Vores sovegrej og Thermarest Venture

Mere
8 år 4 måneder siden - 8 år 4 måneder siden #24199 af JCV
Hej alle sammen. Ny bruger her, der har sneget sig rundt på siden i nogle måneder.

Min kone og jeg har købt lidt grej ind så vi kan komme ud og få noget frisk luft en gang i mellem. Vi tænker, at vi skal sove i telt på nogle korte vandreture i Danmark fra sent forår til tidligt efterår. Til august tager vi så bilen til Norge (Stavanger -Bergen - Hardanger) i to uger og går fjeldture med én til to teltovernatninger væk fra bilen ad gangen. Vores grej har jeg derfor vurderet til ikke at kræve ultra-letvægt.

For at tage spørgsmålet først: Er der nogen der har erfaringer med Thermarest NeoAir Venture WV? Vil længden på 168 cm være for kort til min kone på 160 cm og er det varmt nok til ovenstående brug?

Det er på tilbud til 300 kr og tænker, at det nok er en god idé at købe pumpeposen med til 200. Er der nogle gode alternativer til 500 kr, f.eks. selvoppustelige underlag? Jeg har selv et gammelt, lidt tungere, selvoppusteligt Sigma, der vist skulle være meget varmere, og det gav jeg vist ikke mere end 200 for i sin tid.

Jeg går ret meget op i, at hun som nybegynder i telt-ture får en god oplevelse fra første færd og betaler gerne lidt ekstra for at sikre god kvalitet og funktionalitet, især at det er nemt at bruge.

Foreløbig har jeg følgende, og modtager også gerne kommentarer på dette:

- Wild Country Hoolie 3 (3,1 kg)
- Vango Wilderness 250 (1,5 kg)
- Sigma Selvoppusteligt underlag (830 g)
- Mountain Hardwear Laminina 35 Regular (1 kg) .
Sidste redigering: 8 år 4 måneder siden ved JCV.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 4 måneder siden #24201 af Milho
Hej Clausen og velkommen :)

Men en R-værdi på 1,8 vi jeg mene at liggeunderlaget er for koldt til 3 sæsoner i Danmark samt fjeldture.
Jeg vil mene at du skal op på mindst 3 før at liggeunderlaget passer nogenlunde til jeres soveposer.
Mine erfaringer siger at Exped og Thermarest er bedst, men så rækker de 500 kr. desværre ikke så langt. Et spændende mærke er JR Gear der har konkurrencedygtige priser, f.eks: www.friluftsland.dk/alle-liggeunderlag/j...-core-standard-mummy
Jeg skal om kort tid til at teste disse.

Teltet er fedt og der er mange der er glade for det.

Soveposerne ser ud til at kunne klare de 3 sæsoner samt fjeldture fint (men husk noget uldundertøj til fjeldet hvor det kan blive koldt, selv om sommeren).

Har du tænkt på vægten? Ud fra det udstyr du har lagt op, kunne man hurtigt spare 3-4 kg. men alt koster jo.
Her tænker jeg især på oplevelsen der kan gå lidt af at have alt for mange kg. på ryggen.

Vh Christian


Vh Christian
Følgende bruger(e) sagde tak: JCV

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 4 måneder siden - 8 år 4 måneder siden #24202 af JCV
Hej Milho, tak for svaret.

Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har fundet en forståelig forklaring på det der med R-værdier. Den JR Gear du linker til er et fremragende forslag - lettere og varmere. Den kigger jeg nærmere på og antager, at en R-værdi på 3 også er kravet til skum, hvis vi går den vej.

Er der nogle bud på hvordan vægten kan holdes nede på resten af udstyret? 3 kilo lyder jo alligevel af meget. Jeg kiggede selv på dun-soveposer, MSR-telte og var meget imponeret over hvad man kan lave i dag og overvejede kraftigt for og imod hvert kilo, men vurderede, at det var bedre at bruge pengene på billetten til Norge. At slå et ultralight telt op i stuen får jeg desværre ikke så megen glæde af :) Jeg har brugt pakkelisterne, I har her på siden (Genialt!) og har allerede sparet nogle kilo på fornuftig begrænsning af gods. Med nogle indkøb, herunder rygsæk og spritkøkken, er jeg allerede langt bedre stillet end sidst jeg var i Norge med en 20-30 år gammel rygsæk og 4-5 kg festivaltelt (Der så viste sig ikke at være regntæt) :)

Jeg har vurderet det sådan, at vi måske må tage nogle lidt kortere ture, men at vi samtidig har råd og plads til lidt komfort.

Tak for hjælpen, det er meget værdsat.
Sidste redigering: 8 år 4 måneder siden ved JCV.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 4 måneder siden #24240 af mearleth
Jeg har JR gear underlaget, og er nogenlund af samme højde som din kone ;-) Jeg er glad for det og har brugt det flere gange denne vinter, det er det fint varmt nok til.
Jeg vil dog anbefale at i kigger forbi en butik hvor de har det og prøver at ligge på det. Det er ret smalt og højt og lidt glat, så man kan godt føle man glider ned af det. Og det kan godt give en lidt "vandsengs"agtig fornemmelse som ikke alle kan lide.
Jeg bruger det sammen med bivibag, (altså sovepose og liggeunderlag ned i bivibaggen) så er der rimeligt godt hold på det. Det fylder og vejer ikke meget, og bruger man den Dry pump man kan købe til er det meget nemt at puste op.
Jeg har set JR gear også laver en model hvor luftlamellerne vender på den lange led (ligesom på exped modellerne). Jeg husker ikke vægt og andre specs på den, men det er ihvertfald et alternativ hvis man synes traverse cores mummy er for glat og gyngende.
Følgende bruger(e) sagde tak: JCV

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 4 måneder siden #24241 af mearleth
rettelse: det er dette underlag jeg har: www.friliv.dk/soveposer/liggeunderlag/op...core-mummy_6165.aspx
sammen form mm som det Milho linker til, men bedre isoleret. deraf lidt tungere.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
8 år 4 måneder siden #24243 af JCV
Det er godt med lidt opmuntring, Ljunggren :-)

Mearleth, det lyder rigtig godt. Jeg forventer ikke at tage ud i ekstreme frostgrader i den nærmeste fremtid - det vigtigste er, at vi klarer os på fjeldet til sommer. Nu har vi bestilt det og så kigger vi på om det passer hende.

Jeg er nysgerrig hvad angår de der pumpeposer. Er det en nødvendighed i forhold til at undgå at få fugt ind i underlaget når man puster det op? Jeg kunne forestille mig, at det ville nedsætte holdbarheden hvis det ikke var tørt indvendigt.

Tak for hjælpen!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.166 sekunder