Kattvig Shelter Sydsverige

I Skåne på Bjärehalvøen, lige på grænsen til Halland, ligger Hovs Hallar, der er et fantastisk område. Landskabet er barskt og kuperet og i sig selv et besøg værd. Her, midt i det hele, ligger Kattvig Shelterplads.

kattvig shelter sydsverige

Shelter i Sydsverige

Fra Øresundsbron tager det kun 1 time 30 minutter via E6 (jeg vil anbefale at tage afkørsel 39, der giver en smuk vej til shelteret).
Shelteret kan være lidt svært at finde, men du kan se det på kortet over shelters i Sverige her... (Søg på Kattvig).

Kattvig shelter

Selve Kattvig shelterplads er meget standard og her er gode faciliteter. Der er plads til 4 voksne eller 6 børn i shelteret og der er gode muligheder for teltning eller køjening. Bålpladsen til shelteret er ikke det bedste til vinterbrug, men det er fint om sommeren. Der er forskellige bålpladser fordelt på området. På billedet kan du se borde/bænkesæt og en informationstavle, der også er fint. Der er toiletter (muldtoilet) og en brønd man kan hente vand fra (husk at kog vandet eller brug vandrens).
Der er en god udsigt fra shelteret, der ligger god i ly for vestenvinden fra Kattegat. Der er gode muligheder for at gå på opdagelse, med de mange stier der går fra pladsen og ud i terænnet.

shelter i sydsverige

Bjärehalvøen

Går du nordpå fra shelteret, kommer du op af bakken og ud på et åbent område med fantastisk god udsigt. Her står du også på Skåneledens SL1 Kust til Kustleden etape 16 og hvis du har mod på det, kan du følge Skåneleden Bjärehalvøen rundt (den går fra shelter til shelter). Outsite har en tur til området, men den blev udsolgt på en dag, så den kan jeg ikke linke til desværre (men vi kommer selvfølgelig tilbage igen).
Følger du Skåneleden vestpå, får du en fantastisk udsigt over Kattegat og Bjärehalvøen, men du kan også gå helt ned på stranden og kravle på klipperne (nogle steder skal man passe godt på). Hernede kan du finde klippehuler eller tage en tur i vandet.

Sheltersæsonen

Kattvig shelter kan være populært i sommersæsonen. Både for vandrer og shelterturister. Shelteret ligger godt placeret nær ”feriebyen” Båstad og Torekov, der hver sommer byder især svenske turister velkommen. Forår og efterår, har du gode muligheder for at ramme en weekend hvor der ikke kommer andre. Det er også flotte sæsoner at besøge området og oplagt til vandringer på Skåneleden (så slipper du for varmen og div. kryb).
Vintersæsonen er flot herude på halvøen, men shelterpladsens bålsted er ikke egnet til decideret vinterbrug. Det kan lade sig gøre, men der findes bedre egnet shelter på Skåneleden til det.

shelter paa skaaneleden

Praktisk info

Shelter: 4-6 personer
Bålpladser: Mange
Infotavle: Ja
Vand: Ja (skal koges)
Toilet: Ja
Andet: Skåneleden
Indkøb: 8,8 km. (Båstad)
Tog: Båstad
Bus: 501 (8 km. til Kattvig)
Bil: Rute

God fornøjelse!

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.