Hængekøjetur - Mit hemmelige sted

 

Ud i hængekøjen

Første skridt blev taget kort efter at jeg var kommet hjem fra arbejde, det havde regnet hele dagen og var lige stoppet, og dmi radar viste at der umiddelbart ikke ville falde mere nedbør, så hvorfor ikke bare komme afsted. Turen ud af vejen gik fint og med tanke på at jeg stolt havde givet mine bukser grønlandsvoks for første gang, ville de nok klare det høje græs på turen over det lille engstykke der er fra vejen. Det kunne de så ikke og jeg landede der ude med våde bukser til op over knæene, hmmm øv men jeg var stadig ved godt mod, så det skulle nok blive godt på trods af.

haengekoeje spot med vand

Jeg finder den hyggeligste lille krog i den anden ende af skoven med udsigt over bækken og lidt ud over markerne, da jeg ankommer klukker bækken lystigt på en sådan måde at man kun kan blive i godt humør af det. Jeg får sat tarp og køjen op i en fart og samlet min stol så jeg rigtigt kan sidde og nyde mit eget lille selskab af natur og mit sind. Der var desværre ikke så meget liv i skoven men jeg får da hørt en hjort af en slags lave nogle lyde i det fjerne og traske lidt rundt i skovbunden, den får dog hurtigt færten af mig og smutter ud i mellem træerne, og væk var den.

kelly kettle

Jeg tog min kelly kettle med for at kunne hygge mig lidt med at lave noget ild også, det var første rigtige tur den var med på. Det var herligt at dimse med små pinde og andet kvas for at holde den kørende, det var jo trods alt både til kaffe the og mad, så der skulle tøffes lidt rundt i skoven for at finde det helt tørre kvas. Hele herligheden blev tændt med tændstål, bare for at der også skulle hygges lidt med dét (bruger normalt lighter, da jeg er en af dem med en skidt vane) i skide godt selvskab læste jeg lidt i en krimi der hedder Dagdrømmeren,  dimsede med tarpen og fandt brænde til Kelly for den skulle jo nødigt gå ud under madlavningen, som var noget af en kedelig omgang pasta carbonara (den billige pose fra netto) men hvad fa…. det var jo bare brændstof.

kelly kettle hygge

Efter et par dejlige gin og tonics  lagde jeg mig i køjen og læste lidt mere inden jeg faldt i søvn, udmattet af alle de skønne indtryk jeg havde fået den dag. zzzZZzzz Jeg skulle jo selvfølgelig op og tisse i løbet af natten, da jeg beslutsomt havde sørget for at holde væskebalancen i top, man skal jo også drikke varieret.   

Da jeg endelig vågner igen er solen stået op for længst.. så jeg må jo hellere komme ud af dunene..  Kaffe skal der til, og jeg får hurtigt tændt op under Kelly igen. morgenbuffeten bestod af to dejlige oste frankfurtere der kun lige med nød og næppe kunne ligge på den lille grillrist der følger med til min model, eller det vil sige at de stak ud over i begge ender, de blev skide gode! og de blev fortæret med et smil og lidt ost i skægget.

Efter at der var nogen der havde drukket alt kaffen... hev jeg en lille flaske bitter op af tasken og tog mig en lille skarp, og bryggede en kop the. Jeg fik konstateret at jeg nok hellere måtte få provianteret hvilket betød at jeg skulle hjem forbi og hente penge så jeg kunne handle ind til mig og min kammerat der ville gæste mig på sidste overnatning af turen.. Ned forbi den lokale netto hvor der blev købt ind til bagekartofler i svøb og medister med brunnaise (en fantastisk blanding af lige dele brun sovs og bearnaise, brikkerne fra netto).

Af sti afsted igen og ud få sat lejr op, det gik som en leg selvom at jeg skulle hjælpe min buddy med at komme på plads med køjen, som jeg venligst lånte ham (så flink er jeg).

roege paa vandretur

Det var hans første nat i køje og indtrykket skulle jo være så godt som muligt. Efter et par øl og en slurk rom blev bagekartoflerne klar, de blev lagt i en gryde og sat til side så vi kunne lave medisteren. den blev lige så god som kartoflerne og de blev hurtig kørt i løgneren. Vi sad til sent på natten og fortalte røverhistorier og andre gode historier fra de varme lande og fra dengang man selv var sømand osv. vi grinede og hyggede os grundigt! Da jeg langt om længe ramte køjen var det som at den gyngede noget mere end natten før…

hyggelig hængekøje tur

Det bliver morgen igen… heldigvis .. og vi får sat over til en lille lækker oksefilét i grillen, min kammerat tog med. Kødet bliver fortæret med en kop kaffe, imens vi nyder regnen på tarpen og torden i det fjerne, ren meditation!Da der endelig er ophold i regnen og bækken er holdt op med at stige,  får vi pakket vores ting ned og ryddet op, så der allerhøjest kun var fodspor tilbage der afslørede at der havde været nogen, og det begynder at regne igen…. så var der kun at nyde vandreturen hjem i det dejlige danske sommervejr, vi skulle jo hjem til tørt tøj og et varmt bad.alt i alt en dejlig tur der begyndte våd og sluttede våd men hvad pokker gør det, det hele var jo i virkeligheden bare fantastisk!

Sommer-konkurrence

Denne artikel er en del af vores sommerkonkurrence. Send os din turbeskrivelse og billeder, så deltager du i konkurrencen om spændende præmier!

1. Præmie: Biolite CampStove 2
2. Præmie: Exped SynMat Hyperlite M
3. Præmie: Rygsæk fra Nordisk

sommer konkurrence outsite

Send din artikel til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.