Hængekøjekursus for begyndere

Det er utoligt svært at finde rundt i hængekøje-junglen og derfor besluttede 4 køjenørder at banke et hængekøjekursus på benene. Det skulle være et kursus for begyndere men vi ville alligevel tage det skridtet videre og give folk lidt mere med hjem. Vi havde 15 forskellige køjer med samt en toilet køje og bilen spækket med udstyr gik turen til Sydsverige og det fede køjespot.

pares og nube haengekoeje

Hængekøjeudtryk 

Et telt er rimmelig simpelt. Der er pløkker og stænger samt barduner. Går det virkelig vildt for sig er der også gear net og footprint.
Med hængekøjer kunne der laves en ordbog, så det er vi allerede startet på. Der findes utroligt mange hængekøjeudtryk og for at gøre det hele mere bøvlet (ja - hvorfor ikke nu vi er i gang) så er der flere ord for samme ting. Du kan se vores outdoorordbog for hængekøjer (og andet) her...

Se video fra hængekøjekurset her

 

Det perfekte hængekøje spot

Fredagen starter med at vi ankommer til hængekøje spottet. Der sidder allerede to og hygger sig i vandkanten ved søen. Den ene har været der nogle dage allerede og kunne ikke vente med at komme af sted. Vi kender godt fornemmelsen...

hængekøjekursus

Vi går til pladsen og begynder at slå de forskellige demohængekøjer op. Vi har flere end 15 forskellige køjer med bl.a.:

DD Hammock Frontline
Tentsile Stingray (Trippel hængekøje) 
Tentsile Connect Tree tent (dobbelt hængekøje)
Hennessy Safari Deluxe Azym Zip
Amok Draumr
Warbonnet Blackbird
Warbonnet Ridgerunner
Nordic Tent Hammock
Dream Hammock
Lesovik
Haven Tent
Sea To Summit Pro Hammock
Og mange mange flere...

Se vores kurser her: https://www.outsite.dk/ture-kurser

Lejren ligger fantastisk på en skråning ned til søen. Der er masser af træer at vælge til sit hæng og stemningen er helt fantastisk. Vi er utroligt heldige med vejret på trods af at vi er henne i efteråret.

Langsomt indfinder alle sig og folk for hængt køjerne op og så er det tid til køjenørderi rundt om bålet. Jeg forsøger mig med Outsite gryde, men kartoflerne er så hårde at det tager 4 timer før de kan spises... ja ja man kan jo ikke være lige heldig hver gang.

Hængekøjer hele dagen lang

Lørdag morgen vågner lejren ganske langsomt og efterhånden indfinder de fleste sig rundt om bålet til morgenmad. En har dog utroligt svært ved at slippe nylonen, så ham ser vi først kl. 11. Pointen er at man sover ganke godt i hængekøjer. Det kan være utroligt svært at komme op, når man ligger der og nyder udsigten og det rolige gyng.

Prøv at sov i en hængekøje

Vi går i gang med at kigge på de forskellige køjetyper. Der er stor forskel men det giver et godt sammenligningsgrundlag at have så mange køjer samlet et sted. Vægt, størrelse, komfort osv. kan man næsten kun bedømme ved at prøve hængekøjen og har man flere valgmuligheder, kan man virkelig vurdere hvilken der måske passer en. 

Efter en lækker frokost går vi videre med kurset. Der er allerede godt gang i spørgsmålene og vi 4 undervisere render frem og tilbage i lejren og henter grej og fortæller om køjer. Det er rigtig hyggeligt og vi tager det stille og roligt.

prøv en tentsile

Vi skal også se på suspensions (ophæng) og tips og tricks tager vi mens vi går rundt i lejren og har køjekiggeri. Der findes jo 100 forskellige muligheder for at hænge køjen op og alle påstår at være den bedste og hurtigste måde. Vi har derfor en masse små og store gadgets med så vi virkelig kan se på hvordan man kan hænge køjen op.

Vi skal selvfølgelig også se på isolering nedefra og mange andre ting.

Om aftenen har vi workshop i "Lav din egen whoopie sling" og det går ganske godt for de fleste. 

Til sidst er der hygge rundt om bålet.

kursus i hængekøje

De sidste spørgsmål og den gode udsigt

Søndagen kommer og man har hovedet proppet med info. Vi tager lige det sidste og slutter af med spørgsmål. Så nyder vi den gode udsigt før vi pakker sammen og køre mod Leos gatukök for at få en burger og vender næsen hjemad.

Næste hængekøjekursus

Går du og overvejer at kaste dig ud i hængekøjeverden, så er vores næste kursus her: https://www.outsite.dk/ture-kurser

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.