Centralgaardens Shelterplads

Centralgaardens Shelterplads er privat men kan bookes og ligger på Lolland. I hyggelige, rolige og stille omgivelser er shelteret perfekt som udgangspunkt til de mange seværdigheder på øen. En af seværdigheder er dog shelteret selv.

shelter paa lolland centralgaardens shelter

Shelter på Lolland

"Det' Peter Bak" lyder det i telefonen. Peter Bak? Det navn er da bekendt? "Peter øhm... er det dig fra Facebook? Det er Christian fra Outsite...". Jeg bliver fanget og overrasket. Den havde jeg ikke set komme. 

Jeg er igang med at planlægge en mini-ferie på Sydhavsøerne med familien. Jeg kan nemlig godt lokke dem alle sammen med på shelterture eller Glamping. De små telte er udelukket. Vi er Diana (mor), Drine på 4 år og Frej på 1 år samt mig selv. Vi har ikke røven fuld af penge og derfor er shelter-ferier en genial måde for os at kunne opleve mere. Skulle vi overnatte på Hotel til +1000 kr. pr. overnatning, var dette ikke muligt (jo, så skulle det være for at sidde og glo på hotellet...).

"Er der booket på tirsdag?" spørger jeg. "Nej, kom bare forbi!" svarer Peter "men kan du tage Amok Draumr 3.0 med? Den vil jeg gerne se?". Hængekøjen bliver pakket med i bagagen og da tirsdagen kommer, vender vi næsen mod Lolland.

Centralgaardens shelter

Det er sommerens flotteste dag. Det er varmt, skyfrit og ikke en vind der rører sig. Vi ankommer til en ligeså flot gård, der er charmerende og hyggelig. Peter tager imod os og giver os en rundvisning i haven og vi får også lov til at kige ind til fårene og så er børnene allerede solgt.

centralgaardens shelterplads

Shelteret er som gården. Flot og charmerende. Den ligger på privat grund, men er bygget med støttemidler og kan bookes (se link længere nede i artiklen). Shelteret er også godt tænkt. I starten er der et overdækket område hvor man kan sidde og lige efter kommer soveområdet. 

Detaljerne er der også tænk over. Foruden materialerne og det flotte design, er der også tænkt på de små og charmerende detaljer, der gør dette shelter unikt. Træstammerne ude i siden er gennemgående og bliver foruden at være konstruktion også til bænke i siden. Så er der krogene, der er grene. Det er godt tænkt. Den charmerende gæstebog inviterer til at blive skrevet i efter et godt ophold.

charmerende shelter

Faciliteter

Der er rigeligt med brænde og plads til et telt. Der er også bålsted og borde/bænkesæt. Så er der toilettet og vand. Kort sagt alt hvad man skal bruge. 

Sheltersæsonen

"Der kommer ikke så mange... der måtte gerne komme flere". Utroligt nok er der ikke mange der kigger forbi og det er synd. Shelteret er godt placeret i et område hvor der ikke er så mange andre og få som kan booke. Men på en eller anden måde kan jeg godt forstå barrieren, når shelteret ligger på privat grund. Jeg skulle selv tage mig mod til at ringe men jeg er virkelig glad for at jeg gjorde det. 

Jeg tror at følelsen af lidt "påtrængenhed" er den der begrænser en. Shelteret er jo privat og man vil jo ikke være påtrængende eller i vores tilfælde måske lidt forstyrrende, da vi har børn med, der måske ikke helt forstå den private grænse.

udsigten fra shelterpladsen

Jeg tror dog at man skal se de private shelters som et flot tilbud og gestus. Det er personer der har plads på grunden og selv har lagt arbejde i at søge støtte, opføre og passe shelteret. De får så også et shelter de selv kan benytte, men de vil bestemt også gerne dele oplevelsen med andre. Jeg vil derfor opfordre til at slippe begrænsningerne og benytte de private shelters. De er bestemt flotte og drevet af meget venlige personer som Peter Bak.

Hvordan kommer man hertil

For mig er turen magisk og et tegn på ferie. Når man kommer til Vordingborg-senderen på sydmotorvejen mod Rødby, har man forladt stress, kø og hverdagen og er på vej til afslapning og eventyr. Farøbroen og tunnelen mellem Falster og Lolland er to symboler på at man snart er ved færgerne. Så langt skal vi dog ikke.

toilet paa shelterplads

Med bil: Tag frakørsel 45 Guldborg eller 46 Sakskøbing og kør derefter til destinationen Killerupvej 23 4990 Sakskøbing.

Med det offentlige: 3 timer (eller 2,5 hvis du går hurtigt) fra København H. Skift tog i Nykøbing F. til lokalbanen og stå af i Sakskøbing. Herfra er der en hyggelig tur på 4 km. ca.

Mere info

Bookning: Peter Bak, tlf: 3115 4031

Se mere om Centralgaardens shelter på Udinaturen.dk her...

Der er gode indkøbsmuligheder i Sakskøbing: https://goo.gl/maps/FzkfBxHMWnM2

Attraktioner på Lolland: http://www.visitlolland-falster.dk/top-attraktionerne-paa-lolland-falster

Hvis du skal et smut til Tyskland: https://www.scandlines.dk/billetter/billettyper-og-priser/rodby-puttgarden.aspx

Shelters i nærheden

Efter besøget tog vi i Knuthenborg Safaripark og derefter ventede et nyt og anderledes shelter, nemlig:

bogoe fyr shelter

Bogø Fyr Shelter - bo i et fyr!

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Læs også (2)