Test af Lundhags Habe Jr skaljakke til børn

Jeg ville gerne have en pålidelig friluftsjakke til min datter. Vi skulle nemlig på vildmarkstur på Höga Kusten i sommeren 2018. Jeg fandt Lundhags Habe Jr., der er en skaljakke. Lundhags i sig selv er kendt for pålidelighed, og prisen er slet ikke så høj som frygtet, når det er beklædning til børn.

test af lundhags habe junior jakke til boern

Lundhags Habe Jr

Jakken passer min datter Drine rigtig godt. Selvom jakken måske er lidt tung, er den vind- og vandafvisende og meget slidstærk. Det er netop de tre ting, den er købt for. Jeg vil have, at Drine er varm og tør, og at jakken er holdbar.

Jakken er lavet i 65% genanvendt polyester og 35% økologisk bomuld. Den er samtidig med FC-fri DWR behandling (Fluorcarbonfri imprægnering), og man kan vokse sig til ny imprægnering. Det klinger fint i ørene i forhold til bæredygtighed i materialevalg og behandling.

lundhags habe jr

Skuldrene er sømfri, så jakken vil føles behagelig med rygsæk på. Hætten er let at justere og passer til mange vejrtyper. Jakken larmer ikke særligt meget og giver derfor en god og stille naturoplevelse.

Testen

Selvom vi havde en god og meget varm sommer i 2018, også helt oppe i Nordsverige, endte vi alligevel i hård vind den ene dag. Der viste jakken sit værd. Det gjorde den også, da der lige pludselig kom meget regn. Til 3-sæsoners brug er Habe Jr meget fin, og var der mulighed for at klikke et isolerende lag (dun f.eks.) indenunder, ville jakken også kunne bruges som en 4-sæsonsjakke.

Pasformen er rigtig god og den giver god bevægelsesfrihed, både under vandring og aktiviteter i lejren.

jakke til friluftsliv

Lundhags Habe Jr ser ud til at være en jakke, der er ligeglad med, hvilket slid dit barn udsætter den for. Her 8-9 måneder efter købet - i vintermånederne 2019 - ser jakken stadig helt ny ud. Drine har brugt den i skolen, så det er ikke kun på ture, den bliver anvendt.

Den vil altså højst sandsynligt overleve Drine og kan videresælges eller bruges til hendes to mindre brødre, når de bliver større.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.