Turforslag til vandretur i Norge

Mere
9 år 4 uger siden #20517 af Signemjensen
Hej

Kæresten og jeg er ved at se på om vi skal på vandretur i Norge her til sommer. Så jeg vil hører om der nogen som har et forslag til en tur :)

Vi snakket om at tage afsted 7-10 dage og skal være til at komme til med offentlig transport. Vi har begge været på vandretur før.


Mvh Signe

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 4 uger siden #20531 af Henrik Falden
Hej Signe
To klassikere i Norge er "rundture" enten på Hardangervidda. Eller Jotunheimen, med de højeste tinder i Norge. Det er spetakulært, varieret og tilgængeligt og (til dels) krævende. Inspiration kan du også få i bogen "Rother walking guide. Norway south" af Bernhard Pollmann. Indeholder gode beskrivelser af såvel 1-dagsture og "rundture". Go tur.

Hilsen Henrik

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 4 uger siden #20536 af LarsM
Mulighederne er nærmest uendelige, så det største problem er at begrænse sig. Den eneste begrænsning i dit spørgsmål er, at man skal kunne komme til og fra med offentlig transport, og selv med denne begrænsning er der stadig mange muligheder tilbage. Man kan f.eks. tage toget til Finse på jernbanen mellem Oslo og Bergen eller til Hjerkinn eller Kongsvold mellem Oslo og Trondheim. Så er man straks midt ude i terrænet. Lige syd for Finse findes Hardangerjøkulen. Hardangerjøkulen rundt er i sig selv nok lidt for kort til at bruge 7-10 dage på, men så kan man forlænge turen enten ved at slå et sving ned på Hardangervidda eller ved at bruge nogle dage på Hallingskarvet nord for jernbanen. Fra Hjerkinn eller Kongsvold kan man gå vestpå ind i Dovre og Sunndalsfjellene, eller man kan gå mod sydøst til Rondane. Rondane kan også nås ved at stå af toget i Otta og en lokal bus (eller taxi) op til Mysuseter. Der går også busser fra Otta til Lom og videre ind i Jotunheimen fra nordsiden, og der går direkte bus fra Oslo til Gjendesheim på østsiden af Jotunheimen. Længere sydpå går der bus lige forbi Haukeliseter, hvor man kan gå nordpå ind på den sydlige del af Hardangervidda eller sydpå til den nordlige del af Setesdalsheiene. Nogle af stederne er det muligt at gå fra et startpunkt til et andet slutpunkt. Andre af stederne er mere velegnede til rundture, hvor man vender tilbage til startpunktet. Med lidt flere begrænsninger vil det være lettere at blive mere konkret.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 4 uger siden #20540 af gronlund
Hej Signe

Udvalget er stort i Norge, og det kan være svært at begrænse, - men Planlægning-Planlægning er nøglen til en god tur i fjeldet.

Start her: ut.no/tur/?location=vest-norge%2Fromsdal...-eikesdalen#location []=vest-norge/romsdalen-og-eikesdalen&location[]=vest-norge/jotunheimen

Der er mange vardede ture, svære/lette/med telt/på hytte/start og slut ved offentlig transport.

Hilsen.......Jens

Always have a Dream..!!
Forget about the plans
that didn’t seem to work out right,
but don’t forget to always have a dream

Har du brug for lidt Tips & Trix til brug på fjeldvandring og vandreture, er du velkommen til at besøge min hjemmeside: www.hvorfordet.dk
Søger du oplysninger om...

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.154 sekunder