Små Shelters i Gribskov

Naturstyrelsen har opført 10 små shelters i Gribskov til brug for vandrere, kano o.s.v. Området i Gribskov nær Esrum Sø er yderst populært, og shelterne har hjulpet rigtig meget på dette.

shelters i gribskov

Shelters Gribskov

Der var ikke mange shelters i den store skov, og mange af dem var ret store. Derfor var det også enormt svært at finde overnatningsmuligheder, når man var på vandretur i Gribskov. Hvis man ikke have booket en shelter, var det stort set umuligt. Det gjorde bl.a. at mange “stealth campede” - altså sov hvor de ikke måtte, da de ikke havde andre muligheder.

En dag, hvor jeg var på vandretur med et par venner, fandt vi flere af de nye shelters. De var ikke på nogen kort, ikke omtalt nogle steder, og nogle af dem var ikke færdigbygget.

smaa shelters i gribskov

Da de små shelters blev offentliggjort, var det en sand genistreg fra Naturstyrelsens side. Stor ros til idémagere herfra!

Små shelters med plads til 2 personer, med et lille bålsted og en bænk - Hvad mere skal man bruge? Redaktionen: Da artiklen blev skrevet kunne shelterne ikke bookes, det kan de nu. Den oprindelige tekst lød: De kan ikke bookes, så det kræver altså at du rent faktisk er derude, før du kan bruge shelterne. Ikke nok med det så er der hele 10 shelters i et lille område, så chancen for at du finder en ledig, er ret stor.

Desværre forholder det sig ikke sådan mere. Mange af shelterne kan bookes, hvilket desværre gør, at de nu står gabende tomme. Før var der et liv uden lige ved dem, nu; stilhed. Vi er forbi 4 gange om året (mindst), og det er samme billede der tegner sig. Kære Naturstyrelsen: Fjerne muligheden for at booke de små shelters!

De 10 shelters er:

Kronhinden i Søskoven (sydlige Esrum Sø)
Løjen på søbredden (sydlige Esrum Sø)
Glas- & Guldålen* på søbredden (sydlige Esrum Sø)
Aborren på søbredden (sydlige Esrum Sø)
Dåhjorten i Søskoven (sydlige Esrum Sø)
Musvågen i Søskoven (nordlige Esrum Sø)
Troldanden på søbredden (nordlige Esrum Sø)
Hvinanden på søbredden (nordlige Esrum Sø)
Blishønen på søbredden (nordlige Esrum Sø)

Glas- & Guldålen ligger side om side og er derfor nævnt sammen. Søskoven er den del af Gribskov, der ligger fra landevejen og ned mod Esrum Sø.

shelter ved soe

Det geniale stopper ikke her.

Du må nemlig også slå et telt op i umiddelbar nærhed af shelteren. Skulle det ske, at alt er optaget, har du derfor stadig mulighed for at overnatte uden at bryde nogle regler.

Det er simpelthen genialt Naturstyrelsen!

Blishønen shelter

Så mangler vi bare de helt primitive pladser, som Outsite arbejder på at få: En simpel Naturstyrelsens pæl, nogle steder som bålplads, der tilsammen giver tilladelse til at telte i umiddelbar nærhed af pælen for telte, hængekøjer, tarps o.s.v. Dette kan tage “stressen” fra shelterpladserne, da mange gerne “blot” vil nøjes med et telt og en bålplads.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.