Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Shelter

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Vrangeskov Shelter - Med bålhytte

Vrangeskov Shelter har en masse faciliteter som bålhytte, bålsteder, masser af borde-bænkesæt, teltplads og så kan shelteren bookes. I Vrangeskov ved Ringsted er der fri teltning i dele af skoven og gode muligheder for oplevelser.

shelter vrange skov

Vrangeskov

Turen fra mig og sydpå til Vrangeskov er fantastisk. Man oplever istidens indhug i landskabet og vejene bliver mindre og mindre, jo nærmere man kommer Vrangeskov. Turen går forbi Skjoldnæsholm og Bidstrupskovene, søer, landsbyer og er i det hele taget med til at man slipper ugens stress før man når frem.

På parkeringspladsen lige øst for shelteret, oplever man igen noget. Parkeringspladsen er nemlig rigtig hyggelig og hvor mange gange har man lige tænkt det om en P-plads? Herfra går man vestpå gennem en bom og forbi den første overnatningsplads. Når man kommer til den lille bakke, kan man se bålhytten og man kan ikke undgå at gå forkert.

Vrangeskov Shelter

Jeg har aftalt med en kammerat at vi skal hygge med en overnatning. Jesper og sønnen Dirch, min datter Drine og jeg. Jeg har efterhånden en del ældre udstyr som jeg har beholdt, netop for at kunne låne ud til venner, når chancen byder sig for lidt hygge.
Der er lagt op til en god weekend med børn, bålmad og når børnene er gået i seng, så har vi liiiiiiige smuglet 2 gode øl med.

Til min rædsel sidder der dog nogle ved shelteret. De har allerede fundet sig godt til rette og har okuperet det ene af de to shelters. Jeg har dog booket shelterpladsen på Naturstyrrelsens hjemmeside, så jeg har jo i princippet første retten - eller har jeg?

Ligegyldigt hvad så er der god plads. Det er en far og datter og vi skal alligevel kun bruge det ene shelter, så der er ingen problemer og alle kan hygge sig. Hvis der er plads, jamen så er der plads og folk er velkomne.

Som man kan se på billedet til artiklen, ligger de to shelters tæt og der er gode muligheder for læ. Der er også masser af siddemuligheder rundt om bålet. Det hele er dog meget slidt og det virker som om at pladsen godt kune trænge til en kærlig hånd.

smadret shelterplads

Børn og natur

Det er som altid facinerende at se børn forvandle sig, når de kommer ud i naturen. De er med fra start og går rundt og er nysgerrige på hvordan man puster liggeunderlaget op, hvordan man hugger brænde, hvordan man starter et bål osv. De er rigtig nysgerrige og deres naive og fordomsfulde tilgang til friluftsliv er skøn. 

Hvis de lige har et minuts kedsomhed, så er det godt at der er to med. Dirch finder nogle Vinbjergsnegle og Drine kigger facineret med. De opdager så at hele området flyder med dem og de går på snegle-rov. De får samlet nogle mens Jesper og jeg hugger brænde.

aktiviteter for ungerne

Vi bliver dog hurtigt fanget af deres snegle-ræs som de har opfundet på den ene bænk ved bålet. Vi udvælger en hver og må så, uden snyd og skubben, vente at se hvilken en der først når ud til kanten. 

Andre overnatningsfaciliteter

Lige efter parkeringspladsen ligger der et stort område hvor man kan telte og måske knibe en køje ind. Der er sten man kan sidde på og en bålplads. Der er plads til ret mange telte og en fin overnatningsmulighed. Da vi kom forbi havde nogen bygget et fint lille læ, som dog nok kun dækkede bålet.

overnatningsplads i vrangeskov

Bålhytten

Bålhytten er i noget bedre kvalitet end resten af pladsen.

Hvis man gerne vil være sikker på at få en hyggelig oplevelse, trods det danske vejr, så er en shelterplads med bålhytte en rigtig god idé. Vi havde lidt regn og fugt, men var ellers fint forskånet. Dog er det rart af kunne sidde tørt i bålhytten. Den er lavet så der er læ mod vestenvinden og ellers åben. Skulle det blæse ind fra andre sider, kan man hurtigt sætte en tarp op.

vrangeskov shelter

Der er gode siddemuligheder på borde/bænkesættet eller ude i sidderne af bålhytten. Bålpladsen er fin nok, men den kunne måske godt hæves lidt over jorden. Der er grillrist så man kan slæbe store bøffer, eller som os, masser af pølser og brød med, uden også at skulle slæbe rist med. 

baalhygge med boern

Sheltersæsonen

Shelteret er meget populært at komme til. Det skyldes den gode lokation, men også at parkeringspladsen ligger så tæt på. Der kommer ofte en løber eller mountainbiker igennem pladsen, så du skal ikke regne med at have det hele for dig selv her. Det er en "dele-plads".

Hvordan kommer man til Vrangeskov Shelter

I bil: Det er ret let at komme til shelterpladsen med bil og parkeringspladsen kan vel huse 20+ biler. Kør til Ringsted på Vestmotorvejen og tag frakørsel 35. Herefter drejer du til venstre og fortsætter til Valsømaglevej, drejer til venstre og fortsætter til Haraldstedvej og drejer til venstre. Efter du kommer ind i skoven er der halvvejs et skilt mod parkeringspladsen. Det er lidt svært at se, så kør langsomt hvis du kan.

Med det offentlige: Det kan næsten kun betale sig at gå, men ellers kan du tage bus nr. 415 og stå af ved stoppestedet Valsømagle. Herfra er der 21 minutters gågang (af turen på i alt 39 minutter).

Mere Info

Vand: Nej. Medbring selv vand.

Der er ingen naboer i nærheden. Alternativt kan man bruge vandfilter og hente vand i Haraldstedsø, men den ligger ikke lige ved siden af.

Brænde: Nej

Medbring selv brænde eller sank på pladsen eller i skoven. Da vi var der var der masser af brænde, men ellers kunne man gætte på at der ikke er så meget. Ved shelterpladser er der som regel ryttet fuldstændigt.

Vrangeskov Shelter: http://udinaturen.dk/facilitet/Vrangeskov/1616

Ringsted Oplevelsessti: http://oplevelsesstien.dk/om-oplevelsesstien/

Ringsted by: http://www.visitringsted.dk/vestsjaelland/oplev-ringsted 

Læs også

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia