Vandretur på Fjordstien

Fjordstien er 275 km lang men kan, som vi gør det her, deles op i flere bidder. En af mine favoritter er etapen fra Roskilde til Holbæk, for her er så meget at opleve. Fra historien over smuk natur, landsbyer, lokale butikker, strand, skov og så videre.

vandretur på fjordstien fra roskilde til holbæk

Fjordstien er 275 km lang men kan, som vi gør det her, deles op i flere bidder. En af mine favoritter er etapen fra Roskilde til Holbæk, for her er så meget at opleve. Fra historien over smuk natur, landsbyer, lokale butikker, strand, skov og så videre.

vandretur på fjordstien fra roskilde til holbæk

Fjordstien

Vandreturen på Fjordstien starter på Roskilde Station. Mangler du noget til din tur, ligger der flere dagligvarebutikker i gågaden, og så kan du f.eks. tage en tur forbi Friluftsland og shoppe det grej eller gas du mangler.

Roskilde Domkirke er virkelig et besøg værd og imponerer med sin størrelse og historie. Hvis du vil på rundtur i domkirken, skal du sætte noget tid af - der er meget at se!
I Roskilde Havn er der kommet et god liv af cafeer, isboder o.s.v. Derudover ligger her også næste oplevelse i rækken; Vikingeskibsmuseet.

roskilde domkirke

Boserup Skov

På vej væk derfra rammer du snart Boserup Skov. Faktisk er der kun 8 km fra stationen til første shelter, så du kan vandre denne del af Fjordstien på 1,5 - 2 timer. Perfekt tid og afstand på en fredag efter arbejde. Boserup Skov er flot og med god beliggenhed lige ned til Roskilde Fjord. Alle shelters herude har udsigt over Roskilde Fjord, så du får et værelse med udsigt og gode faciliteter.

boserup skov shelterplads

Herslev By, Bryghus og Havn

Efter Boserup Skov kommer du ud i det åbne landskab og går på små og hyggelige landeveje. Fjordstien er let at følge - den er nemlig godt markeret hele vejen.

herslev bryghus lille

I Herslev Havn er der toilet og vand samt shelter og teltplads. Dette kunne være alternativet til en overnatning i Boserup Skov. I Herslev by skal du forsøge at ramme Herslev Bryghus inden for åbningstiderne. Der er en virkelig hyggelig gårdbutik og gode øl, og hvis du har en sød tand, holder Friis-Holm chokolade også til her.

herslev strand shelter 1

Lyndby vikingeskibe

Du skal nyde at vandre på Fjordstien oppe på åsen, hvorfra der er en forbløffende udsigt til begge sider. Vi følger stadig den traditionelle Fjordstien.

Når du drejer op i Hornsherred, ændrer Fjordstien også karakter, og det er her jeg leder dig “på afveje”. Hornsherred er et meget smukt sted og en glemt perle. Du møder Kyndby som første rigtige by, og her skal du ikke snyde dig selv for en tur forbi gårdbutikken Day-Dreamer. Fantastisk venlige mennesker, med en masse spændende lokale produkter.

lyndby strand shelter

I Lyndby finder du også en flot shelterplads, hvor der ligger vikingeskibe, er en badebro, toilet, vand o.s.v. Der er også masser af plads til telte, og pladsen ligger bestemt op til en badetur i fjorden.

Rye Dyrehave vandring

Rye Gård og Munkholmbroen - is og sæbe

Du kommer nu forbi Rye Gård der har den smukkeste have, med en charmerende bro. Der er også en stor skov; Rye Dyrehave.
Når du kommer ud af skoven på Munkholmvej, er du meget tæt på næste fjord; Isefjorden.
Du vandrer derefter nedad bakke til Munkholmbroen. Her er der utroligt smukt, og du kan nyde det hele med en god is og et gårdsalg.

munkholmbroen

Du krydser broen og går ind i Munkholmskoven. Herinde finder du kort efter en primitiv overnatningsplads, hvor du må slå telt op og lave bål. Hvis du sidder og tænker på de lækre produkter (sæbe o.s.v.) med samme navn (Munkholm), ja så er det herfra, de produkter kommer.

Holbæk

Du går langs Isefjord ind mod Holbæk og kan nyde landskabet og fjorden. I Holbæk havn er der gode spisesteder og en hyggelig atmosfære..På Ahlgade, der er Holbæks gågade, finder du mange gode butikker. Fra Ahlgade er der ikke langt op til stationen, hvor vi siger farvel til Fjordstien for denne gang.

holbæk vandring

Hvordan kommer du til Fjordstien

Tag toget til Roskilde eller Holbæk. Hvis du kommer med bil, vil jeg anbefale at parkerer i Holbæk. Her finder du gratis parkering. Tag toget retur til Roskilde.

Rigtig god fornøjelse på Fjordstien!

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.