Fleeceliner eller sommersovepose indeni 3-sæsoners

Mere
8 år 5 måneder siden - 8 år 5 måneder siden #23842 af Sune
Jeg skal på vinterworkshop, og kan se på prognosen, at vi måske rammer -16 grader. Jeg tænker derfor, at min Deuter -4 (komfort) måske kunne bruge lidt ekstra.

Jeg har aldrig frosset i den, men jeg har nok heller ikke sovet helt ude (uden telt) i den i meget koldere end -2 grader.

Jeg tænker derfor, at jeg (ud over mit lange undertøj og evt. telt) ville slæbe lidt ekstra varme til natten med. Jeg overvejer derfor at købe en fleece liner, der lover ekstra 5 til 10 grader.

Mit spørgsmål til de garvede vinterfolk er så: er der nogen fordel ved at bruge en fleece liner ift. at bruge den tynde sommersovepose jeg allerede har indeni den tykke sovepose? …. den har jeg jo, så jeg slipper for at købe nyt, og vægtmæssigt, er det ca. det samme.
Sidste redigering: 8 år 5 måneder siden ved Sune. Begrundelse: stavefejl

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 5 måneder siden - 8 år 5 måneder siden #23843 af Terje
Jeg er ikke særlig garvet vintercampist.

Men på en af de vinterture, jeg var på med outsite, havde jeg min sommerpose med, og lagde over mig, uden på min "vinterpose", der vist hedder -5.

-16? Jeg ville spare en tvivlsom (hvor meget får du brugt den? Hvad kan den ift. sin vægtfylde?) fleeceforstærkning, og tage en ekstra sommersovepose med, hvis du har den i forvejen.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/
Sidste redigering: 8 år 5 måneder siden ved Terje.
Følgende bruger(e) sagde tak: Sune

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Kenn
  • Gæst
  • Gæst
8 år 5 måneder siden #23845 af Kenn
En fleece pose er god, men mest fordi man så ikke behøver vaske sin sovepose, hvilket gør dem gradvist ringere. Jeg synes ikke de giver de 8-10 grader de lover, mere højst et par grader.

Jeg er selv en af dem, som ikke gider købe en vinterpose, for 1-2 weekender om vinteren. Jeg kombinerer to poser til -3 grader. En dunpose inderst i min størrelse og en lidt større billig fiber sovepose udenpå. Det har jeg fint holdt varmen i ned til -12 grader tror jeg det var om natten på en tur. Det er dobbelt så tung som en vinterpose, men på en weekend betyder det ikke noget for mig.

Husk også det vigtigste for at holde varmen om natten er et godt isoleret underlag. Her kan du også kombinere med et billigt skumunderlag nederst og et isoleret oppusteligt ovenpå. Jeg kombinere et themarest z-lite og et exped downmat underlag.

Endelig kan en Nalgene flaske holde til kogende vand. Så jeg koger en liter vand, kommer det i min nalgene flaske og ligger den i min sovepose i fodenden lidt før jeg skal sove. Så har man lunkent vand om morgen, som koges hurtigere til kaffe/the.

Derudover er det en god ide lige at gå dig varm inden soveposetid, for hvis man går kold i seng, kommer du til at fryse om natten. Soveposen kan kun holde på den varme, man tager med ned i den, ikke magisk gøre dig varm.

Andre billige tricks er et alu tæppe under dit liggeunderlag, gå i soveposen med langt undertøj, sokker, hue, handsker, fleecetrøje og dunjakke på.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 5 måneder siden #23847 af Sune
Tak for feedback.

Det lyder som om, at min 3-sæsoners sovepose, med min sommersovepose hen over, bliver løsningen.

Mit underlag har en R-værdi på 4, så det burde være fint nok. Evt. kan man jo smide lidt gran under teltet eller et tæppe eller alu tæppe under madrassen, men jeg tror ikke, at jeg orker at slæbe et skumunderlag med også.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 5 måneder siden #23863 af Terje
Hvis det var mig, der var mig, ville jeg tage et oppusteligt underlag med, men også et skumunderlag. Rigtig meget kulde kommer nedefra, hvor soveposen bliver mast flad af din krops vægt.

Skulle dit oppustelige underlag punktere, er det også en god sikkerhed at have et skumunderlag med.

Og når du holder pauser, eller skal sidde om aftenen ved bålet, er det luksus at kunne ligge sig på et skumunderlag.

Om sommeren har jeg også et skumunderlag med i fjeldet - normalt kun torsolangt dvs. ca. 120 cm langt.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 5 måneder siden #23870 af Sune
Det bliver det oppustelige (R-værdi på 4) og et alm tæppe samt et alu-tæppe. Jeg tager desuden en campingstol med til at sidde i (og her er det også godt at have tæppet i).

Jeg har ikke lige et skumunderlag, og mit selvoppustelige vejer ca. 2 kg (et godt gammel Termarest fra sluthalvfemserne), så det må blive hjemme.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.159 sekunder