Vandretur på Kaløstien

Djursland har en række vandreruter, der ikke er specielt kendte. Det var da heller ikke helt nemt at finde frem til konkret information om dem uden forudgående kendskab. Kommunernes hjemmesider og visitdjursland.dk, kombineret med udinaturen.dk, er gode kilder. Kaløstien er en gåtur på 14 km, der leder folk fra Kalø Slotsruin til Ryomgård gennem plantager, marker, ad landeveje og engområder. Skiltningen er ikke helt tilstrækkelig, men med GPX-data fra udinaturen farer man ikke vild.

vandretur på kaløstien djursland

Vandreturen

Vi startede turen fra Kalø 13:30 (Bus 123 fra Aarhus går direkte til slotsruinen). Vi var kommet lidt sent af sted, da dagens stormvejr indgød lidt ubeslutsomhed. Først går turen gennem Ringelmose Skov ad grusvej. Man kommer så ad bakkede marker til en strækning på landevej, hvor man går i vejkanten. Ikke videre ønskværdigt. Man kommer dog igen gennem et langt stræk med plantageskov og engområder. De sidste kilometer går ad landevej og på cykelsti til man når Ryomgård, som vi ankom til en halv times tid efter solnedgang. Derfra tøffede vi hjemover igen med toget.

vandretur i skoven paa kaloe

Kaløstien er altså ikke en vild naturoplevelse, men en stille, rolig og dejlig tur, når vi byboere skal ud og have noget frisk luft. Især er de gode transportmuligheder et kæmpe plus og man får da også set noget typisk dansk landskab. Efter to måneder med eksamen og sygdom var jeg rigeligt tilfreds med at få strukket benene, også selvom noget af turen var i vejkanten med biler blæsende forbi.

Vi fik på turen prøvet noget nyindkøbt grej og tøj. Vandblærer der passer perfekt i de til formålet indrettede lommer i tasken? Genialt! Jeg vil ikke længere rynke på næsen over hvor fjollede de ser ud med sutteladsen på slangen. Og moderne rygsække er intet mindre end fantastiske. Jeg tænker på måske at skrive lidt om grejindkøb som komplet nybegynder, men ved ikke om det her er det rigtige sted til den slags.

vandreture djursland

2016 bliver et godt år med masser af frisk luft og lidt mere komfort ude i landskabet.

Mere info:

Billedalbum fra turen med titlen “Dansk landskab i dårlig belysning”

Info på http://udinaturen.dk/facilitet/kal%C3%B8stien/4627

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.