Planlæg en vandretur i Danmark på eksisterende ruter, eller lav din egen rute. Her får du alle værktøjer til selv at finde vandreruter, planlægge vandre-etaper og overnatning i naturen.
Se videoen om en vandring på Hærvejen
Planlæg vandring i Danmark
I Danmark kan du planlægge dine vandreture ud fra anlagte ruter, men du må også gå væk fra stier og off-road i Naturstyrelsens skove. Du kan overnatte på shelterpladser, lejrpladser og i skove med fri teltning i Danmark.
Vandreruter i Danmark
Der findes utallige regionale og lokale vandreruter i Danmark. Det er for uoverskueligt at nævne dem alle, men først skal du beslutte vandreturens længde.
1 uges vandretur i Danmark
Hvis du vil vandre i en uge i Danmark, er der rige muligheder for det. Der er endda nogle flotte vandringer, der er værd at tage.
Hærvejen
Hærvejen er mere end 500 km lang, og du kan derfor vandre i mere end en uge. Oprindeligt gik Hærvejen fra Viborg til Padborg (og fortsætter faktisk i Tyskland), men den er blevet udvidet til at starte både Frederikshavn og Hirtshals.
Jeg har selv vandret fra Viborg til Jelling ad flere omgange. Denne del er bestemt at anbefale. Og hvis du forlænger ruten med 1-2 dage, har du faktisk en uges vandring der.
Læs mere om Hærvejen på Outsite her...
Find meget mere info på: www.haervej.dk
Fjordstien
Fjordstien går rundt om Roskilde Fjord og Isefjorden og er 275 km lang, Der er af gode grunde til mere end en enkelt uges vandretur.
En anbefaling kunne være Hornsherred, f.eks. fra Roskilde til Kulhuse (via Roskilde Fjord) og retur via Isefjorsiden til Munkholmbroen og Holbæk. Her vil du opleve vandring ved vandet, vikingetiden, store skove, varieret terræn, gode is (ved Jægerspris og Munkholmbroen) og venlig lokalbefolkning. Etapen fra Holbæk til Rørvig er også ret flot.
Læs mere om Fjordstien her: https://roskilde.dk/fjordstien
Læs om Fjordlandet her: https://www.visitfjordlandet.dk/oplevelser/top-10-vandreture/
Caminoen
I Danmark har vi 2 forskellige Caminoer (med grene). Den ene følger Hærvejen gennem Jylland, den anden starter i Helsingør og går til Rødby. Du kan også starte i København og gå over Fyn via grenene f.eks. Du følger de berømte muslingeskaller på pæle.
Kom med på kursus i planlægning af vandretur med Outsite. Lær meget mere om friluftslivet, klik her...
Weekendvandring
Skjoldungestien
Skjoldungestien er en vandrerute, der går fra Roskilde til Hvalsø. Det er altså ganske kort fra København. Et trick er at tage bilen til Hvalsø, benytte sig af den gratis parkering og så tage toget tilbage til Hvalsø, når du har gået de ca. 30 km til Roskilde.
Skjoldungestien går gennem Nationalpark Skjoldungernes Land og overrasker, med flotte stier meget lidt asfalt og smukke store skove (Boserup og Bidstrup). Undervejs oplever du vininger, istidslandskaber og meget meget mere.
Læs mere om Skjoldungestien her: https://nationalparkskjoldungernesland.dk/oplev-nationalparken/aktiviteter/vandreture/
Læs mere om Skjoldungestien på Outsite her...
Camønoen
Camønoen kan sagtens vandres i en uge, men hvis du er mere til natur end asfalt og landeveje, så er en weekend rigeligt. Du kan vandre Camønoen ved Møns Klint og Østmøn der byder på UNESCOs Verdensarv, flotte skove og kystvandring i verdensklasse.
Overnatninger i naturen i Danmark
Du kan finde dine overnatninger på www.udinaturen.dk
Herinde kan du søge på shelterpladser og lejrpladser. Nogle kan du booke, mens andre er første til mølle. Du kan også se de mange skove med fri teltning, hvor du stort ser må slå dit telt op, hvor du vil.
MEN! Der er også finten! Hvor Udinaturen er statens har kommunerne også deres egen. Den hedder www.friluftsguiden.dk, og her finder du mange shelterpladser og teltpladser, som du ikke finder andre steder, og som ikke er så kendte som statens. Faktisk er Friluftsguiden ret god at kende i disse tider, hvor friluftslivet er så populært.
Kom med på vandreture i Danmark - klik her...