Far og søn på vandretur Sjællandsleden

Så skete det endelig, vi skulle afsted på Sjællandsleden! Dagen var kommet, hvor far og søn skulle ha' alenetid. Jeg havde set frem til denne tur de sidste 5 måneder, for jeg havde aftalt med Mads, at vi efter hans hjemkomst fra Helmand skulle ha' en tur, hvor vi kunne få talt sammen uden forstyrrelser.  

vandretur rundt om tystrup bavelse på sjællandsleden

Vandring i nærområdet

Tiden herhjemme brugte jeg i mellemtiden så til at google diverse site's og faldt bla. over dette sted, samt Jenses vandringer. Fik lidt inspiration her og der men måtte opgive skov og naturstyrelsen side samt sjællandsleden. De er sku noget tunge (sku tro det var hjemmesider for det offentlige). Turen gik så i stedet til det gode gamle turistkontor og biblioteket hvor jeg indsamlede diverse brochure.
Fandt så ud af med mig selv - "hvorfor ikke bare tage nærområdet" og valget faldt på Tystrup Bavelse rundt.

Desværre kom konen's arbejde lidt i vejen (mit held) så planen måtte ændres lidt .

Søndag middag skulle vi starte efter ny plan, men hvor blev drengen af (det havde vist været en festlig weekend), så den gamle ventede lige så utålmodigt som en lille dreng, men sønnen dukkede endelig op 2 timer og 20 min senere hmm hmm - et lille tidspres opstod, så måtte vi jo snyde.

"Hva' lillemor, kan du ikke køre os de 4 km ud til Tystrupvej ,så vi sparer en time".
Nå endelig på vej til fods med rygsæk og joo én fik hurtig varmen,  men 2 timer og 30 min senere nåede vi vores første lejrplads, hvor vi skyndte os at lave shelter da de havde lovet regn.
Rart at sidde der i skovens ro og få talt med knægten og bare lytte til hans tanker , var jo ikke alt der kunne deles med andre !
Og at sidde der ved bål med kaffen i hånden uden forstyrrende elementer kunne ikke være bedre .
Efterfølgende blev fest måltidet tilberedt over bålet i kogekar ,den fyrstelige ret spaghetti napoli fra jaka tilsat ekstra pasta skruer samt kaffe og chokolade med nødder til dessert .
Jeg var egentlig temmelig overrasket over hvor lidt ondt jeg havde i ryggen på det tidspunkt, det var jo nok mindst 10 år siden jeg sidst havde haft noget på ryggen, så dejlig positiv stemning hele aftenen. Regnen begyndte ganske rigtigt omkring kl. 21 som DMI påstod, så da det startede kunne vi lige så godt kravle i posen efter god mad og kaffe.

Der fik jeg min første erfaring, et gammmelt billigt selvoppusteligt liggeunderlag dur ikke (især ikke nå et eller andet fjols har rullet det sammen og lagt det på loftet i nogle år hmm hvem mon ), avv for H... , en lang nat opstod. Ca 40 min. så skulle man vendes, for det kunne mærkes i det gamle skrog og det gik resten af natten med. Det eneste positive ved det var, at jeg ved selvsyn kunne konstatere at vi ikke blev våde, selvom det stod ned i stænger.

Da klokken var 8 om morgenen og jeg ikke kunne holde til at ligge dårligt længere, måtte vi op og ha' gang i kaffe og krop. Så første ønske og mål var klart et nyt liggeunderlag, ellers vil en længere tur være umulig.

Nå men kaffe og knækbrød blev nydt og vi var friske på at gå igen. Folderen blev skimmet igen og afsted det gik. Kl. var nu 9, 800 meter på flad sti og så op af bakke, så svedte den gamle igen og knægten smilede; Kan du følge med Pops, "jaja kommer nu". 
Skulle jo lige ta lidt foto !!

Men vi fik en skøn tur omkring engene og skoven ved Kongskilde hvor både store flokke af gæs blev set og råvildt i det fjerne.
Da så den del af turen var overstået og vi nåede Kongskilde frilufts gård var det jo desværre asfalt, og der havde den gamle vist også glemt at det går lige i fødderne. Så mandagen gjorde opmærksom på at man var i live, men vejret var med os så den skønneste udsigt ud over søerne blev nydt da frokosten blev sat til livs. 


Da vi ankom hjemme 12.30 havde jeg sagt til mig selv, jeg fortryder ikke denne tur med den bette, men næste gang, og der bliver en næste gang, så har du nyt underlag (måske også pose), og begynder at træne lidt i smug, så smilet ikke bliver for stort hos knægten og man også kan gå om aftenen, uden fruen smiler .

Men en dejlig oplevelse var det og kan kun anbefales til alle os , som måske har haft for lidt tid til ungerne og jobbet for meget , ikke sidste gang vi har været ude .!!!

Vores lille begynder tur var på cirka 24 km ifølge min amatørindtegning, med det længste stræk på 2. dagen.
Lejrpladsen vi benyttet var udmærket med rigeligt plads til større grupper. Rent drikkevand og tørkloset samt grillriste ved bålplads var der også. Ruten er ok afmærket og kan lægges sammen med andre ruter, der er således kommet et nyt stykke på, som ikke er på kortet endnu omkring Suserup Skov. Generelt et fint område at gå i, især for begyndere og med garanti for at opleve natur og dyreliv.

Har vedhæftet link til folder over området samt link til indtegnet rute.

 

MVH Kim

 

links rute: http://map.krak.dk/m/I8z2k

http://www.skovognatur.dk/NR/rdonlyres/04415F3F-9478-4C35-A9CF-867D5C30ABB3/0/57Kongskilde.pdf

Fotograf: Morten Siebuhr 

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.