Danmarks bedste vandreruter

Danmarks bedste vandreruter og vandreområder. Sidste år spurgte vi de ca. 80.000 medlemmer af Facebook-gruppen ‘Vandreture i Danmark’ om deres foretrukne vandringssted.

danmarks bedste vandreruter

Bedste vandreture i Danmark

Vi havde ikke forestillet os, at SÅ mange ville svare. Slet ikke. 1150 delte på få dage nemlig deres elskede sted med alle os andre. Vi havde heller ikke troet, at 92 % af alle svar ville komme fra kvinder. Og vi troede nok heller ikke, at vi ville komme så vidt omkring i dejlige Danmark.

For dét gjorde vi. Svarene tog os fra nord til syd og fra vest til øst. Fra den daglige tur i nærområdet med mand og hund (ja, det har flere skrevet), i den lille skov i nærheden eller turen rundt om nogle af de mange små og store søer i Danmark, eller på nogle af de kendte vandreruter, som du helt sikkert kan genkende i oversigten.

vandring i silkeborg

De mest populære vandreområder og -stier i Danmark

Vi har bearbejdet alle de 1150 svar, så du her kan se danskernes mest elskede områder, hvor 6 eller flere har delt det samme elskede sted. Med den spredning, der var i tilbagemeldingerne, og med den fokus, der var på ture i nærområdet, er ingen tvivl om, at danskerne bare elsker at komme ud.
Egn/område, ture, sted med flere end 6 svar
Mols Bjerge: 44
Silkeborg-egnen (bredt forstået): 23
Gendarmstien: 23
Vesterhavet: 21
Dollerup Bakker: 18
Rebild Bakker: 17
Mariager Fjord (Panoramaruten): 16
Rold Skov: 15
Hindsgavl: 15
Øhavsstien: 13
Pramdragerstien: 13
Syvårssøerne: 12
Bornholm: 12
Vejle Ådal: 12
Røsnæs: 10
Nationalpark Thy: 10
Trampestien (Stevns): 9
Svanninge Bakker: 9
Fyns Hoved: 9
Klosterheden Plantage: 8
Hærvejen: 8
Tisvilde Hegn: 7
Marselisborg Skovene: 7
Limfjorden: 7
Hammer Bakker: 7
Himmerland: 6
Gribskov: 6
Vestjylland (områder fra nord til syd): 6
Fanø: 6
Thy: 6
Fyn: 6
Gudenåen: 6

gendarmstien als

Måske kender du den danske naturkanon. Adskillige af kanonens 15 steder er også blandt dem, som indgår i oversigten.

I dag er der 92.000 medlemmer af ‘Vandreture i Danmark’ og over 60.000 i Outsites anden store store gruppe ‘For os, der vandrer’. De mange medlemmer deler løs af billeder og omtale i grupperne. Kender du dem?

Redaktør
Friluftsliv som jeg elsker det: Det er bare at være derude, at nyde livet, at lytte, at mærke lugtene, at søge roen, at hygge mig med andre, at se ind i bålet, at holde hånd med min kæreste, at mærke lugten af kaffe og bacon. For mig som redaktør og vandretursarrangør er det at inspirere andre til at komme ud så givende og sjovt.