Nordisk Knuth Junior Børnesovepose

Nordisk Outdoor kommer endelig med en børnesovepose. Knuth Junior er en nyhed der udkommer i 2018, men Outsite har allerede haft fingrene i soveposen.

nordisk knuth boernesovepose

Video fra OutDoor messen. Daniel viser rundt og fortæller om Nordisk og Yeti. Gode tips og tricks til dunsoveposer. 

Videoen er lang (30 minutter).

Nordisk Outdoor kommer endelig med en børnesovepose. Knuth Junior er en nyhed der udkommer i 2018, men Outsite har allerede haft fingrene i soveposen.

nordisk knuth boernesovepose

Video fra OutDoor messen. Daniel viser rundt og fortæller om Nordisk og Yeti. Gode tips og tricks til dunsoveposer. 

Videoen er lang (30 minutter).

Nordisk nyheder 2018

Der kommer, ifølge Nordisk selv, ikke mange nyheder i 2018. De har brugt året på at optimere deres produkter, så de er helt klar til 2019. Da vi møder Daniel Krigslund (i den hvide skjorte på billedet) på Nordisk stand på årets OutDoor messe i Friedrichshafen, er han beskeden, men som altid gæstfri.

nordisk outdoor friedrichshafen

Der er dog nyheder i gemmerne. Den største er helt klart Nordisk Knuth Junior børnesovepose, der udfylder et klart hul i deres sovepose sortiment. Der er også sneget sig en ny dobbelt vægget titaniumskop ind og det er nu ikke så dumt tænkt.

Nordisk Knuth Junior

Der er ikke den store innovation i den nye sovepose til børn. Vi kender designet fra Deuter Starlight EXP serien, som vi allerede har testet. Det er dog et design der virker rigtig godt, og så er der måske ikke den store grund til at opfinde den dybe tallerken igen. I forhold til Nordisk, giver en børnesovepose dog stor mening, da vi har savnet den i deres sortiment.

Børnesovepose Knuth Junior
Vægt 990 gram
Fyld vægt 550 gram
Størrelse 160-190 cm.
Personlængde 130-172 cm.
Komfort +10 C.
Limit +5 C.
Extreme -6 C.
Fyld Nordisk Norguard (fiber)
Materialer 100% Polyester 210T
Pris ???

Til dem af jer der ikke kender systemet, kan Knuth Junior udvides fra 130 cm. til 172 cm. i personlængde. Det er smart, for det gør at soveposen vokser med dit barn og du derfor ikke skal ud at købe en ny sovepose hvert år.

Modigt Nordisk

Som en af de eneste producenter, tør Nordisk at angive temperaturer på børnesoveposer. Det er meget modigt. Man kan ikke EN 13537 (Standard mål for temperaturer på soveposer) teste på børn, da de små er meget forskellige hvad temperatur angår. Men i stedet for at efterlade os forældre som store spørgsmålstegn i butikken, har Nordisk angivet en ca. temperatur. I forhold til vores egen test, er vi enige i de angivede temperaturer (vi har dog ikke udsat børn for Extreme temperaturen - bevares).

Husk nu at temperaturen er en guide. Husk også at temperaturen er angivet ud fra at barnet sover i et telt med uldundertøj på og et liggeunderlag med passende R-værdi (en del af EN 13537 standarden).

nordisk knuth

Navnet Knuth Junior angiver at soveposen er til børn og ikke babyer. Det skyldtes en simpel ting: Snoren i toppen (se billedet) til indsnørring. Denne kan børn godt forstå og håndterer, hvorimod babyer kan blive kvalt (indvikler sig i snoren), så vær opmærksom på dette hvis du skal ud at købe sovepose til børn.

Fiber fyld - ikke dårligt

At vælge fiber som fyld er fornuftigt i Danmark. Jeg har selv været ude med min datter, hvor min dunpose klaskede sammen. Jeg vågnede meget kold og blev skraks meget bekymret for min datter. Hun var dog meget varm, for hendes sovepose var fiber og det klasker ikke i fugtigt vejr.

Knuth

Nordisk sovepose sortiment er opkaldt efter eventyrer og opdagelsesrejsende (Puk, Hjalmar, Gorm osv.), men vi forbandt Knuth med Nordisk isbjørn logo og den berømte isbjørnunge fra Tyskland. Sammenfaldet er dog slående og at der så også er en eventyrer med samme navn - genialt. 

Tak for jeres gæstfrihed

Nordisk stand på OutDoor messen er Outsites "hjem". Vi har selvfølgelig ingen stand, så derfor har vi ingen steder at slappe af, stille vores ting osv. Nordisk stiller deres stand til rådighed for Outsite og der er mad & drikke ad libitum. 

Det er vi meget glade for og vi vil gerne takke for jeres store gæstfrihed og altid venlige medarbejdere.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.