Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Shelter

Skuldelev Strand Shelter har mange gode faciliteter, ligger tæt på parkeringspladsen og shelteret er østvendt. Med en lille udsigt til Roskilde Fjord er shelterpladsen skøn at vågne på.

skuldelev strand shelter ved roskilde fjord

Shelterplads ved Roskilde Fjord

Skuldelev Strand Shelterplads er lidt speciel for mig. Det var det første shelter nogensinde jeg stiftede bekendtskab med (kan du huske dit?). Det er egentligt ikke et synderligt flot shelter (af rundtømmer og sådan), men det er et shelter, og det ligger ret godt placeret.

Når du nærmer dig shelterpladsen ved Skuldelev, kan du godt mistro din GPS i, at ville have dig ud, hvor den kan slå dig ihjel, uden nogen opdager det. Men så åbner fjorden sig op og parkeringspladsen kommer på højre hånd, hurtigere end din GPS kan nå at sige “DREJ!”. Du fortsætter måske derfor ned mod havnen, men det er også et fint sted.

Shelterpladsen ved Roskilde Fjord

Der er 20 meter fra p-pladsen til Skuldelev Strand Shelter. Du kan derfor, hvis du ankommer med bil, slæbe rigeligt med. Shelteret ligger lidt “skjult” i et krat og nogle træer, men det er bestemt ikke dårligt. Man kan derfor være lidt uforstyrret i shelteret.
Foran shelteren har du et lille bålsted. Det er måske ikke et officielt bålsted (på jorden), men det har været der i de mange år, jeg har kendt til stedet. Det er ret fedt, for så kan du også bruge shelteret i ydersæsonnerne, da bålet så kan varme shelteret op (noget man ellers kun kan i Sverige, hvor brandmyndighederne ser lidt anderledes på friluftslivet).

Shelterpladsen ligger i den nordlige ende af Nationalpark Skjoldungernes Land.

shelter ved roskilde fjord i nationalpark skjoldungernes land

Andre overnatningmuligheder

Shelterpladsen er ret stor og her er nok plads til ca. 20-30 telte. Da der ikke er mange træer, skal man nok være meget kreativ for at få en hængekøje op.

Andre faciliteter

Der er nærmest alt hvad shelterhjertet begærer: Toilet og vand (ved havnen), borde/bænkesæt (3-4 stks) med tilhørende grill, p-plads, badebro, bålsted. Eneste her ikke er, er brænde. Det er synd for der er heller ikke synderligt mange træer. At sanke brænde er derfor stort set en umulighed; Tag brænde med hjemmefra!

Sheltersæsonen

I sommersæsonen er her ret mange mennesker. Både udflugt til havnen, shelterpladsens grillsteder og badebroen. På en eller anden måde er det ikke så generende i shelteren, da det som skrevet, ligger lidt ugeneret. Jeg har bl.a. overnattet her en almindelig tirsdag om sommeren. Her var der 3 andre hold af mennesker, der overnattede.

Forår og efterår kan du være heldig at finde pladsen tom, og badebroen er fjernet. Der er derfor begrænset med mennesker, men der kan være sheltergæster.

Om vinteren er her ikke mange og bålet kan som skrevet varme dig og shelteret. Det er derfor et godt vintershelter. Også fordi shelteret vender mod øst, så du er skånet for den kolde vestenvind.

faciliteter på skuldelev strand shelterplads

Hvordan kommer man hertil

Der kører ingen busser hertil, så du skal enten vandrer eller tage bilen, men da det ligger lige ud til Roskilde Fjord, er det også oplagt at ankomme i kajak eller i kano.

Lokale tips

I Skuldelev ligger der en Dagli’ Brugsen, så indkøb kan gøres der. Her ligger også et dukkemuseum. Hvis jeg ikke husker helt galt, ligger her faktisk også en afdeling af Summit To Eats fabrikker (ingen fabrikssalg - desværre ;).

Hornsherred er utroligt skønt fra nord til syd. Gør dig selv den tjeneste at kør forbi Kulhuse i nord, til Kirke Sonnerup i syd. Kuperet terræn, masser af natur og oplevelser langs fjordene, mange vandreruter og masser af overnatning i shelters og på lejrpladser. Den gode is køber du i Jægerspris og så sender du Outsite en tanke, når du kører forbi Kirke Hyllinge (hvor vi har kontor - måske der er kaffe på kanden…).

Vi er også i den nordlige del af Nationalpark Skjoldungernes Land, der også rummer uendelige oplevelser.

Mere info og links

Nationalpark Skjoldungernes Land: https://nationalparkskjoldungernesland.dk/
Visit Frederikssund: https://www.visitfrederikssund.dk/
Visit Fjordlandet: https://www.visitfjordlandet.dk/
Fjordstien: http://friluftsguiden.dk/?group_ad=18116&action=trail®ion=1&kommune=Roskilde

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor
Nordisk Outdoor
B-Wild outdoorbutik
Teva vandresandaler
Eventyrsport
MSR Outdoorudstyr
SpejderGEAR
YETI soveposer og jakker
Friliv outdoorbutik
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

Follow Us