Friluftsoplevelser fra Trondheim og opefter (Norge/Sverige/Finland)

Mere
6 år 7 måneder siden #29869 af riman
Hej alle

Åh, det er længe siden at jeg var aktiv herinde - måtte sågar lave en ny profil, da jeg komplet havde glemt alt, jeg havde logget ind med. Måske nogen af jer kan huske mig. Hvis ikke, så pyt ;)

Men nå, til sagen: Vi planlægger en 6-8 ugers tur mod Nordkap i sommeren 2019. Op-turen går gennem Norge, ned-turen går gennem Sverige. Undervejs triller vi også gerne ind i Finland.

Vi er i bil (forhåbentlig en VW California - med telt) og medbringer to tøser på 4 og 7 år til den tid. Vi medbringer desuden en Hobie Cat fiskekajak (hvis vi orker). Vi er forholdsvis erfarne med friluftsliv, vandring og kanosejlads, og pigerne "går godt", men klarer ikke meget mere end 4-5 timer dagligt til den tid (antager jeg - i år har de gået 2-timers ture).

Vi kender Norge syd for Trondheim indgående, og nedenstående ønsker til tips inkluderer derfor ikke denne del af Norge. Til gengæld er vi blanke på Norge nord for Trondheim og hele Sverige og hele Finland.

Vi er på jagt efter tips til følgende:

1. Faglitteratur med fokus på naturen / områder nord Trondheim og opad. De må gerne kunne købes i DK/på nettet, men det er også fint, hvis de kun kan købes i Norge/Sverige. Vi har "alt i Lars Monsen" i forvejen ;)

2. Områder, som vi ikke må snyde os selv for (Fx Lofoten, Saltfjellet, Børgefjell, Lemonjoki er på listen lige nu, men meget mere skal jo på)

3. Tips til forholdsvis korte dagture, der kan nås fra tilgængelige køreveje vi eventuelt kan vælge på ruten (præcis rute er ikke fastlagt endnu, men besluttes ud fra de tips vi får og det litteratur - pkt. 1 - som vi får læst)

4. Forslag til oplagte ture på 2-3 dage, som kan vandres fra bilen. Findes der et vandfald, en sandstrand, en lækker sø, en smuk slugt 2 dage "inde", så vandrer vi gerne der med telt. Men det skal kunne lade sig gøre med 4- og 7-årig, som nævnt.

5. Forslag til smukke søer/elve, hvor vi kan søsætte Hobien. Skal kunne nåes fra landevej/grusvej/kørevej med minimal bæring.

6. Tips til skønne rastepladser eller andre steder, hvor vi kan holde ind og overnatte. Forslag til dejlige selvbetjente fjellcamps og primitive campingpladser er også meget velkomne.

Jeg håber rigtig meget, at nogen af jer har lyst til at øse af jeres erfaring. Vi skal nok kvittere med pakkelister, rejsebeskrivelser, grejanmeldelser og diverse andet guf før, under og efter!! :)

/Rikke

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden #29874 af Jkring
Hej Rikke.
Et område i absolut ikke må snyde jer selv for er Glomfjellet og Corbels Canyon. Det ligger lige i nærheden af Saltfjellet som du nævner. Søg på "Glomfjellets hemligheder" så er der en udsendelse der ligger på NRKs hjemmesider, der handler om området. Et virkeligt fantastisk smukt område.
Et andet must see naturfænomen i det område lide syd for Bodø er Saltstraumen som er verdens stærkeste tidevandsstrøm. Det er dybt fascinerende at være der når tidevandet skifter. Og det er nok ikke noget I skal opleve fra Hobien!
Lige i nærheden af Glomfjellet ligger Svartisen, der er Norges næststørste gletscher. Her er det forholdsvis nemt at komme hen og 'klappe' gletscheren og der er guidede ture op på den. Det er også muligt at vandre langs med gletsjeren op til en DNT hytte, der hedder 'Tåkeheimen' eller 'Institut for dårligt vejr'. Lidt ildevarslende!
Håber det er noget I kan bruge.

Mvh.
Jørgen
Følgende bruger(e) sagde tak: riman

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 7 måneder siden #29891 af LarsM
Et område, der har fået meget omtale de seneste få år, er Lomsdal-Visten, der ligger på linje med Børgefjell men tættere på kysten. Jeg har ikke selv været der, så jeg har ikke noget konkret at byde ind med. Efter hvad jeg har læst og de fotos, jeg har set, skulle det være et helt fantastisk område. Dog har jeg også læst, at det skulle være forholdsvis svært fremkommeligt, så det er nok ikke et sted, man tager mindre børn med på længere ture. Om ikke andet kan I søge lidt yderligere oplysninger og se, om I kan finde noget spændende.

Hele Helgelandskysten skulle også være fin. I kan køre fra E6 i Steinkjer, fortsætte langs kysten forbi Namsos, Brønnøysund, Sandnessjøen helt til Bodø. Det skulle være en mere spændende vej end E6, men det tager også noget længere tid. Ved Brønnøysund er Torghatten obligatorisk. Når børnene er 4 og 7 år, kan de godt forstå, at et fjeld med hul tværs igennem er noget særligt. Der findes et eventyr om, hvordan mange af de markante fjelde fra Lofoten og helt herned er opstået som forstenede trolde. Det kunne måske være sjovt at bruge dette eventyr som tema for denne del af turen.

Følgende bruger(e) sagde tak: riman

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.154 sekunder