Kungsleden 101

Mere
6 år 6 måneder siden - 6 år 6 måneder siden #30528 af N-zole
Kungsleden 101 blev oprettet af N-zole
Hej folkens

Jeg har nogle spørgsmål om Kungsleden, som jeg håber I kan svare på.

Jeg skal gå den hele i juli 2018, men hvor koldt bliver det om dagen og om natten.
Er det korte bukser om dagen og lange underbukser om aften?
Skal jeg tage min vintersovepose med, eller kan min sommerpose bruges.

Hvad kommer sådan en tur til at koste?
Jeg bliver jo nødt til at købe mad undervejs, men hvad har folk brugt af penge på dette.

Hvad har I brugt, af penge på sådan en tur?

Mvh Niels-Ole
Sidste redigering: 6 år 6 måneder siden ved N-zole.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 6 måneder siden #30534 af KirstenJ
Besvaret af KirstenJ på emne Kungsleden 101
Du kan godt glæde dig! Jeg gik hele Kungleden fra Hemavan-Abisko i sommer (juli) og havde en fantastisk oplevelse! Da jeg kom til Abisko havde jeg mest lyst til een ting: at vende om og gå samme vej tilbage! Det er simpelt hen bare så skønt at være på farten i lang tid.

Du får mange dejlige solskinsdage hvor du kan gå i shorts og t-shirt. Det koster så en masse myggebalsam og lidt solcreme.

Du får også mange kolde/blæsende/regnfulde dage hvor du må gå med lange bukser, uldtrøje og hue - ofte også med regntøj. Det kan blive rigtig koldt hvis du går i regn og blæst på de mange udsatte plateauer.

Nætterne byder også på lidt af hvert. Min sovepose går iflg. producenten ned til -2. De fleste nætter sov jeg i skiundertøj og regulerede temperaturen med lynlåsen og snøren i soveposens hovedende. Jeg startede som regel natten med et par uldsokker på, som jeg normalt tog af efter nogle timer. Jeg fik aldrig nattefrost på min tur, men en decideret sommersovepose er efter min mening ikke nok hvis du skal sove i telt.

Jeg ved ikke helt hvad jeg brugte på min tur, men her er nogle input du måske kan bruge:

* min kammerat og jeg fløj til Hemavan, hvor vi startede turen. Så vidt jeg husker, kostede det ca. 1000 kr. Fra Abisko tog jeg toget hjem, mener jeg betalte 12-1300 kr (og fortrød meget at jeg ikke betalte noget ekstra for en liggevogn/sovevogn).
* der er et ica-supermarked i Ammarnäs (bredt udvalg, almindelige priser); en lille landhandel i Adolfström (butikken har ALT, men er dyr); en købmand/benzintank i Jäckvik (bredt udvalg, almindelige priser).
* al anden proviantering foregår i stf-stugorna - deres priser kan ses på STF's hjemmeside - det er dyrt, men der er ikke andre muligheder. Jeg synes at Fjällstationen i Kvikkjokk er uforskammet dyr, også dyrere end de små stugor (men til gengæld har de en fantastisk cafe og restaurant...). Jeg medbragte frysetørrede grønsager samt tørret kød/fisk til 25 dage; hjemmefra havde jeg i alt 6 dages fuld forplejning. Det vejer jo lidt ekstra i rygsækken, men dels ville jeg gerne spare, og dels betød det meget for mig at få en god portion grønsager hver dag (40 g tørret = 400 g frisk!)
* man skal ikke snyde sig selv for vafler når muligheden opstår, her må man bare betale hvad det koster. Kan især anbefale vaflerne på Bäverholmen lige før Adolfström.
* Der er nogle søer, måske 5-6-7 stk, som skal krydses med robåd (gratis) eller motorbåd (100-250 kr); jeg er ikke så modig, så det blev kun til 2 robådskrydsninger, resten betalte jeg mig fra.
* Vi wildcampede en del, men valgte også nogle nætter at slå teltet op ved en STF-stuga for at få en pause fra regn og - især - myg; det koster 100 kr, og så kan man bruge div faciliteter som køkken og sauna (nogle steder skal man betale ekstra for saunaen)

Håber du kan bruge dette. Hvis du er interesseret, vil jeg gerne se om jeg kan finde mit regnskab fra turen frem. Deler selvfølgelig gerne ud af mine erfaringer, du er velkommen til at spørge.

Venlig hilsen, Kirsten
Følgende bruger(e) sagde tak: Pihlen, N-zole

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 6 måneder siden #30537 af N-zole
Besvaret af N-zole på emne Kungsleden 101
Mange tak for dit svar, det er altid dejlige at få viden fra nogen, som har prøvet turen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
6 år 6 måneder siden #30538 af N-zole
Besvaret af N-zole på emne Kungsleden 101
Mange tak, det vil jo helt klar hjælpe på økonomien, hvis jeg kan sende mad i forvejen.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Kenn
  • Gæst
  • Gæst
6 år 6 måneder siden #30572 af Kenn
Besvaret af Kenn på emne Kungsleden 101
Du kan også se vores video her, der er et billede for ca. hver km og videoer ved noget flot. Den er gået fra syd mod nord, som jeg ville anbefale :)

...vi håber at lave de sidste 5 videoer i juleferien :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.154 sekunder