Vandretur på Sjællandsleden

Sjællandsleden byder på et godt indtryk og en god oplevelse af Sydsjælland i sin helhed og skønhed. Dansk naturskov, fuglelivet, mark og eng, samt de flotte idylliske landeveje, giver et godt indtryk af det sjællandske landskab. Også de ældre danske landsbyer samt godser, man passerer komplementerer helhedsindtrykket. Og ikke mindst de helt små, men også de lidt større havne og flotte strækninger langs kysten gør Sjællandsleden til en nydelig vandreoplevelse.

vandretur i Præstø

Sjællandsleden

Fra Præstø til Sandvig havn er der ca 13 km. Fra Sandvig havn til Kalvehave havn er der ca 15 km. Fra Kalvehave havn til Vordingborg lystbådehavn er der små 25 km.

Jeg har gået strækningerne særskilt i et par år i træk, så der er ingen dato på denne tur. Ligeledes vil jeg gå flere dele af Sjællandsleden i etaper, som det nu lige passer ind, og vil supplere med beretninger om dem med tiden. Er der andre medlemmer i dette forum, som har gået en anden del af Sjællandsleden, er man velkommen til at supplere denne turberetning.

Præstø til Kalvehave

Begge gange jeg har taget strækningen fra Præstø til Sandvig havn har jeg sprunget turen rundt om Næbskoven over. Henholdsvist på grund af vandstanden og på grund af jagt. Strækningen mellem Præstø og Sandvig er en god afveksling mellem skov og landevej. Lige når man har fået nok af landevej, krydser man store Jungshoved vej og så er resten af vejen gennem flot skov, og til afslutning et flot mark og fugle kysteng område.

Sandvig havn har 2 sheltere og hver gang jeg har overnattet her, om på vandretur eller på tur med kajakken, så har jeg mødt venlighed og gæstfrihed i denne havn. Der er luksus toiletter ved shelterne, samt drikkevand til optankning.

Efter Sandvig havn følger man en let kuperet, flot snoet, men efter min smag lidt for lang landevejs rute til Balle havn, som er en meget lille, men super nydelig havn. Herefter venter der en dejlig skovtur hele vejen ned til Kalvehave, med nogle flotte, spændende og sjove stops undervejs.

Man kan telte ved Kalvehave havn, men dette har jeg ikke benyttet mig af. Der er mulighed for indkøb, toiletbesøg og optankning af drikkevand i og ved Kalvehave havn.

Kalvehave til Vordingborg

Efter Kalvehave starter man med ca 4½ km landevej over åbent landskab, dog med et flot syn på Færgestrømmen, Langø, Møn broen og Gammel Kalvehave kirke.

Derefter er der 20 km skov, mark, kløft og strand hele vejen til Vordingborg lystbådehavn. Eneste store minus på denne strækning er de 2 sheltere, som ligger lige under Farøbroen. Motorvejen larmer med konstant støj. Men ellers en rigtig god strækning, med meget variabelt at byde på, ikke mindst grundet valgmulighederne undervejs til at tage de små stier som alternativ til Sjællandsleden. Og dem vil jeg klart anbefale. Gå ned langs kløften før Farøbroen og vælg ruten langs vandet efter FDF hytten mod Vordingborg.

Drikkevand kan tankes ved shelterne under Farøbroen, hvor der også findes toilet ved shelterne. Grundet vindretning og dermed følgende overdøvende larm fra motorvejen op over valgte vi at fortsætte turen til spejderhyttene i Vintersbølle skov. Vi teltede ved FDF hytten. Herfra valgte vi stien langs kysten op til Vordingborg.

Både landskabet, de små stier gennem skoven og langs vandet, godserne som passeres og nogle gode kystrestepladser giver gode plus på denne tur.

God tur, Marlon.

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.