Maden på turen - hvad gør andre?

Mere
6 år 3 måneder siden #31029 af Sander
Hej site.
Jeg er meget optaget af maden jeg tager med på vandreturen, dvs. Ingredienserne og metoderne. Personligt er min tilgang at alt gerne skal være hjemmelavet, da det er en del af hele oplevelsen. Dvs dehydrerer de "varme" retter hjemmefra, bager gerne loganbrød, havregrynsbar mm.
Lige nu er jeg ved at lave en kostplan for en vandretur i Norge, der går på 2 gange varme retter om dagen. En til middag og en til aften. Og til morgenmad fx havregrynsbarer to go. Min hensigt er at tænke lidt ud af boksen.

Gasforbruget skulle gerne være det samme, som skulle jeg varme vand til fx. havregrød om morgenen, men være mere interessant at spise, end knækbrød, og andet man ellers medbringer at spise til middag på turen. Volumen og vægten af de hjemmelavede retter bilder jeg mig ind, er samtidig lavere end hvis jeg skulle købe alternativer til middagsmaden, da jeg vakumerer retterne. (150gram pr ret.) Overskueligheden ligeså. Men jeg bliver måske klogere når jeg har afprøvet det til foråret.
Indlægget er ment som inspiration til andre, og kommenterer gerne hvad I andre gør...

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 3 måneder siden #31052 af mearleth
jeg er med på samme hold, jeg laver min tur-mad selv. Fordi jeg synes frysetørret er for dyrt og sjældent gør mund og mave rigtig glad. Jeg har eksperimenteret vældig meget med dehydrering, og deler op i 3 tilgange:
1: dehydrering af hver enkelt ingrediens for sig, så upræpareret som muligt, dvs bare rå eller let blancheret
2: dehydrering af delvist forarbejdede ingredienser, f.eks marinerede eller forstegte
3: dehydrering af hele færdiglavede retter.
Det er klart at disse 3 tilgange giver forskellige muligheder for at sammensætte sin madplan og at optimere den efter den tur man skal på. Hvis jeg vil vægt-optimere skal tilberedningstiden være kortest mulig, og så vælger jeg fra 2 og 3, og sammensætter/medbringer måltider som blot skal tilsættes kogende vand, evt have max 5 minutters kogetid.
Men jeg kan altså rigtig godt lide at lave mad, og at spise god mad, så hvis jeg kan holde til at bære på lidt mere brændstof vælger jeg ofte at medbringe ingredienser fra 1 og lave mad af dem "fra bunden". Jeg plejer at pakke hvert måltid i en samlet pose (små poser i lidt større pose, nogle ting skal ikke blandes hjemmefra). Det er ikke altid jeg vaccumpakker, for jeg synes vaccuumposerne fylder meget som affald, hvor en frysepose fylder mindre og nemmere kan nyttiggøres på turen. Men bevares, vaccumpakning kan da godt være en robust og praktisk løsning.
Jeg har fundet rigtig meget god inspiration i Eric Törnblads bøger "Torka mat" og "Fjällmat". Og så afholder jeg hvert år sammen med et team i Fjeldgruppen en weekendkursus der hedder "Fjeldmad Uden Pulver", og det har også ført til mange interessante eksperiementer, ideer og erfaringer :-)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 3 måneder siden #31053 af Halvsvenskeren
Dejligt med inspiration om mad. Måske du kunne dele nogle af de opskrifter du planlægger at lave? Selv prøver jeg også at tørre min egen mad, så jeg ikke køber frysetørret. Jeg kører med 2-3 grundsubstanser, f.eks. tørret kødsovs og tørret tun, og varierer med tilbehøret, så jeg pakker ikke færdigblandede retter.
Jeg har søgt inspiration bl.a. hos den svenske friluftskok Eric Tornblad.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.163 sekunder