Er UL kun for specialister?

  • Quest
  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
11 år 2 måneder siden #1913 af Quest
Er UL kun for specialister? blev oprettet af Quest
For mit vedkommende er det. Men hvorfor skulle det være det for dig?
Tager mig selv alvorligt, i hvert fald til den grad at jeg ikke har tænkt mig at forgå, fordi jeg ikke havde mine ting i orden. Og for dårlig planlægning, for lidt (eller nærmere for meget), forkert og/eller for dårligt udstyr, og viden om hvordan det skal bruges, kan være fatalt. Som alle der har med friluftsliv at gøre ved.
Det bærer dette forum absolut præg af, hvilket man kan se på de mange brugere der, klogt, søger om rådgivning. Og de mange brugere der, klogt, svarer. Det skal også være sjovt (og det kan hænde at min humor somme tider er for skrap), det der med at nørde grej. Men det er ikke morsomt at læse at andre ikke tænker sig om, til en grad der er ansvarsløs, fordi de tror det er cool, badass at være UL. Og UL uden ansvarlighed, ja hvad er det? Det er for dumt!

UL handler om at få en arbitrær (et nyt ord jeg lige har lært (måtte slå det op ;) ) troede det havde noget med Arnbitter at gøre) større nydelse ud af sit friluftsliv. For mig er det livsbekræftigelse at bevæge mig fremad og blive bedre til noget jeg brænder igennem på.
Fra selv at have været traditionel rygsækrejsende, til traditionel trekker, over Lightweight trekker, til UltraLight trekker, går der en linje af opsøgen, en tilegnelse til perfektion - som jeg forhåbentlig aldrig når. Ikke mindst i erkendelsen af at dette er en leg – en leg i alvor. Men hvem siger at perfektion ikke kan gå den anden vej?
Skal være den sidste, der elitært påstår, at alle får den samme fantastiske nydelse som jeg gør, om de bare gjorde som jeg. UL er ikke for alle. Deri at det først og fremmest kræver erfaring, for at kunne siges at være ansvarligt. At jeg så ind imellem, sort, men venligt, stikker til mine venner (og andre) der ikke er det, er en anden sag. En del af legen. Heldigvis er der også dem der mener det er noget opreklameret fis og direkte farligt. Det er gensidigt - gensidig kærlighed :kiss: .

I denne søgen efter perfektion ligger der et sammenhold. Det får det ofte til at se ud som ”de andre” ikke må være med. Det skyldes måske gammel, nervøs vanetænkning fra UL folkets side, fordi det en gang blev betragtet som galimatias for specielle tosser, der levede livet farligt? Noget man i traditionel forstand rynkede på næsen af. Sjovt nok respekterede de traditionelle friluftsfolk, de der kaldte sig minimalister, fordi det ikke nødvendigvis betød letvægt i det grej de havde med. Er ikke selv en del af ”foregangs”mænd og kvinder der har måttet kæmpe kampen, indtil UL er det nye sort. Er bare så heldig at have opdaget bølgen og så surfe med.
Det er bestemt ikke meningen at det skal være en sekterisk gren og det er meget mere udbredt i fx USA, hvor antallet af nye producenter af ”rigtigt” UL grej bevidner et boost i holdningsændringen. Nu er det for alvor nået til Outsite.org også. Tillykke med det.
Kom og vær med. Se hvad det er. Er det noget for dig, så spring på surfboardet. Er det ikke? Du er velkommen alligevel, selvom tonen nogle gange er hård i udkantsmiljøer ;)
Flueknepperi? Det er fordi jeg passer på mig selv. Og somme tider også lidt hårdt passer på dig.

Og til sidst: Noget tror det er cool badass at være UL – andre ved det! Surfs up dude!!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Quest
  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
10 år 9 måneder siden #6467 af Quest
Besvaret af Quest på emne Er UL kun for specialister?
Vil godt endnu en gang minde om ovenstående indlæg, for lige at få nogle ting om mine holdninger på plads.
Tag ansvar for eget friluftsliv! :)
Tag det i kan bruge og lad resten ligge.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.190 sekunder