Silkeborg-Aarhus ruten, hvor starter den?

Mere
10 år 11 måneder siden #10197 af NickM
Hej, jeg kommer oprindeligt fra Silkeborg (Sejs), men bor nu i Aalborg. Jeg vil så småt i gang med at vandre, så har tænkt mig at tage fra Silkeborg til Knøsgården, som umiddelbart skulle være 4 timer vandring.

Kortet her www.naturstyrelsen.dk/Udgivelser/Foldere...Aarhus_Silkeborg.htm er dog i ret dårlig stand, så kan ikke gennemskue hvor ruten helt præcist starter. Bare så vi har en chance for at følge skiltene :-) Er der nogen der har erfaringer med den?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 11 måneder siden #10213 af Katharina
Hej

Jeg tror vandreturen starter ved Indelukket bag ved campingpladsen, hvor der et område med træer fra hele verden - der hvor jeg huser det som at man ser de første skilte.
Der er skilte og oversigtskort undervejs, der viser vej - sammen med kortet er det til at finde vej - synes kortet er rart, hvis man er lidt i tvivl om hvor langt man er kommet eller hvis man skal finde stien igen, hvis man skal nogle få meter til den ene eller anden side i forbindelse med man krydser en skovvej- men det er nu få steder.
Men giver dig ret i, at det kan være lidt svær lige at gennemskue præcis vor ruten starter præcis.

Et godt pejlepunkt er at man skal komme forbi gangtunnelen under den stor vej over til Almindsø (ved 2 tallet på kortet). Man skal ikke igennem tunnelen.

Jeg har af flere gang taget toget til Ry og gået til Silkeborg eller omvendt. Kommer man fra Ry - finder du nemt ruten.

Jeg har vandret den med helt utrænet vandre og den tager en god lang dag, hvis man tager sig tid til, at hygge undervejs og måske skal op på Himmelbjerget og have is:).

Stykket fra Himmelbjerget til Ry er nemt gået - hvis man gerne vil have lidt nemt enten til slut eller start.

Et alternativ kan være at tage Hjejlen ud til Himmelbjerg og vandre retur til Silkeborg eller omvendt.

God tur

Jeg var en tur derude i mandags og der er rigtig skønt netop nu - men i øvrigt også på andre tidspunkter af året:)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 11 måneder siden #10218 af NickM
Tak for dit svar! :) Om ikke andet, må de på campingpladsen næsten vide hvor ruten starter.

og super med pejlemærket i øvrigt, så ved vi da at når vi er deromkring, at vi ikke er på vildspor!

Vores plan er at gå til Knøsgården fredag ved 16 tiden, som umiddelbart skulle være 4 timers gang. Så eventuelt gå videre lørdag, og ellers bare blive liggende på bedre camping manerer. Pointen er at komme væk fra hverdagen, da jeg lige har afleveret min bachelor, og bare trænger til at få alt på afstand. :silly:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 11 måneder siden - 10 år 11 måneder siden #10236 af JensB
Hej.
Ruten starter ganske rigtigt i Indelukket. Når man har passeret Indelukkets Spisested følger en lille buet kanal med et par gangbroer over. (Man kan gå over broerne eller også følge buen indenom). Efter kanalen begynder afmærkningen, som paradoksalt går parallelt med Remstrup Å, men på ca. 25-50 m's afstand af åen bag træerne. Alternativt synes jeg, der er mere spændende at gå helt ude langs med åen. I så fald skal man lige være opmærksom på, at stien efter en god km holder til højre.

Igen efter skovløberhuset Myrhus synes jeg, man kan vælge et flottere forløb end afmærkningen, hvis man vælger at følge søbredderne langs sydsiden af Skallervig og senere Asservig til Aunsøen (også kaldet Brillerne).

Jeg har noget beskrivelse her: jensesvandringer.dk/ture-i-danmark/midtjyske-s-h-jland.html og et tilhørende kort her: lh6.googleusercontent.com/-DvD3aMhhjzk/U...borg+Syd%C3%B8st.JPG . Håber, det giver lidt udbytte!

Der er flere steder, hvor jeg synes, der er nogle flottere alternative til afmærkningen!

Mvh. Jens

Du er altid velkommen på min hjemmeside: www.jensesvandringer.dk

Til mine næste ture: jensesvandringer.dk/tamedpaatur.html
Sidste redigering: 10 år 11 måneder siden ved JensB.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.314 sekunder