Boserup Skov Shelter

I Boserup Skov ved Roskilde ligger der en shelterplads med god udsigt til fjorden. Du kan ankomme til fods via Skjoldungestien eller kano og kajak fra vandsiden. Der er 3 shelters og masser af faciliteter, men der mangler drikkevand.

Boserup skov shelterplads

Roskilde

Domkirke, Vikingeskibsmuseet og festival. Roskilde er kendt for mange ting, men har du været her for nyligt? Byen er bestemt et besøg værd og har foruden outdoor butikker som Friluftsland og Eventyr Sport også mange andre spændende butikker og historie. Gå på opdagelse og oplev Roskildes byliv væk fra stress og jag.

Shelter i Boserup skov

Fjordstien og Skjoldungestien går næsten lige forbi og med en afstand på ca. 8 km. fra Roskilde station, er shelterpladsen perfekt til overnatning en fredag efter arbejde. Det tager 1,5-2 timer at nå pladsen til fods og går du via Skjoldungestien, er der masser af oplevelser undervejs. Først bylivet og domkirken, så havnen og vikinge museet og sidst men ikke mindst Boserup Skov.

Stierne bliver mindre og mindre og til sidste åbner skoven sig og shelterpladsen samt Roskilde Fjord kommer til syne. 

Shelter 1 ligger med åbningen mod nord og har plads til ca. 5 voksne. Der er et kæmpe borde/bænkesæt lige ved siden af og shelteren er i fin stand. Der er desværre ingen bålplads.

shelter i boserup skoven

Shelter 2 er magen til, men ligger med åbningen mod syd. Det er lidt synd, da man går glip af den flotte udsigt. Shelteret ligger også for langt væk fra shelter 1, til at man kan være social, så placeringen giver ikke meget mening. Der er også et stort borde/bænkesæt foran dette shelter.

Shelter 3 er lidt "skur-agtig", men nok det shelter med bedst udsigt. Det er vestvendt og der er en lille bålplads ude foran. Shelteret er højt og ca. 1,5 meter over jorden. Det er ikke i flot stand, men kan sagtens benyttes.

Hvis man er flere grupper, kan man være i fred for hinanden i alle 3 shelters. De er tilpas (eller for langt) fra hinanden, så man kan dele pladsen med andre uden problemer.

Andre overnatningsmuligheder

Du må gerne telte på pladsen og du må køje i hele skoven. Her er mange teltpladser og gode muligheder for sjove spots til hængekøjen.

teltplads ved roskilde

Andre faciliteter

Der er masser af faciliteter på pladsen. De ligger dog lidt dumt og der mangler en vigtig ting: Drikkevand. 
Husk derfor at slæb rigelig med ud til shelteret, for der er langt til nærmeste kilde. Er du på Skjoldungestien er der meget langt, hvis du går sydpå mod Bidstrupskovene.

Der er en stor bålplads med to grillriste midt på pladsen. Det er fint til madlavning, men giver ingen mning i forhold til hygge og varme. Regner det, må du enten stå ude i regnen og forsøge at holde liv i bålet, eller kravle ind i shelterne og opgive bålet. Det er surt at der ikke er små bålpladser foran shelter 1 og 2 (der er ved det tredje), da der er plads til det.

shelterplads med toilet

Her er ingen brænde, men det er intet problem at sanke i skovbunden.

Der er masser af borde og bænke på pladsen, så du behøver ikke slæbe dette med

Der er et muldtoilet, så det eneste du skal huske, er toiletpapir.

Sæsonen

Der er mest run på i de 3 varme sæsoner, men da skoven ligger forholdsvis tæt på Roskilde, kommer her mange MTB'er og løbere forbi. Du kan derfor ikke forvente at være alene i vildmarken. Der er også mange der går tur og tager et kort ophold på pladsen, spiser madpakke eller nyder udsigten.

shelterplads ved roskilde

Hvordan kommer man hertil

Med bil: Kør til Boserup Skov og parker: https://goo.gl/maps/fvtNG6CfCP42

Med det offentlige: Du kan enten gå fra Roskilde station eller tage bussen ud til Boserup Skoven. Det tager kun 12 minutter.

Mere info

Shelteret kan bookes men er meget populært. Du kan booke shelteret her: http://booking.naturstyrelsen.dk/Home/Kort/?udinaturenID=1590

Shelteret på udinaturen: http://udinaturen.dk/facilitet/Shelterplads--Boserup-Skov/1590

Oplevelser og attraktioner i området: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/boserup-skov/

Roskilde: http://www.visitroskilde.dk/roskilde-lejre/roskilde

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.