Hængekøje App

Hammock Hang Calculator fra The Ultimate Hang

The Ultimate Hang er kendt for begynderguides til hængekøjebrugere. Deres bog "The Ultimate Hang" er kendt som en begynderbibel men hvad med Hammock Hang Calculator? Er den en lige så god?

 

Find den rette vinkel at hænge din hængekøje i.

hammock hang calculator

Hammock Hang Calculator fra The Ultimate Hang

The Ultimate Hang er kendt for begynderguides til hængekøjebrugere. Deres bog "The Ultimate Hang" er kendt som en begynderbibel men hvad med Hammock Hang Calculator? Er den en lige så god?

 

Find den rette vinkel at hænge din hængekøje i.

hammock hang calculator

 

Hængekøje hænger

Hængekøjeverdenen er for længst blevet uoverskuelig og kort sagt er det fordi der ikke er nogen der har taget føringen. Der skulle have været en G-1000 hængekøje fra Fjällräven og en Fjellheimen Superlight Hammock fra Helsport. De store producenter har bare sovet, nej snorkboblet hele hængekøjetrenden væk og de bliver lige overasket hver gang vi taler køje med dem.

The Ultimate Hang er en side der prøver at holder enderne samlet i den uoverskuelige hængekøjeverden og Hammock Hang Calculator er endnu et skridt på vejen, eller er den?

Hammock Hang Calculator: ca. 18 kr.
Kompatibel med: iOS 5.0 eller nyere, iPhone, iPad og iPod touch
Kompatibel med: Android 4.0 eller nyere
Sprog: Engelsk (mulighed for metermål).
Størrelse iPhone: 9,9 MB.
Størrelse Android: 17 MB.

Appen lægger godt ud med selv at finde ud af at jeg skal bruge metermål. Det er en god lille detalje, der viser at der er tænkt over tingene. Appen er godt programmeret og det er en god god start.

Hammock Hang Calculator er let og intuitiv at bruge og man finder hurtigt hoved og hale i alle tallene. Dem man ikke lige kender, kan man se i oversigten, der har en lille hurtig forklaring. Der er bare et problem...

Hvordan vil du måle afstanden mellem træerne ude i naturen, med mindre du har medbragt tommelstok? Hvad med afstanden fra jorden og op til det sted hvor du sætter køjen? Dette er to så vigtige tal og disse to faktore ødelægger pointen med appen fuldstændig.

Det vil sige at vi har med en app at gøre, hvor du kan bruge den en gang, for at sætte ridgeline i og dermed sikre et godt ophæng hvergang du er ude. Det er på mange måder også godt nok, men det gør appen til en engangs-smid-væk-app og så er ca. 18 kr. for megt spild. 

haengekoeje opsaetning

Du kan hurtigt få to gratis råd herfra

1) Gå på YouTube og søg på din hængekøje. Der er sikkert en der viser "How to hang/pitch your hammock" ganske gratis.

2) Gå ud i skoven, find to træer med passende afstand (5 meter ca.) og hæng din køje op. Når den hænger der, tager du din hånd op foran ansigtet, så du ser din håndflade. Peg nu tommelfingeren opad og fra tommelfinger til pegefinger har du nu en vinkel på ca. 30 grader. Gå nu hen til dit ophæng og se om begge ender hænger i ca. 30 grader. Gør de ikke det så ret det. Herefter har du ca. samme hæng som Hammock Hang Calculator kan give dig.

De 18 kr. må du gerne støtte Outsite med i stedet, så køber vi en kop kaffe til alle vores testere og frivillige :)

Kan Hængekøje-regnemaskinen så ikke bruges til noget?

Tja tjo... I virkeligheden virken den lidt til, i bedste amerikanske stil, at ville skræmme folk til at bruge penge. Er du nybegynder kan du hurtigt falde i og blive usikker på om din tommelfinger nu også peger helt lige op i luften og om du nu kan finde de 30 grader selv (DET KAN DU!).

hvordan saetter man en haengekoeje op

MEN hvis du er nybegynder og vil lege lidt med din opsætning af køje eller sætte ridgeline i, så er appen helt perfekt. Vil du ikke spilde tiden med selv at få erfaring, men skal du hurtigt i gang med hængekøje, så er appen helt okay. Ved du ikke hvad en ridgeline er, så klik her...

Ret skal være ret. Appen gør præcis det der står på pakken, så det er ikke fordi den på nogen måde skuffer. Problemet er de ukendte tal, som afstanden mellem træerne osv. der gør den ubrugelig på mange ture, men fin som en engangsoplevelse.

Stoevle 2 Godt programmeret
Brug appen 1 gang og job done!
Appen burde være gratis eller koste mindre

Hammock Hang Calculator får 2 vandrestøvler.

Tak til Stine der har spurgt om vi ikke ville teste appen. Kender du selv en fed app eller har du kig på en du ikke ved om du skal installere eller købe, så skriv i kommentarfeltet, så kigger vi på det.

koeb bogen the ultimate hang

 

 

Læs også anmeldelsen - Bogen The Ultimate Hang

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.