Nye vandrekort over Danmark

Danmark er ved at få nye kort der kan bruges til vandring, MTB, kano og kajak samt tourcykling. Udgiveren er Calazo, der laver gode og anderledes kort, printet på tyvek. På kortene finder du lejrpladser, shelterpladser, vandposter, udsigtspunkter og meget mere.

vandrekort over danmark bornholm moen camoenoen roskilde skjoldungernesland nordsjaelland nationalpark kongernes nordsjaelland

Kort over Danmark

Hvorfor ligger der ikke bøger og kort i outdoorbutikker? Hvorfor mangler der info på de gængse kort, som man (måske) kan finde? Hvorfor er det så let at finde vandrekort over Sverige og Norge? Vi har længe undret os men har ikke kunne finde svaret. Vi har dog altid håbet på forbedringer…
Det skete endelig en dag i en mail: Kan I hjælpe os med at lave nogle gode vandrekort over Danmark? Gerne!

mountainbike kajak kano vandrekort over danmark

Outsite har været kortredaktør eller involveret gennem frivillige på tre af kortene og har derved kunnet bestemme hvilke ikoner, faciliteter osv. der skulle med. Det gav os i den grad muligheden for at få indflydelse på de vigtige informationer, der mangler på vandrekort over Danmark og som vi ved brugerne sukker efter. Vi har f.eks. tilføjet vandposter og udsigtspunkter, hvilket gør planlægningen af en kommende vandretur meget lettere.

kort med shelters lejrpladser vand udsigtspunkter

Liste over nye kort

Er udkommet:
Bornholm 1:50.000
Møn & Camønoen (Outsite) 1:25.000
Roskilde & Nationalpark Skjoldungernes land (Outsite) 1:30.000
Det nordlige København & Nationalpark Kongernes Nordsjælland (Outsite) 1:25.000

Udkommer ca. 15 maj
Øhavsstien – Ærø & Rudkøbing
Øhavsstien – Faaborg & Svendborg
Nationalpark Thy
Nationalpark Mols bjerge
Skåneleden atlas (dansk)

Udkommer i juni
Silkeborg & Søhøjlandet
Kyst till Kyst stien – Øst
Kyst til Kyst stien – Vest
Hærvejen atlas
Rold Skov

Calazo og tyvek-kort

Tyvek er et fantastisk materiale til kort. Det er vandafvisende og meget stærkt. Der skal meget til, for at det går i stykker. Det er i øvrigt lavet af genbrugsmaterialer.
Forlaget Calazo kender du måske allerede, fordi du er faldet over en bog eller kort over din vandrerute i Sverige, Norge eller Finland. De har nogle meget spændende bøger og utroligt gode kort. Vi har i Outsite brugt Calazo’s publikationer, længe før samarbejdet startede, men har savnet dem i de danske butikker. At de kommer nu - og endda med danske kort - er fantastisk for dansk friluftsliv.

Se og køb f.eks. kortene her: https://www.friluftsland.dk/search/calazo 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.