Idé til hardangervidda syd/vest rundtur?

Mere
5 år 4 måneder siden #32582 af niko-h
Hej

Vi var sidste sommer af sted i Juni måned på Lifjell, men vi blev lidt skuffet over, at vi langt størstedelen af tiden gik i sumpet terræn og med mitter (små myggelignende dyr) overalt, så det var umuligt at sidde stille udenfor, uden at have 500 mitter som stak os i ansigtet, til trods for myggebalsam.

Problemerne med sump og mitter havde vi dog ikke de to dage, hvor vi var over 1000m, så jeg håber vi kan undgå ved at tage en tur i det sydlige eller vestlige hardangervidda.

Men når jeg leder efter en tur på UT.no, er der ikke så mange ruter, hvor man kan gå en rundtur og komme tilbage til samme udgangspunkt (da vi skal parkere i egen bil.) Vi vil helst ikke gå samme vej tilbage.

Vi leder efter en tur som kan gåes på ca. 5-7 dage, hvor vi ikke skal gå alt for langt pr. dag.

Det eneste mulige gratis parkeringssted jeg har fundet, er ved Haukeliseter, hvor man måske kunne gå ud fra, men igen synes jeg det er svært at finde ret mange ruter ud derfra.

Jeg hører gerne nogle konkrete turforslag, inkl. gratis parkeringsmuligheder, hvis nogle har gode erfaringer :-)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 4 måneder siden #32598 af LarsM
Fra Haukeliseter burde der være muligheder nok. Lige præcis denne del af Hardangervidda har jeg ikke selv erfaring med, men ved at kigge lidt på kort og på ut.no kan man godt finde nogle muligheder. Jeg forstår spørgsmålet sådan, at I gerne vil gå ad afmærkede ruter, og det medfører, at I kommer forbi turistforeningens hytter. En lille rundtur (4 dage hvis man overnatter i hytterne) er Haukeliseter - Middalsbu - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter, eller den modsatte vej rundt. Hvis I ikke overnatter i hytterne, bestemmer I selv, hvor langt I vil gå hver dag, og hvor mange dage, I vil bruge på turen. Hvis I skal forlænge turen, kan I gøre det med en ekstra sløjfe nord for Litlos. Her kommer vi ind i et område, som jeg har lidt erfaring med, men det er efterhånden længe siden, jeg har været der (1976). Mellem Litlos og Hadlaskard er der to ruter. Her kan I tage den østlige rute den ene vej og den vestlige den anden vej. En anden mulighed kan være at gå til Torehytten og tilbage. Den ene vej går i den direkte rute lige forbi Hårteigen - evt. med bestigning af Hårteigen. Den anden vej går I en relativt stor omvej, så I benytter halvdelen af ruten mellem Litlos og Tyssevassbu samt forbindelsesruten mellem denne rute og Torehytten.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.149 sekunder