Hvad er dit bedste grej?

Mere
6 år 7 måneder siden #30383 af zymes
Hvad er dit bedste grej? blev oprettet af zymes
Der er nærmest uendeligt meget grej at vælge imellem, og der kommer konstant nye ting til.
Hvilken grej der er det bedste, det kommer fuldstændig an på hvilken tur man skal på, hvilken årstid det er, om man overnatter i shelter, i telt, hænger i køjen, eller noget helt fjerde - og selvfølgelig den personlige vurdering, det bedste for mig til en shelter-overnatning, det ville du måske aldrig overveje at tage med.

Tænker at vi kigger vores grejskabe igennem, og laver en liste over de bedste køb vi hver især har gjort - uafhængig af årstider og om det er en "parkering 15 meter fra shelteret"-tur, eller en letvægtsvandretur på tre uger.
Måske nogle kunne blive inspireret, finde noget de ikke vidste de manglede, eller bare få stillet nysgerrigheden om hvad andre tager med på tur.

Beskriv gerne hvorfor det er det bedste grej for netop dig, og evt. på hvilke ture du ville tage det med / ikke tage det med.

Min "top 3" over ting der ligger i skabet lige nu:

Liggeunderlag: Exped Synmat 7 LW
Før jeg købte dette underlag, var det bedste jeg havde et par selvoppustelige fra Harald Nyborg. Jeg troede at de var gode nok, men.. Så prøvede jeg et ordentlig liggeunderlag, og så har de gamle lagt ude i skuret siden.
Har så også siden dette køb udvidet til at være ude hele året, og ikke kun i de seks varmeste måneder.
LW, i dette tilfælde Long-Wide, er bare pga. komforten. Dejligt med et stort underlag!

"Brænder": Jetboil Flash
Hvis der bare skal koges vand til en gang pulvermad, kaffe og lignende, er dette en utrolig nem måde at gøre det på.

Pandelampe: Black Diamond Spot (2016)
Især i de mørke måneder, er det rart med noget lys (udover det fra bålet).
Er gået fra diverse kina-lamper til denne, uden at fortryde det.
Man kan sikkert godt få kina-lamper med "almindelige" batterier, men alle modeller jeg har haft før har brugt de store "18650".

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden #30386 af Brøndum
Besvaret af Brøndum på emne Hvad er dit bedste grej?
Hej Zymes
Du har ret i at vi hver især har forskellige præferencer til vores grej og til hvordan vi går til tingene.
F.eks. er nr. 1 på min liste (lige nu) en Bushbox Set fra Bushcraft Essentials, som nærmest er i skærende kontrast til din Jetboil. Jeg købte den fordi at jeg synes gasbrænderen tog noget af hyggen væk fra turen. hvad betyder det at man kan få vandet til at koge på 30 sek., når man har uanede mængder af tid ;-)
På 2. pladsen er jeg så i takt med dig :-) Min overgang til et oppusteligt liggeunderlag har været en åbenbaring og en salig lise, for min gamle og udpinte krop. Jeg skød papagøjen og fik et Therm-A-Rest NeoAir X-lite large, der bare gør nætterne så meget mere behagelige.
Der er ikke noget så vigtigt som en god nats søvn, hvilket også retfærdiggør mit 3. bedste stykke grej. Mange siger at det er totalt overflødigt og kun ekstra dødvægt, men min Exped Air pillow virker bare bedre end pakposen fyldt med tøj.

Som du kan forstå er mine valg baseret på mit ønske om at turen skal være komfortabel og (som en herinde i forummet skrev) hygge, hygge, hygge og hygge :-D
Følgende bruger(e) sagde tak: gronlund

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden - 6 år 7 måneder siden #30392 af Fri, Luft og Liv
"It's like ten thousand spoons when all you need is a knife" - Ironic, Alanis Morissette.

1. Hvis vi snakker affektionsværdi er jeg tilbøjelig til at sige mit telt eller setup med spork - klassisk lille MSR brænder - gas - lille gryde - mad/drikke, jeg tror ikke at det kan deles op. Det er mere oplevelsen af at have slået telt op på toppen med udsigt over bjerglandskabet og tilberede morgenmad i solopgang. Telt for friheden af at have sit "hus med", men måske også trygheden for shelter.

2. Sådan mere i kvalitet som holdbarhed og multifunktionalitet vil jeg fremhæve MSR Dromedary 10 liter vand-dunk. Jeg kan se at der er kommet nyt design, men de er sikkert stadig gode. Vælg en lidt større dunk for øget multifunktionalitet: Siddepude/knæpude/hovedpude/boksepude, bord/hylde, "brusebad"/rengøring, varmedunk (også hjemme), rem kan tages helt af, buffer/rumdeler og alt mulig andet til dem der har en god fantasi, den kan vist også bruges til drikkevandsbeholder :)

3. Kvalitet som komfort vil jeg gerne tilslutte mig en god Exped mat, min er så med dun på toppen og det virkede da jeg havde brug for det.
Ellers myggespray for komfort skal heller ikke undervurderes.
Sidste redigering: 6 år 7 måneder siden ved Fri, Luft og Liv.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden #30393 af Gurli
Besvaret af Gurli på emne Hvad er dit bedste grej?
Sommer og vinter, fjeld og skov....jeg elsker mit telt. Det er et Helsport Ringstind. Det passer mig i alle situationer.

Gurli.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden #30394 af KirstenJ
Besvaret af KirstenJ på emne Hvad er dit bedste grej?
Hyggelig tråd :-)

Mit allerallerallerbedste grej er mine Meindl Island Pro Wide vandrestøvler! Jeg elsker dem! De passer på mine fødder i alt slags vejr og alt terræn (bortset fra fladt og hårdt, hvor hverken de eller noget andet dur).

På andenpladsen kommer mit telt: Nordisk Telemark 1 person. Indrømmet, jeg kigger da langt efter turkammerater med Helsport- og Hillebergtelte, men nu er det altså et Telemark jeg har, og jeg er simpelt hen så glad hver gang jeg pakker det i rygsækken, sådan "YAY! det vejer ikke engang 1 kilo!!!!"

På tredjepladsen: min hovedpude, Klymit Pillow X. Den er perfekt lige meget hvordan man ligger, og den har virkelig forbedret min søvn på turene.

:-) Kirsten

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden #30396 af Terje
Besvaret af Terje på emne Hvad er dit bedste grej?
Er glad for meget af mit grej, men hvis jeg skal trække tre ting frem må det være:

Rygsækken, Osprey Exos, der med sin trampolin-ryg sidder rigtig godt på min ryg, og skaber et luftmellemrum mellem ryggen og sækken. Har været med på hvertfald 4 fjeldture,5 påsketure og utallige andre lidt kortere ture siden 2012. Begynder at være lidt slidt i stoffet, hvor man snører den til, når man lukker den - men kan sikkert holde mange år endnu.

Regnjakken: Berghaus Vapourlite, som med under 100g bare intet fylder. Tilstrækkelig solid på sommerture i fjeldet og i skovterræn. Bliver kun brugt i regnvejr.

Huen/ kasketten: Kasketten tager solen i øjnene, og ryger hele tiden af og på, af op af bakkerne, og på, når temperaturen igen er faldet. I lommen ligger mors hjemmestrikkede uldhue, som er varmere, fx. til aftenbrug, og som nathue.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.171 sekunder