Kanotur på Immeln

Kanotur på Immeln er ret unik, da søen ligger 1,5 time fra broen, Immeln er Nordens sydligste vildmark, og kanoture her, er enormt alsidige.

kanotur paa immeln i sverige

Kanotur i Sydsverige

Immelns Kanotcenter ligger blot 1,5 time fra Øresundsbron og er derfor let og hurtigt at nå til. Det er ret fedt, for området er ganske unikt, og søen Immeln tilbyder unikt kanovand. Du skal ikke sige det til dem, men kanotcentret har også gode priser. Sammenligner man med kanoleje i Danmark, oplever vi herhjemme ågerkarlepriser. En kano for to, fuldt udstyret koster kun 588 kr. (294 kr. pr. person) for en weekend. En hurtig gennemgang af priser i Danmark starter ved 825 kr. og op til 1800 kr., altså mellem ca. 400 og 900 kr. pr. person.

kanotur i sverige

På Immeln kan du tage endagsture, weekendture og ture i forlængede weekender, men… vi giver dig her i artiklen også en mulighed, så du får hele området for dig selv.

Hvornår skal jeg tage på kanotur på Immeln?

Det kan du sådan set fra søen er isfri, til der kommer is igen. Immelns Kanotcenter udlejer nemlig så længe, det er muligt at padle kano på søen. Den travleste sæson er fra start juli til slut august. Både før og efter vil du have gode muligheder for at opleve vildmarken. I weekenderne er der dog også kanoer på søen.

Søen Immeln tilbyder rigtig flotte pladser med eminente udsigter, men disse kan jo være optaget af andre, så hvorfor ikke opleve søen i hverdage? Din chef er måske mere tilbøjelig til at give dig fri mandag til onsdag end fredag? På hverdage udenfor sommerferien er der nærmest statsgaranti for, at du kan have området for dig selv. Det er virkelig en god oplevelse, som vi har benyttet mange gange, og nu vil dele med dig.

kanotur sydsverige

Hvordan lejer jeg en kano på Immeln?

Det er super let! Gå ind på: https://immeln.co/, og vælg “Book now”, så er du allerede i gang. Kan du svensk, er der en menu til dig. Jon og Linda, der har kanocentret, er nogle helt fantastiske mennesker, og det er deres ansatte også, så du er i rigtig gode hænder.

immelns kanotcenter

Kanoguide til Immeln

Du har rigtig mange muligheder på Immeln og de tilstødende søer. Du kan selvfølgelig starte fra kanotcentret, men du kan også få kørt kanoerne ud til det sted, du ønsker, og så starte derfra. Der er masser af fantastiske lejrpladser. Stir dig ikke blind på guiden, men lad dig inspirere. Hvis du møde en optaget lejrplads, er der masser af andre pladser i nærheden.

Følg med i nedenstående beskrivelse ved at se på kortet her, som Immeln Kanotcenter tilbyder: https://static1.squarespace.com/static/5eaeb2ef64e0d21fc6f1c406/t/5eb3fc083dcbce626efb8b42/1588853798747/ImmelnMaps.pdf

Weekendkanotur på Immeln - lavsæson

Læg ud fra Immeln Kanotcenter, og padl mod Kvinnöarna (Side 1, 3605 firkanten). Hvis shelteret er optaget, er pladsen på øens vestside måske ledig, og den er slet ikke så ringe. Hvis begge pladser er taget, er der øen lige overfor.

Lørdag kan I padle nordpå, f.eks. rundt om Sillebrånsöarna (side 1 i 4009 firkanten) og retur til N. Björkö (side 1, 3808) eller S. Björkö (Side 1, 3708), hvor I så har lejr.

Søndag går turen tilbage til kanotcentret. Afhængig af vindens retning kan det være en fordel at padle mellem øerne. Det finder I helt selv ud af, for I har nu flere dages padling med i kanoerne.

weekendtur paa immeln

Weekendkanotur på Immeln - højsæson

Få kanoerne kørt op til Brotorpet (side 2, 4212) og start herfra. Det gør kun få, så I vil have nordenden for jer selv fredag. I kan enten starte ved Brotorpet shelterplads fredag, hvis folk kommer senere, eller I kan padle ud til Ekön (Side 1, 4210) og slå lejr der..

Lørdag padler I sydpå og ned til øen, der ligger i 3706 firkanten. I har enten lejr på øen eller på en af de små øer, der ligger ud fra den.

Søndag går turen retur til kanotcentret.

Forlænget weekendtur på Immeln

Hvis jeg frit kunne vælge, er det helt klart denne tur, jeg ville tage på. Man oplever forskellige landskaber, charmerende overbæringer og en masse god padling.

Start første dag med at få kørt kanoerne ud til søen Raslången. Start evt. ved Bökestad, side 2, 3314. hvis I har meget tid første dag, og padl op til de to shelterpladser i firkanten 3714 (vælg en af de to). Hvis I ikke har så meget tid, så start evt. på Västerviken shelterplads (side 2, firkant 3714), og overnat her.

Næste dag padler I nordpå og har her to rigtig fine overbæringer, hvor I godt kan tillade jer at dase lidt og måske hygge jer med frokosten. Overnat evt. ved shelterpladsen i side 2, 4413 eller Brotorpet (side 2, 4212).

lejrpladser immeln

Næste dag padler I til N. Björkö (side 1, 3808) eller S. Björkö (Side 1, 3708) og etablerer lejr. Undervejs skal I holde pause på N. eller S. Getön: Det må I dog kun, hvis I er her uden for fuglenes ynglingstid (häckningssäsong) i perioden 1. april - 15. juli. Se kortet for flere detaljer om de omfattede områder.

Sidste dag tilbage til kanotcentret, eller, hvis I vil overnatte en dag mere, så besøg f.eks. Ekön (Side 1, 3505).

Kanotur med overnatning i hytter/B&B:

Det er også muligt at overnatte indendørs, hvis I skulle være til det, eller I virkelig får dårligt vejr.

Det kunne være Vandrarhem Immeln om fredagen https://www.bedandbreakfast.eu/bed-and-breakfast/immeln/immeln-guest-house/1182224/?utm_source=criteo&utm_medium=banner&utm_campaign=retargeting-visitors-english.

Lørdag skal I ikke snyde jer selv for det fantastiske Breanäs Hotell: https://www.breanashotell.se/restaurang/

Del erfaringer

Hvis du selv har været afsted og vil dele erfaringer med Outsites brugere om lejrpladser eller andet i området, så gør det gerne i Outsites forum. Du kan også læse mere om Immeln og kanoture her: https://www.outsite.dk/friluftsliv/kano-kajak-packraft/kanoture

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.