Shelter i Vinderød skov

Shelter med indbygget bålhytte

I Vinderød skov ved Frederiksværk ligger et stort shelter til mange personer. Shelteret har indbygget bålhytte, så du kan gå tørskoet hen til ildstedet for at se til bøfferne. Området er hyggeligt, men du er ikke langt fra byen.

shelter i vinderød skov

Frederiksværk

Det er en af de der glemte perler. Frederiksværk ligger ikke lige der, hvor man kommer forbi. Der er ingen motorvej, men "Grisen" (lokalbanen) kører forbi engang i mellem. Men her er hyggeligt og en af de der byer, hvor tiden går lidt langsommere - på den gode måde. Jeg har boet i området i 1,5 år da jeg gik på efterskole i Asserbo, hvor der også ligger et fedt shelter, Asserbo Shelter.

Det er derfor et glædeligt gensyn med Stålvalseværket, stationen, McD i rundkørslen og den lidt mystiske tur gennem skoven, hvor man krydser kanalen fra Arresø. Det hele ligger her endnu, og det virker til at det hele er i udvikling. Godt at se!

Shelter i Vinderød skov

Vi er her i forbindelse med Outsites årlige julefrokost. Jeg har søgt efter en stor shelterplads og kunne godt tænke mig at prøve en af dem med "indbygget bålhytte". Dem ligger der nogle stykker af i området, så det var bare at vælge.

Man kan med det samme se, at det er et hyggeligt shelter. Hvis man er mange, skal der ikke meget til at skabe en god stemning, da det hele er "lukket inde", selvom der er åben ud til. 

Der er tre shelters, så at sige. Der kan sove ca. 3 voksne i hver, men man kan måske knibe lidt flere ind. Shelterne er bygget sammen, så der er åben hele vejen rundt. Da det er en cirkelformet konstruktion, er her plads til meget bagage bagerst i shelteret, men knapt så meget benplads ud mod bålet. Shelterne ligger inde under taget på bålhytten, så du kan gå tørskoet rundt.

shelter til mange personer

Andre overnatningsmuligheder

Jeg kan ikke læse mig frem til om, der må være opslået telte, men omvendt står der heller ikke at det er forbudt på pladsen. Vinderød skov er en statsskov, så du må gerne ligge i hængekøje.

Andre faciliteter

I midten af shelteret er bålstedet med rist, hvor der er plads til meget brænde og mad. Selvom det er langt fra shelterne (ca. 3 meter), så kan det stadig give strålevarme. Det må være bunden, der er af stål.

baalsted med rist

Under taget er der også et langt borde/bænkesæt med rigeligt plads. Du har altså både shelter, bål og bord under samme tag.

Uden på shelterpladsen findes forskellige bålsteder samt andre borde/bænkesæt. Der er desuden muldtoilet, så du behøver ikke gå med spaden ud i skoven.

Der er hverken brænde eller vand. Brænde kan sankes i skovbunden (der var rigeligt) og vand skal medbringes.

Sæsonen

Shelterpladsen er forbeholds Frederiksværk Udeskole, så på hverdage indtil kl. 17 kan shelteret være optaget. Om aftenen og i weekenden kan alle benytte pladsen. 

Jeg kan ikke helt vurdere, om her er overrendt med andet end hundeluftere, MTB'er og løbere, som vi så masser af. Om lørdagen fik vi pludselig besøg af lovens lange arm, der havde fået en henvendelse om "ophold" i shelteret af sigøjnere eller lign. Bevares vi rodede da lidt, men ellers??? Det vidner lidt om, at her ikke overnatter mange.

baalstedet i shelter

Foruden politiet fik vi også besøg af andre Outsite brugere, der havde set opslaget, men ikke havde så meget tid. Det var hyggeligt, at folk kiggede forbi til en kop kaffe.

Hvordan kommer man hertil

Med bil: Kør mod Frederiksværk og parker her: https://goo.gl/maps/jgcTyiJKaBD2 

Med det offentlige: Tag lokalbanen til Frederiksværk station. Herfra kan du tage bussen, men jeg vil anbefale at gå det lille stykke ud til pladsen.

shelter med baalhytte

Når du ankommer til parkeringspladsen, er her en bakke til venstre, og herfra går turen næsten af sig selv. Man skal dreje til højre, men man kan se shelteret fra stien.

Mere info

Shelteret kan bookes på hverdage fra kl. 17 og frem. Du kan også booke shelteret hele weekenden

Shelteret på udinaturen: https://udinaturen.dk/shelter/5861

Oplevelser og attraktioner i området: http://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/attraktioner/oplevelser

Halnæs Kommunes info-side om naturoplevelser og overnatningssteder: https://oplevhalsnaes.dk/naturen

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.