Reservebrænder?

Mere
8 år 7 måneder siden #19254 af Simon
Reservebrænder? blev oprettet af Simon
Jeg har i diverse køkkengrejs debatter støt på udtrykket reservebrænder. Senest i debatten omkring en anmeldelse af en ny letvægtsbrænder.

Jeg har egenlig tit undret mig lidt over det, så nu spørger jeg jer:

Har i en reservebrænder med på fjeldet?

Jeg har aldrig haft en ekstra med, men kan da godt se at hvis man er så uheldig at den går i stykker, kan man i værste fald kan blive nød til at aflyse resten af turen. Men det gælder vel egenlig meget af ens udstyr. Nuvel, en reservebrænder behøver ikke veje meget, så nu overvejer jeg om man burde have en lille ekstra med.

Så fremt nogen har en reservebrænder med, har i så nogensinde haft brug for den?


Følgende bruger(e) sagde tak: Michael700

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 7 måneder siden #19256 af Kaj
Besvaret af Kaj på emne Reservebrænder?
....hmmm, jeg tænker...nej, vel, der skal da være plads til at det IKKE går som planlagt...jeg kommer personligt aldrig til at tage en reservebrænder med....eller, ekstra vandrestøvler, eller en ekstra sovepose, eller ekstra af
hvad det måtte være. Stol på dit grej må være mit motto. I øvrigt god weekend derude :-)

Venlig hilsen
Kaj

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 7 måneder siden #19257 af stokrenden
Besvaret af stokrenden på emne Reservebrænder?
Jeg har ikke en reservebrænder med, og det er heller ikke på nogen måde nødvendigt. Frysetørret mad kan sagtens spises med koldt vand, det er bare ikke så spændende.

De eneste scenarier, hvor det kan være et problem ikke at have en brænder, er på en vintertur, hvor den er nødvendig til snesmeltning, eller hvis man bruger den til at "rense" vand ved kogning, eller hvis man har taget fødevarer med, som ikke er sikre at spise uden opvarmning, men det har de færeste vel på en fjeldtur.

b

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Fjeldabe
  • Gæst
  • Gæst
8 år 7 måneder siden #19258 af Fjeldabe
Besvaret af Fjeldabe på emne Reservebrænder?
Jeg har ganske ofte en reserve brænder med om vinteren, særlig hvis jeg er flere dagsvandringer fra hjelp, hytter eller skov. Her er man jeg jo 100% avhengig av at kunne smelte snø til drikke.
Og så kan det også være praktisk med to brænderer til matlagning, jeg unngår frysetørret når jeg kan...

Ellers mener jeg at "ekstra"-tendensen avspeiler en uheldig trend med målfiksering av friluftslivet. I alle andre situasjoner end den beskrevet over, vil en ødelagt brænder ikke betyde andet, end at turen bliver annerledes end det som var planlagt. Måske må man ind om hytter, måske må man søke til skoven (bål), måske må man gå en anden rute, måske må man gå dagsturer - med det bliver fortsatt tur...

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 7 måneder siden #19260 af Milho
Besvaret af Milho på emne Reservebrænder?
Jeg har Fire Maples Hornet mini stove med i rygsækken enten som primær eller sekundær/reservebrænder.

Hvis som reservebrænder er det som regel også fordi den bruges til madlavning.
Jeg anser ikke mig selv som paranoidt friluftsmenneske, men jeg har prøvet at en brænders "væltesikring" var slået til og derfor ikke virkede (testbrænder). Der havde jeg tilfældigvis en anden brænder med så vi fik mad, men hvad var sket hvis jeg ikke havde det?

Var vi døde? Nej, vi var vel højest 30 minutter væk fra hjælp - 3 timer fra hjemmet :)
Vi ville så højest sulte de 3 timer, men altså - 44 gram ekstra og så kan man lave mad igen og hygge videre - tja.

Vi taler jo ikke om liv og død her - vi taler om at man gerne vil kunne fortsætte weekendturen/fjeldturen i nogenlunde samme komfort hele tiden. Det er måske ikke alle der har tid/råd til at rende rundt i skovene/fjeldene hele tiden og derfor "bare" kan sige, nå pyt - hjem igen :)

Er det en råd jeg vil give videre til andre? Jeg høre sjældent om en brænder der er gået i stykker og sandsynligheden for at gassen er gammel, fejlproduceret, forkert gevind eller der er for koldt til gas er nok en større brænderdræber end andet (ind på maven med gassen ;) ).

Så har man ikke en let gasbrænder, så tag stadig trygt på tur :cheer:


Vh Christian

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Tømrer
  • Gæst
  • Gæst
8 år 7 måneder siden #19261 af Tømrer
Besvaret af Tømrer på emne Reservebrænder?
Jeg har pakket min reserve brænder (fire maples hornet) sammen med mit first aid kit - den fylder jo næsten ingenting!
Jeg er som udgangspunkt heller ikke til alt mulig ekstra udstyr, dvs ekstra af alt muligt - men når jer er på tur, skal hyggen være en stor del af turen, også gider jeg ikke sidde med kold kaffe eller mad!

Fire maples hornet er bestemt vindfølsom, men jeg havde en fin oplevelse af brænderen sammen med trangia! Godt nok kan flammen være svær og justere pga det er svær og komme til, når den sidder i trangiaen! Jeg kogte lidt vand på fuld styrke, og det gik fint - Større gasdåser (200/400gr) kan evt graves lidt ned i jorden under trangiaen, men en 100gr gasdåse passer fint til under gryderne!

Jeg har dog aldrig været ude for svigt af mine "hovedbrændere" fra trangia eller jetboil, så fire maples hornet ligger fint i first aid kit, og venter på sin tur!

go weekend derude!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.260 sekunder