Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Vandring i Danmark

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Det meste friluftsliv foregår med dagsture i lokalområdet. En tur med det offentlige eller bilen, en rygsæk med en madpakke, drikke og lidt ekstra tøj. Måske har man endda hunden med. Danmark har mange skønne pletter, vi kan besøge, selvom vi mest har et landbrugsland, med små pletter af oprindelig natur. Men det vigtige er jo at komme derud og få den friske luft og motionen. Ellers er man ikke i form til sommerens fjeldtur. Her kommer en videorække med inspiration og tips til dagsture. Det er ikke guides til at besøge, da der er fine kort og foldere til det på stederne, men en inspiration for at se hvad der er derude. Den første er Møns Klint, hvor en af mine yndlingsture er nord for Geocenteret, både langs klinten og inde i skovene bag klinten, så man nemt kan gå 20 km og få lidt højdetræning af benene til sommerens bjerge. 

moensklint

Vandring på Møns Klint

Jeg vil anbefale at komme herned på en hverdag med godt vejr, da weekender og ferie betyder mange mennesker og mange biler. Du kan både parkere ved Geocenteret og et par andre steder i skoven. Men er der mange mennesker, så kan du nærmest kun parkere ved Geocenteret. Geocenteret har dog en fantastisk udstilling om tilblivelsen af Møms Klint og er et besøg værd.

Syd for Geocenteret møder man dog normalt mange mennesker og der er kun et par km med skov før man kommer ud i landbrugslandet og klinten er ikke længere så dramatisk. Nord for Geocenteret er klinten dramatisk og der er længere distancer, så der er færre vandrere og på en hverdag kan man være nærmet alene. Det er et fantastisk område i Danmark med udstrakt skov ud til klinten og slet ikke så landbrugsdomineret som trampestien ved Stevns Klint er det.

På denne tur parkerede vi midt i skoven og gik ned til Geocenteret og jeg tager altid turen ned af trappen til stranden. I vinter og forår er truslen for nedstyrtninger reel, så jeg vælger at kun være ved stranden i kløfterne, det er alligevel ikke sjovt at vandre på stranden, da det er sten og kun sten. Er du geologisk interesseret er her dog rige mulligheder for at finde forstenninger af søpindsvin og vættelys. 

Efter at have gået op af de mange mange trin, så går jeg ud langs klinten nordpå, længere nordpå er der igen en trappe, hvor man kan komme ned på stranden igen. Men ellers er det bare at nyde udsigten ud på det azurblå hav, som ikke er middelhavet men kalk udvaskningen i vandet. Men ellers er det bare nordpå langs klinten også igennem skoven tilbage til bilen.

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia