det nu er til den størrelse gryder, så ville jeg også vælge gas eller benzin. Og man kan sagtens nøjes med et enkelt sæt til to voksne og to små børn.
Jeg har dog ikke erfaring fra de sæt med teflon, og ved heller ikke hvorfor de skulle være bedre. Dem med hårdt anodiseret aluminium er fine.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 3 måneder siden #8502 af Terje
Besvaret af Terje på emne Hvilken Trangia?
Hvis temperaturerne du skal opholde dig i, er over ca. 10 grader, er sprit nu ikke så dårligt eller langsomt. Og billigere i brug og lydløst. Men gas er nemmere at regulere ned, så man kan simre sin mad.

Har ikke erfaring med teflon på Trangia. (eller jo, men det var på de første modeller for 25 år siden - der blev det slidt af...) Tror det nye fungerer lige så godt, som det du møder hjemme i køkkenet.

Men i og med at gryderne på Trangis er tyndere end dit hjemlige køkkengrej, og at varmnekilden er mindre, og med en ret lille diameter, kan du alligevel opleve, at ting brænder på.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 3 måneder siden #8520 af KP
Besvaret af KP på emne Hvilken Trangia?
Mange tak for jeres svar.

Jeg har nu lidt erfaring med at lave mad i en Trangia, bl.a. fra en 14 dages vandretur i Grønland hvor vi egentlig fint klarede os med sprit. Men det var uden kone og små børn, og jeg ved af erfaring at når ulvetimen banker på kan det kun gå for langsomt :)

Som sagt, det er primært materiallevalget jeg er i tvivl om. Jeg vil godt give mere for at få noget ordentligt grej som skal holde længe. Omvendt vil jeg ikke betale unødigt hvis det ikke gør en forskel.

Og lige på falderebet - kan man ikke få et HA sæt med gasbrænder? Synes jeg kun har set dem som almindelig sæt med sprit, og det er jo dyrere hvis man skal købe gasbrænderen seperat.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 3 måneder siden #8522 af NRE
Besvaret af NRE på emne Hvilken Trangia?
Hej, hvis du skal bruge et Trangia til helt alm. turbrug, hvor vægten ikke er altafgørende, så vil jeg foreslå, at du vælger det største sæt (25 serien), hvor den store gryde kan rumme 1,5 liter, og den lille gryde 1 liter, det er beregnet til tre personer, så det burde også kunne klare madlavningen til to voksne og to børn.

Jeg vil dog foreslå, at du også køber en kedel, den er alt andet lige mere funktionel, end at koge vand i en gryde, og en multidisk er også en rigtig god ting, den kan bruges som grydelåg og skærebrædt.

Og så vil jeg anbefale, at du vælger gryder og stegepande, som er teflon belagte, det er bare en stor lettelse, at man kan vaske gryderne rene i koldt vand, og at maden ikke brænder fast på den tynde stegepande.

Jeg vil også anbefale, at du vælger at bruge spritbrænderen, den er ganske vist lidt langsommere, men den er 100% lydløs, og du kan jo købe en ekstra løs spritbrænder, så kan du jo koge og stege på samme tid, se nederst på denne side - www.trangia.se/2891.trangia_tillbehor.html

Du kan jo evt. gøre det, at du køber Trangia sættet, og prøver det med spritbrænderen, på en kort weekend tur, og så kan du se om du synes den fungerer fint nok til dig, og er det ikke godt nok, så kan du smide de næsten 500 kroner, som en original gasbrænder koster.

Jeg kan kun sige, at vi har et teflon belagt Trangia sæt, som er over 25 år gammelt, og vi er meget glade for det, og ud over at gryderne, panden og kedlen er sorte i bunden, så kan det næsten ikke ses, at vi hvert eneste år har brugt det på flere ture og en lang ferie.
www.mediapix.dk/oversigt/mennesker_&_mil...groentsager-385.html

MVH
NRE

Følgende bruger(e) sagde tak: KP

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
11 år 3 måneder siden #8524 af NRE
Besvaret af NRE på emne Hvilken Trangia?

Terje skrev: Har ikke erfaring med teflon på Trangia. (eller jo, men det var på de første modeller for 25 år siden - der blev det slidt af...) Tror det nye fungerer lige så godt, som det du møder hjemme i køkkenet.


Hvis man kun bruger en grydeske og en paletkniv af træ, så ridser det ikke teflon belægningen. Jeg købte i sin tid en lille grydeske og paletkniv i træ, hvor jeg kortede skafterne af, så de fylder og vejer mindre, og vores Trangia sæt er meget brugt og over 25 år gammelt, og vi har slet ikke oplevet, at teflon belægningen er blevet slidt.
www.mediapix.dk/oversigt/mennesker_&_mil...iv/_lejrliv-123.html

MVH
NRE

Følgende bruger(e) sagde tak: KP

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.165 sekunder