Foredrag om Skjoldungestien

Se med på foredraget om Skjoldungestien, der tager os ud på vandreruten på Sjælland. Skjoldungestien ligger i Nationalpark Skjoldungernes Land kun 20 minutter fra København, og giver mulighed for dagsvandring, weekendvandreture og 5-dages vandretur.

Foredrag om Skjoldungestien

Foredraget er sponseret af Fjeld & Fritid der gør det muligt, at sende til dig gratis. Sidst i videoen er der desuden en lille gave fra Fjeld & Fritid.

Se med på foredraget om Skjoldungestien, der tager os ud på vandreruten på Sjælland. Skjoldungestien ligger i Nationalpark Skjoldungernes Land kun 20 minutter fra København, og giver mulighed for dagsvandring, weekendvandreture og 5-dages vandretur.

Foredrag om Skjoldungestien

Foredraget er sponseret af Fjeld & Fritid der gør det muligt, at sende til dig gratis. Sidst i videoen er der desuden en lille gave fra Fjeld & Fritid.

Skjoldungestien

Vandreturen på Skjoldungestien kan tages fra Roskilde til Hvalsø, eller fra Svogerslev til Lavringe bro (lige nord for Osted). I midten af begge grene ligger Lejre, hvorfra du så kan vælge, hvilken gren du vil vandre videre af.

Find kort over Skjoldungestien (og andre vandreruter i Danmark) lige her: https://www.fjeldogfritid.dk/msearch?q=calazo

På Outsite har vi skrevet en masse om Skjoldungestien og Nationalpark Skjoldungernes Land:

Magasin om Skjoldungestien

Gratis magasin med tema om Nationalparken: https://issuu.com/outsite.org/docs/magasinet-outsite-dk-nr-9

dagsvandretur på skjoldungestien 

Dagasvandring på Skjoldungestien

Dagsvandretur på Skjoldungestien: https://www.outsite.dk/friluftsliv/vandreture/vandring-i-danmark/986-dagstur-pa-skjoldungestien

Dagsvandring på Skjoldungestien: https://www.outsite.dk/friluftsliv/vandreture/vandring-i-danmark/642-dagsvandretur-paa-skjoldungestien

Vandretur i Bidstrup Skovene: https://www.outsite.dk/friluftsliv/vandreture/vandring-i-danmark/971-vandretur-i-bidstrup-skovene

Overnatning i Nationalpark Skjoldungernes Land

Artikel med alle overnatningssteder i Nationalpark Skjoldungernes Land: https://www.outsite.dk/friluftsliv/overnat-i-shelter-i-danmark-og-sverige/shelterture/972-shelters-og-lejrpladser-i-nationalpark-skjoldungernes-land

overnatning i nationalpark skjoldungernes land

Weekendvandretur på Skjoldungestien

Vandretur fra Hvalsø til Roskilde: https://www.outsite.dk/friluftsliv/vandreture/vandring-i-danmark/101-skjoldungestien-igennem-sagnlandet-lejre

Vandretur fra Roskilde til Hvalsø: https://www.outsite.dk/friluftsliv/vandreture/vandring-i-danmark/479-vandretur-paa-skjoldungestien

Video fra Skjoldungestien

En ældre video fra Skjoldungestien, der stadig viser hvad ruten kan:

Vand på Vandretur

Læs artiklen om hvordan du finder vand på vandretur, med eksempler fra Skjoldungestien: https://www.outsite.dk/tips-og-tricks/laering-om-friluftsliv/vandring/848-vand-pa-vandretur

Eksterne links

Naturstyrelsens brochure om Skjoldungestien: https://naturstyrelsen.dk/media/nst/89766/Bidstrup_111213_Web.pdf

Nationalpark Skjoldungernes Land: https://nationalparkskjoldungernesland.dk/

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.