Vandring på Lolland

Planen for denne påske var egentlig en hel anden for mit vedkommende. Jeg skulle have været på Bohusleden og brugt 7 dage der. Planen blev dog ændret af flere grunde, og Bohusleden turen er nu udskudt til muligvis sommeren. Ærgeligt. Påsken blev i stedet brugt på arbejde, og en tur til Lolland. Den sidste del af påsken blev brugt i det gamle sommerhus på Lolland. Søndagen skulle dermed bruges på en dagsvandring. I området er der en del marker, men også skovområder og så er der kysten, hvor man på en god dag kan se til Tyskland.

vandretur på lolland

Vandretur på Lolland

Stedet kender jeg rigtig godt, da mange ferier er blevet brugt dernede. Både skovområdet og kystområdet, og endnu engang skulle der gås en tur i skoven og langs kysten.

Det lange uldne undertøj røg på samt resten af tøjet, og en rygsæk blev pakket, og så var det ellers af sted.

Starten gik fra sommerhuset af, og følger først en grusvej som så går hen og bliver en lille asfaltvej, som løber ned til skoven. I skoven er der ikke nogle stier, udover enkelte skovveje som kan benyttes af biler.

 Vi, min bror og jeg, gik nu nordpå, op gennem skoven, og kommer ud til et åbent område. Her kan man tit se vildt. Der er mange rådyr og harer i området, og sidst vi var ved netop denne åbning, stod vi omkring 10 meter fra et rådyr. Den stod og kiggede på os, og da vi fik øje på den sprang den ellers af sted, da vi selvfølgelig blev begejstrede for at stå så tæt på den. Denne gang var vi ikke så heldige, og der var ikke noget at spejde, selvom man let kunne finde spor rundt om i skoven. Derfor bevægede vi os videre på, for derefter at dreje mod vest senere i skoven.

Der lå stadig rimelig med sne i skoven, så det gik kun stille og roligt fremad. Vi havde endnu ikke været på kysten, men der skulle meget af sneen være blæst væk. Sådan er det ikke i skoven, her er fint med sne. Vi havde stadig kysten til gode. 

Vandretur i skoven

Vi bevæger os videre gennem skoven, tager et lille hvil da vi når ud til landevejen der går gennem skoven, og fortsætter hurtigt videre over i Vindeholme Skov på den anden side. Her vandrer vi ad mindre stier som dyrene har trampet for os. Vi følger dem i længere tid, men må til sidst vende fra dem, da vores kurs ligger noget anderledes end hvad dyrenes gør.

Da klokken nærmer sig de 14 stykker, beslutter vi os for at det er tid til noget mad. Vi har slæbt brænderen og kedlen med i skoven, og derfor står den også på noget hurtigt frysetørret. Der kommer gang i brænderen og varmet noget vand. Det var et skønt sted vi havde fundet. Et lidt bart sted, dog omgivet at høje bare træer rundt om os. Der blev lavet kakao, og hældt vand til maden. Vi sidder der i god tid, og spiser vores mad. Snakken stopper på et tidspunkt, og da kan man virkelig høre den stilhed man befinder sig i. Ind imellem kan små fugle høres, blandt andet spætten. 

Grej til endagstur

Efter god tid får vi pakket sammen igen. Ned med brænderen, liggeunderlaget og hvad der ellers var slæbt med, og af sted igen. Vi går videre igennem skoven, og til sidst kommer der en åbning igen. Her er en mindre sø, og kigger man mod nord, kan vi se Vindeholme Slot, som ligger her i skoven. Vi gik ikke tættere på det, vi fik dog lidt billeder af det. Nydeligt slot.  

Vindeholme slot Lolland

 

I stedet for drejede vi mod syd, og mod kysten. Her fik vi det bekræftet, meget af sneen var blevet blæst væk, og det var som altid meget anderledes at vandre her i forhold til skoven.

Efter at have vandret i skoven, var det skønt at komme ud under åben himmel igen. Der var ikke meget vind denne dag, og solen stod fra en næsten skyfri himmel. Skønt vejr! 

Der må næsten have været plusgrader. Mine gaiters blev smidt om på rygsækken, og et kort øjeblik overvejede jeg at zippe benene af mine bukser. De blev dog på. Resten af turen gik langs kysten, som var skøn vandring. Der blev holdt nogle pauser til at skue ud over vandet og taget lidt billeder.

Ellers gik de sidste kilometer let, og vi var igen tilbage til sommerhuset. Med nye oplevelser, og endnu en god tur fra dette område på det sydlige Lolland.

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.