Silkeruten - ny vandrerute ved Silkeborg

Silkeruten er en 12 km lang vandretur i Silkeborg. Ruten tager dig rundt mellem skove, søer og oplevelser i naturen. Du kan sågar tage en dukkert undervejs.

silkeruten

Silkeruten

Silkeruten er en rundtur, og dermed er det meget let at planlægge turen rundt blandt oplevelserne undervejs. De 12 km er overskuelige, og de fleste af os vil kunne tage ruten på 3-5 timer, alt efter kondition, hygge, pauser og oplevelser undervejs.

For oplevelser er der masser af på Silkeruten, der blander byvandring med statsskove, søer og udsigtspunkter. Du kan f.eks. opleve Museum Jorn, AQUA akvarium, Nordisk Outdoor, selve Silkeborg by, tage en dukkert ved Søbadet eller gå på oplevelse i skovene.

oplevelser langs silkeruten

Hvor starter Silkeruten

Silkeruten har tre officielle startpunkter: Odden, p-pladsen ved Ørnsø og et ved Indelukket. Her finder du også infotavler. Men du kan sagtens vælge dit eget startpunkt. Du kan starte ved Silkeborg Station, hvis du kommer med det offentlige. Du kan også vælge en af de mange P-pladser langs ruten.

Overnatning på Silkeruten

Silkeborg har utroligt mange outdoor-oplevelser og faciliteter, men har byen ikke glemt de mere primitive overnatningsmuligheder? Jo, desværre. Der er dog mulighed for at overnatte på campingplads eller Danhostel, det ligger lige på ruten. Derudover tilbyder Silkeborg flere hoteller og Bed&Breakfast. Måske du også kan finde en baghave?

Kort over Silkeruten

Naturstyrelsen har lavet et rigtig godt kort over Silkeruten, som du kan se og printe her: https://naturstyrelsen.dk/media/294643/silkeruten-kort.pdf

Silkeruten findes også på Udinaturen: https://udinaturen.dk/shelter/103592

Kombiner Silkeruten med Himmelbjergruten

Outsite har udråbt Himmelbjergruten som Danmarks Smukkeste Vandrerute. Du kan sagtens kombinere Silkeruten med Himmelbjergruten, da disse f.eks. mødes ved Danhostel, AQUA, Søbadet og andre steder. Du kan altså forlænge den ellers lange Himmelbjergrute eller gå over på Himmelbjergruten fra SIlkeruten, hvis du skal ud at finde primitiv overnatning.

Læs meget mere om Himmelbjergruten her...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.