Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Forum

Rugbrød på fjeldet

  • Jern-Henrik
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 10 måneder siden #13 af Jern-Henrik
Besvaret af Jern-Henrik på emne Rugbrød på fjeldet
Jeg har de sidste to år haft rugbrød med på fjeldet.
Turene har været hhv. 14 og 16 dage.

Jeg havde for to år siden, til andet formål, investeret i en vacumpakker! Og det slog mig da jeg skulle pakke rationer, "jeg vacumpakker da bare mit rugbrød"

Det fungerede perfekt og jeg havde saftigt rugbrød alle dage.
Man skal dog lige passe på med at give for meget "gas" med vacumet for så bliver brødet noget flat i det, smager stadig godt!

Siden har jeg eksperimenteret med forskellige ting som fx leverpostej (fungerer 100% :-)) og derved sparer jeg vægten af dåsen og jeg kan brænde emballagen hvis det hober sig op og man ikke lige kommer forbi et sted med søbbelcontainer :P

Hilsen jern-henrik

Følgende bruger(e) sagde tak: Ljunggren

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • JensB
  • JensB's profilbillede
  • Platin Eneboer
  • Platin Eneboer
Mere
5 år 10 måneder siden - 5 år 10 måneder siden #14 af JensB
Besvaret af JensB på emne Rugbrød på fjeldet
Jeg provianterer oftest med schwarzbrot samt ost og spegepølse; og det synes jeg faktisk normalt, at jeg kommer rigtig langt med. Schwarzbrotet holder sig rigtig godt rigtig længe, og jeg foretrækker det frem for pumpernikkel- og speltbrød, som jeg finder kedeligt. Men det er rigtigt, at schwarzbrot bliver tungt på en fjeldtur, hvor man skal proviantere til mange dage. Men her har jeg gode erfaringer med det grove Wasa knækbrød, som jeg faktisk også synes mætter rimelig godt.

Og så en nøgleregel. Jeg har altid en fast emballage i rygsækken (en stor boks eller kasse med låg) primært til brødet, da dette jo ellers altid smuldrer eller knækker, når det uvægerligt bliver mast i sækken!
OBS: Og så kassen nok ydermere den fordel, at forhindrer brødet i at tørre ud!

Du er altid velkommen på min hjemmeside: www.jensesvandringer.dk

Til mine næste ture: jensesvandringer.dk/tamedpaatur.html
Sidste redigering: 5 år 10 måneder siden ved JensB.
Følgende bruger(e) sagde tak: gronlund

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Terje
  • Terje's profilbillede
  • Debat Guru
  • Debat Guru
Mere
5 år 10 måneder siden #15 af Terje
Besvaret af Terje på emne Rugbrød på fjeldet

gurli skrev: Jeg synes nu ikke knækbrød er særlig skrøbeligt, man behøver jo ikke lægge det nederst i rygsækken.


Neij, knækbrød holder faktisk forbavsende godt. Har gået med op til 10 pakker øverst i rygsækken, nogen gange vist med et telt ovenpå. Bruger Wasa Sport, tykke skiver. Har erstattet en del af brødmængden med trailmix (rosiner og nødder) og Organic Food Bars.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Fjeldpigen
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 10 måneder siden #16 af Fjeldpigen
Besvaret af Fjeldpigen på emne Rugbrød på fjeldet
Tak for inspirerende indlæg :) Vi tager snart en uge til Rondane 3 voksne, 2 børn og en hund. Da det skal være en god oplevelse for alle, kan vi ikke kun tænke i hvad der giver energi, det skal også smage OK, så de mindste får dækket deres behov, og også på madsiden nyder de velfortjente pauser. Her bliver det både loganbrød (som der er mange delte meninger om - er spændt på at smage det), knækbrød, tørret rugbrød og hjemmelavet muslibar. Men mængden af loganbrød må reduceres, hvis den samlede vægt bliver for høj. Pt. kører vores nye dehydrator på højtryk - i går med æbler med kanel på og rabarber - i dag med tyndtskårede gulerødder. En del forberedelser men tror det er givet godt ud på den første fjeldtur med børn :lol:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • SusDal
  • SusDal's profilbillede Emne forfatter
  • Ildsjæl
  • Ildsjæl
Mere
5 år 10 måneder siden - 5 år 10 måneder siden #17 af SusDal
Besvaret af SusDal på emne Rugbrød på fjeldet
Ihhh - hvor er det dejligt så mange bidrager :-)

Her et par dage inden afgang har jeg købt en nyhed WASA surdeg råg bagt udelukkende på fuldkornsrugmel, snackpølser med chilli og spansk Manchego ost og dagen før har jeg tænkt mig at købe friskbagt 6-kerne rugbrød fra Kohberg og tørre det lidt på brødristeren...

Jeg vil helt sikkert prøve at bage logan eller overlevelsesbrød og lignende en anden god gang :-)

Og så har jeg gemt et par super tynde plast bakker, der intet vejer (den slags man køber frugt og grønt i i supermarkederne) og de skal hjælpe med at holde lidt sammen på frokosten :-)

PS: Jeg bryder mig ikke om man brænder plast af i naturen, så jeg har tænkt mig, at slæbe bakkerne og alle de plastposer jeg pakker maden ind i med på hele turen...
Sidste redigering: 5 år 10 måneder siden ved SusDal.
Følgende bruger(e) sagde tak: Ennamaria

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.136 sekunder

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Kursus i friluftsliv

Kursus i Basisfriluftsliv

kr. 1000 00
Båltyper, lær at tænde det perfekte bål
Mad over bål og kogegrej
Kort- og kompaslære
Etablering af lejr og meget mere...
Vandretur i Lapland

Vandretur i Lapland

kr UDSOLGT
Vildmarken
Væk fra stier - ud i naturen
Professionel turguide
Over polarcirklen
Kanotur for kvinder

Kanotur for kvinder

kr 1200 00
Kun for kvinder
Konatur i Nordens sydligste vildmark
Kun 2,5 timer fra broen
Oplev stemninge og find stor inspiration
Planlægning af tur kursus

Planlægning af vandretur kursus

kr 800 00
Hvordan vælger jeg en vandrerute
Hvornår på året kan jeg tage afsted
Hvordan sørger jeg for at være sikker
Hvilket grej egner sig bedst til min tur
Jetboil
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor
Jetboil
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor

Follow Us