Valg af nyt telt - fjällraven?

Mere
6 år 4 måneder siden #30863 af thegeographer
Hej alle

Nu er dagslængden forøget med 1 time og så begynder man jo så småt at se frem til dette års vandretur.
Jeg har et Nordisk Telemark 2LW som jeg er rigtig glad for, men jeg vil gerne have et telt som er stort nok til min bror og jeg. Derfor tænker jeg på en opgradering. Derfor skriver jeg her, i håbet om endnu nogle gode råd.

Kravene er:
at vi skal kunne være der begge (min bror og jeg) med fornuftig plads så jeg tænker umiddelbart et 3-personers telt.
at det skal være lettest muligt. Jeg vil bære på så lidt som muligt.
Det skal være god kvalitet - pris er ikke så presserende.

Nok ikke helt uhørte, revolutionerende krav :-)

Nå, men jeg har overvejet Fjällravens Abisko Shape 3. Er der mon nogen der kender det og kan anbefale det? Jeg er lidt hooked på Fjällraven for jeg har virkelig indtryk af god kvalitet. Jeg har også overvejet Nordisk Oppland 3LW, men det er kun 500 gram lettere, nogenlunde samme pris som Fjállraven og så tænker jeg Fjallraven har lidt bedre holdbarhed?

Vandringen foregår i Danmark i sommerhalvåret - muligvis en tur i Påsken. Formen er for mit vedkommende ikke endnu til stejle bakker i Norge/Sverige, men jeg kan snildt gå 25-30 km med oppakning i Danmark.

Er de nævnte Fjällraven/Nordisk dårlige bud? Er der nogen der kender til nogle nye telte der udkommer i 2018? Baseret på Grejbiblen (udemærket blad I har lavet der!) så er det kun MSR der udkommer med nye telte i 2018 - det overraskede mig lidt?

Venlig hilsen
Jon

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 4 måneder siden #30864 af Panie
Besvaret af Panie på emne Valg af nyt telt - fjällraven?
Bare et bud når det er i den prisklasse ; spejdergear.dk/shop/helsport-reinsfjell-...CEAQYAiABEgJFCfD_BwE
Følgende bruger(e) sagde tak: thegeographer

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 4 måneder siden #30869 af thegeographer
Mange tak for forslaget! Umiddelbart synes jeg det er lidt lille til to i forhold til mine bud, men jeg vil læse nogle anmeldelser af det. Har du selv teltet eller erfaringer med det?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 4 måneder siden #30870 af Panie
Besvaret af Panie på emne Valg af nyt telt - fjällraven?
Nej, jeg har det ikke selv. Jeg har Tentipi´s Olivin som er et meget lækkert telt til alle sæsoner. Dog er det s..... dyrt og mange vil mangle apsis. Det vejer også 3,5 kg med indertelt. Synes de telte du selv har tænkt på er ret gode bud, dog synes jeg måske de er lidt overkill til brug i sommerhalvåret i danmark. Tjek evt. magasinet hvor telt-kortene var. Det var alle 3 pers. telte. Bare som inspiration
Følgende bruger(e) sagde tak: thegeographer

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 3 måneder siden #30975 af thegeographer
Jeg er stadig i tvivl, men har jo stadig noget tid til at tænke over det. Virker ikke til at der er så mange på dette forum der kender til hverken Fjallraven eller Nordisk-teltet.
Jeg har tjekket dit Tentipi-telt og mangel på apsis og samtidig vægten gør det ikke så interessant. Men fedt at høre hvad andre bruger - har aldrig før hørt om Tentipi :-)
Mht. overkill så kan jeg godt følge dig - jeg håber dog på sigt at kunne tage på ture til Norge og Sverige, så det er en langtidsinvestering. Og desuden var jeg på tur langs vestkysten i sommers og der var mit Telemark-telt i hvertfald sat på prøve i de kraftige vindstød, så vil også gerne have et lidt stærkere telt (blandt andet derfor overvejelserne om Fjallraven).

Skulle der være nogle interesserede så har Fjallraven fortalt mig at deres telte kommer på lager igen til marts og at de ikke præsenterer nye telte i år.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 3 måneder siden #30979 af Milho
Besvaret af Milho på emne Valg af nyt telt - fjällraven?
2016 var teltåret :) Her kom mange producenter med nye telte, så derfor går der nok nogle år, før der sker revolutionerende ting på det område igen.

I forhold til dine krav, ligger Oppland 3 LW lige til højrebenet. Det er større og lettere end Shape 3. Jeg har prøvet Oppland på en fjeldtur, med kraftig vind, uden problemer (endda sidevind). Det kan altså gå, men man skal selvfølgelig vide hvad man laver.

I forhold til dine fremtidige ønsker, så er det lidt betinget af hvad du forestiller dig med ture i Norge og Sverige. Hvis det er fjeldvandreture, så ville jeg kigge på Fjällräven (eller Hilleberg - bare for at kaste mere på bålet :D ). Jeg har prøvet forgængeren til Shape (Abisko Lightweight) på en fjeldtur og det er et lækkert telt, uden tvivl.

Hvis vi sætter Oppland 3 LW vs. Shape 3:

Vægt: Oppland
Plads: Oppland
Fjeld: Shape
Pris: Begge (husk du kan få rabat med Outsite+ ;) ).

I øvrigt, så har vi kæmpe teltudstilling på Danish Outdoor Festival, hvor du kan se og prøve (også overnatte) i begge telte. Det er 27-29 april.


Vh Christian
Følgende bruger(e) sagde tak: thegeographer

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.222 sekunder