Boganmeldelse Sank med børn

Skal du ud at finde naturens spiselige planter sammen med familien? Bogen Sank med børn er en god inspirationskilde til den slags oplevelser med børn.

boganmeldelse af sank med dine børn

Sankning med børn

Det er utroligt spændende at sanke. Tager du børn med ud, bliver det endnu bedre. Det er naturskatte, som børnene sætter høj pris på, og så lærer de en masse samtidig. I køkkenet bliver de nysgerrige, og de vil endda smage på nye ting, fordi de selv har været med.

Bogen Sank med børn giver dig lette planter, træer og bær, der kan sankes. Der er også sjove og inspirerende opskrifter (f.eks. prinsessegelé og vilde vingummier).

Vil du med på et sommereventyr med børn?

Desværre er bogen som så mange andre sankebøger lidt uoverskuelig og svær at komme i gang med. Der er dog gode billeder og beskrivelser. Jeg savner virkelig, at spiselige planter bliver delt op i de af året måneder, hvor man kan finde dem, og ikke efter arter eller levesteder.

Hvis jeg vil ud i dag, hvad kan jeg så finde? Det må jeg bladre hele bogen igennem for at finde ud af, og jeg skal læse ret meget for at finde den rette information. Det gør det lidt besværligt at komme i gang.

Når det er sagt, kan du sætte dig ned en rolig aften, og forberede dig. Skriv måned og planter ned samt et sidetal i bogen. Så kan du let hive familien med ud at sanke i skove, skovbryn, på marker eller strande.

Bagefter er det i gang i køkkenet, hvor du og børnene skal lave nogle fantastiske retter - sammen selvfølgelig.

Rigtig god fornøjelse!

Vil du have mere familiefriluftsliv? Se vores anmeldelser, og find inspiration her: https://outsite.dk/friluftsliv/familier-og-friluftsliv

Forlaget Turbine
Julie A. Swane og Johanne S. Philipsen
Pris 200-280 kr. (juni 2022)
272 sider, udgivet 16.06.2021

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.