Planlæg vandretur i Danmark

Planlæg en vandretur i Danmark på eksisterende ruter, eller lav din egen rute. Her får du alle værktøjer til selv at finde vandreruter, planlægge vandre-etaper og overnatning i naturen.

Planlæg vandretur i danmark

Se videoen om en vandring på Hærvejen

Planlæg en vandretur i Danmark på eksisterende ruter, eller lav din egen rute. Her får du alle værktøjer til selv at finde vandreruter, planlægge vandre-etaper og overnatning i naturen.

Planlæg vandretur i danmark

Se videoen om en vandring på Hærvejen

Planlæg vandring i Danmark

I Danmark kan du planlægge dine vandreture ud fra anlagte ruter, men du må også gå væk fra stier og off-road i Naturstyrelsens skove. Du kan overnatte på shelterpladser, lejrpladser og i skove med fri teltning i Danmark.

Vandreruter i Danmark

Der findes utallige regionale og lokale vandreruter i Danmark. Det er for uoverskueligt at nævne dem alle, men først skal du beslutte vandreturens længde.

1 uges vandretur i Danmark

Hvis du vil vandre i en uge i Danmark, er der rige muligheder for det. Der er endda nogle flotte vandringer, der er værd at tage.

Hærvejen
Hærvejen er mere end 500 km lang, og du kan derfor vandre i mere end en uge. Oprindeligt gik Hærvejen fra Viborg til Padborg (og fortsætter faktisk i Tyskland), men den er blevet udvidet til at starte både Frederikshavn og Hirtshals.

Jeg har selv vandret fra Viborg til Jelling ad flere omgange. Denne del er bestemt at anbefale. Og hvis du forlænger ruten med 1-2 dage, har du faktisk en uges vandring der.

Læs mere om Hærvejen på Outsite her...

Find meget mere info på: www.haervej.dk 

planlægning af vandretur på hærvejen

Fjordstien
Fjordstien går rundt om Roskilde Fjord og Isefjorden og er 275 km lang, Der er af gode grunde til mere end en enkelt uges vandretur.

En anbefaling kunne være Hornsherred, f.eks. fra Roskilde til Kulhuse (via Roskilde Fjord) og retur via Isefjorsiden til Munkholmbroen og Holbæk. Her vil du opleve vandring ved vandet, vikingetiden, store skove, varieret terræn, gode is (ved Jægerspris og Munkholmbroen) og venlig lokalbefolkning. Etapen fra Holbæk til Rørvig er også ret flot.

Læs mere om Fjordstien her: https://roskilde.dk/fjordstien 

Læs om Fjordlandet her: https://www.visitfjordlandet.dk/oplevelser/top-10-vandreture/ 

Caminoen
I Danmark har vi 2 forskellige Caminoer (med grene). Den ene følger Hærvejen gennem Jylland, den anden starter i Helsingør og går til Rødby. Du kan også starte i København og gå over Fyn via grenene f.eks. Du følger de berømte muslingeskaller på pæle.

planlægning af vandretur kursus

Kom med på kursus i planlægning af vandretur med Outsite. Lær meget mere om friluftslivet, klik her...

Weekendvandring

Skjoldungestien
Skjoldungestien er en vandrerute, der går fra Roskilde til Hvalsø. Det er altså ganske kort fra København. Et trick er at tage bilen til Hvalsø, benytte sig af den gratis parkering og så tage toget tilbage til Hvalsø, når du har gået de ca. 30 km til Roskilde.

Skjoldungestien går gennem Nationalpark Skjoldungernes Land og overrasker, med flotte stier meget lidt asfalt og smukke store skove (Boserup og Bidstrup). Undervejs oplever du vininger, istidslandskaber og meget meget mere.

Læs mere om Skjoldungestien her: https://nationalparkskjoldungernesland.dk/oplev-nationalparken/aktiviteter/vandreture/


L
æs mere om Skjoldungestien på Outsite her...

skjoldungestien vandrerute planlaegning

Camønoen
Camønoen kan sagtens vandres i en uge, men hvis du er mere til natur end asfalt og landeveje, så er en weekend rigeligt. Du kan vandre Camønoen ved Møns Klint og Østmøn der byder på UNESCOs Verdensarv, flotte skove og kystvandring i verdensklasse. 

Overnatninger i naturen i Danmark

Du kan finde dine overnatninger på www.udinaturen.dk 
Herinde kan du søge på shelterpladser og lejrpladser. Nogle kan du booke, mens andre er første til mølle. Du kan også se de mange skove med fri teltning, hvor du stort ser må slå dit telt op, hvor du vil.

MEN! Der er også finten! Hvor Udinaturen er statens har kommunerne også deres egen. Den hedder www.friluftsguiden.dk, og her finder du mange shelterpladser og teltpladser, som du ikke finder andre steder, og som ikke er så kendte som statens. Faktisk er Friluftsguiden ret god at kende i disse tider, hvor friluftslivet er så populært.

Kom med på vandreture i Danmark - klik her...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.

Vandring i Danmark

Vandring i Danmark er godt og dejligt og de danske vandreruter bliver bedre og flere. Vandreture i Danmark tager dig gennem fantastiske landskaber, dale og fjorde, til smukke skove og strande. Du kan vandrer på lange vandreruter eller tage weekendvandreture og dagsvandreture. 

Hvor er det godt at tage på vandreture i Danmark?

Det er godt at tage på vandretur i Danmark, og du skal besøge hele landet. Fra vandreture i Jylland over fyn til gode vandremuligheder på Sjælland. Oplev vandring på den jyske heden, Møns Klint eller ved Silkeborgsøerne, hvor du kan spenderer en hel weekend med vandring, eller find de kortere dagsvandreture eller gåture, som f.eks. Syvårssøerne.

De 10 flotteste vandreture i Danmark

Disse 10 vandreruter er de flotteste vandreture i Danmark:

Hvornår er det godt at vandrer i Danmark?

Det er godt at tage på vandreture i Danmark hele året. Om sommeren er Danmark skøn, med rige muligheder for vandring. I ydersæsonerne skal du være opmærksom på vand på ruterne, hvor f.eks. Gudenåstien eller Kyst til kyst kan være oversvømmet visse steder. Søg derfor information om vandreruterne før du begiver dig afsted.

Hvordan kommer man i gang med vandring i Danmark?

Kom i gang med vandreture i Danmark ved, at besøge dine lokale vandreruter. Det kan til at starte med, være en lille lokal rundtur, og så kan du langsomt bevæge dig ud, på større og længere vandreruter i hele Danmark.

Tag med på vandreture i Danmark

Kom med ud på vandreture i Danmark. Vi har guidede vandreture, hvor vi vandrer sammen og tager overnatning i telt eller shelters.