Hardangervidda eller ?

Mere
9 år 2 uger siden #20894 af MAS
Hardangervidda eller ? blev oprettet af MAS
Vi har ikke vildt stor erfaring men har rimeligt udstyr. Vi havde egentlig forestillet os en tur til Hardangervidda i starten af august, men begynder ud fra youtube osv. måske at synes det ser lidt vel stenet og råt ud, måske lidt for meget højfjeld.... Hvis ikke det skulle være Hardangervidde, hvad ville I så foreslå, gerne og helst i nogenlunde kørselsafstand fra Oslo........forslag modtages gerne....

Mvh MAS

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 2 uger siden #20935 af GLM
Besvaret af GLM på emne Hardangervidda eller ?
Hej MAS

Ja Hardangervidda er højfjeld og derfor stenet og råt. Det betyder dog ikke at man ikke kan gå der som relativt nybegynder.

Måske du kan skrive mere om hvad det er for en tur I gerne vil på? Vil I gå eller cykle, vil i bo i telt eller hytte osv. osv.

I kan også se mere på ut.no/ den side har en kortfunktion og beskrivelser af de forskellige områder i Norge.

Der er også en masse vandrestier lige omkring Oslo, har dog ikke selv vandret på dem, men det skulle være mere skov, mindre fjelde. Se evt. ut.no/omrade/4.1253/

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 2 uger siden #20936 af MAS
Besvaret af MAS på emne Hardangervidda eller ?
Vi ville gå med telt og åbent fjel er også ok, vi ville dog gerne have lidt varieret landskab og mulighed for lidt mere læ og "hygge" hvis vejret ikke helt skulle være med os. Jeg synes ikke rigtigt at kunne afgøre om der er grænse områder eller dele af hardangervidder som opfylder dette ?

Mvh MAS

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 2 uger siden - 9 år 2 uger siden #20938 af LarsM
Besvaret af LarsM på emne Hardangervidda eller ?
Hvis det skal være Hardangervidda, så måske den allerøstligste del? For mange år siden var jeg på en tur, hvor vi måtte opgive de oprindelige planer og i stedet havnede i Geilo. Derfra gik vi sydpå, hvor vi kom op i åbent højfjeldsterræn men stadig var tæt på skovene nede mod Dagali, Uvdal o.s.v., så vi kunne søge ned i læ. Mine minder om området er måske præget lidt af, at det var en nødløsning, da det andet måtte opgives, og at det ikke var lige så spændende som det, vi egentlig var taget af sted for. Man kan fortsætte ned over Blefjell i retning mod Kongsberg.

Sydvest for Kongsberg, øst for Notodden, nord for Skien ligger Skrim, hvor den midterste del lige akkurat kommer op over trægrænsen, og en stor del af yderområderne er skov. Jeg har ikke selv erfaring med det men har kun hørt positivt.

Setesdalsheiene - og her tænker jeg på Setesdal Vesthei fra Åseral og nordpå - har fået rigtigt meget sne i vinters, og på fjeldet er det dårligt nok kommet ordentligt i gang med at smelte, så det kommer til at ligge til langt ud på sommeren. Setesdal Austhei (øst for Setesdalen) har nok fået knapt så meget sne, området ligger lidt lavere, og man er ikke så langt over skovgrænsen. Det kunne måske også være en mulighed.

Ellers er der jo Femundmarka, men det ligger noget længere væk. Området er større og måske mere vildmarksagtigt, men her er også store områder med halvåben skov.

Sidste redigering: 9 år 2 uger siden ved LarsM. Begrundelse: Rettet tastefejl
Følgende bruger(e) sagde tak: Ljunggren

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 1 uge siden #20955 af MAS
Besvaret af MAS på emne Hardangervidda eller ?
Tak for forslag :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.160 sekunder