Island slut april/start maj

Mere
8 år 3 måneder siden #24603 af Miniarnold
Hej alle!

Er der nogen her, der har erfaring med at bevæge sig rundt til fods og i bil og overnatning i telt på Island i dette tidsrum?

Her tænker jeg selvfølgelig på vejrlige forhold, sne, temperaturer osv.

Selvfølgelig er det altid muligt, hvis man har det helt rigtige udstyr, og er da også kommet frem til via div. hjemmesider, at folk gør det i et væk. Men er det også relativt "almindelige" og "dødelige" mennesker som jeg, eller er det Bear Grylls typer?

Sagen er den, at en veninde og jeg overvejer en tur derop, men vi er langt fra erfarne i vildmarkslivet, og ejer hverken telt til 7000 kr eller ditto soveposer. Vi har alt udstyr - men til en lun dansk vinter.

Så er der nogen herinde der rent faktisk har været på Island i den periode, der kan komme med nogle faktuelle oplysninger og gode råd?

På forhånd tak for svar!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • ahlehoff
  • Offline
  • Bruger
  • Bruger
  • Naturvejleder. Kajak, klatring, basisfriluftsliv. Langrend.
Mere
8 år 2 måneder siden #24625 af ahlehoff
Besvaret af ahlehoff på emne Island slut april/start maj
Hej.
Jeg har været der ca. 25 gange.
Man må skelne mellem højlandet og så ringvejen rundt om Island.
Højlandet med ruter tværs over landet og populære vandreruter som Laugarvegurinn er kkun tilgængelige i sommermånederne. I 2015 åbnede vejene indtil Landmannalaugar ssåledes først i slutningen af juni. Flere fik problemer på vandreruten pga våd/dårlig udrustning.
Det vil være en god ide at afstemme forventninger/ambitionsniveau med det udstyr man har til rådighed. Jeg har prøvet og ligge i telt ved Landmannalaugar og ryste af kulde. Natten efter købte jeg en soveplads i hytten.
Der er utrolig mange spændende steder i Island, men landet er 2 1/2 gang større end Danmark. En mulighed er at leje bil og køre ad ringvejen - på denne måde kan man nå til mange områder. Overnatning på vandrehjem, sommerhotel, naturcampingplads eller blot et sted i naturen.
Hilsen
Jan Hansen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.145 sekunder