Tag på friluftsdate. Tips og tricks til en scoretur

Tag på friluftsdate, vandredate eller luksusdate i naturen med din nuværende eller måske kommende partner. Vi kommer her med forslag til en romantisk date i bålets skær.

friluftsdate og vandredate

Vandredate og shelterdate

Utrolig mange af de deltagere, vi har med på ture og kurser, søger en partner, der er til friluftsliv. Her er lidt inspiration til den forhåbentligt perfekte friluftsdate, og hvordan du kan give din partner en speciel og romantisk gave.

Letvægtsdate

Inviter din date eller partner på en letvægtsdate og vandretur. Fordele er klare: hyggelig vandretur, natur, samtaler, picnic og evt. overnatning.

Når vi vandrer sammen, sker der noget med samtalen. Fra første skridt er samtalen let at holde i gang, og det er jo altid en fordel på en date. Men du skal også have overraskelserne klar.

date i naturen

Ruten

Vær klar med en rute og gerne en, du kender (så du slipper for at skulle stresse og fare vild).

Vejret

Det gør bestemt ikke noget, at der kommer lidt regn eller sne undervejs. Faktisk kan det være en fordel!

Du kan nemlig vise din partner, at du har styr på det. Det har du ved at have have ly og læ klar mod vind og regn samt varme, hvis det er koldt.

En tarp er forholdsvis let at have i rygsækken og også forholdsvis let at slå op. Faktisk kan du slå en tarp op på uendeligt mange måder, så den yder jer ly og læ. For den kyndige - dig - tager det heller ikke lang tid at sætte den op, og bagefter kan I nyde lyden af regnen på tarpen og hinandens selskab med en god frokost. 
Prøv f.eks. denne alsidige tarp fra Nordisk: https://spejdergear.dk/shop/nordisk-voss-tech-si-tarp---multifunktionstarp-8999p.html

Ønsker du, at I skal være helt alene, kan du have en vindsæk med. Sådan en fætter er mest egnet til fjeldture, men i nødens stund - det øser ned - kan den være det, der sætter prikken over i'et og skaber jeres lille rum. Vi krydser selvfølgelig fingre for, at din partner og/eller friluftsdate ikke løber skrigende væk, fordi du er så totalt nørdet, og at det bare er for meget.

Hvis det er koldt, kan du også hurtigt levere varme. Kog noget vand på en gasbrænder, hæld det på en drikkedunk, og sæt den mellem dine partners ben (høhrøm, mellem lårene - husk at forklare hvad du laver, før du krænker).

Brug dette sæt til madlavning eller opvarmning af vand:
Gryde: https://www.pro-outdoor.dk/shop/msr-trail-mini-solo-1420394p.html
Brænder: https://www.pro-outdoor.dk/shop/msr-pocketrocket-2-1381829p.html

Brug en Nalgene-drikkedunk, da den kan tåle kogende vand (og denne romantiske farve kan også bruges som “lampe” om aftenen, uden I mister nattesynet):
https://spejdergear.dk/shop/nalgene-wide-mouth-drikkedunk---roed---1-liter-9508p.html

Siddeunderlag

I skal sidde godt, tørt og varmt. Det er surt at give din partner en kold røv eller værre end det underlivsbetændelse, hvis din turdate er kvinde.

At have styr på et godt siddeunderlag giver virkelig plus point hos din friluftsdate. Det bedste til det er helt klar Therm-a-Rest Z-Lite: https://www.fjeldogfritid.dk/therm-a-rest-z-lite-sol.aspx

Luksusdate

Du har i forvejen udset dig et shelter eller opstillet et glampingtelt. I ankommer, og du har overraskelser i ærmet. Det er romantisk udsmykning, der samtidig er praktisk og ser rigtig hyggeligt ud:

Belysningen

Lyset er romantisk, dæmpet og selvfølgelig levende. Det er let at holde, og du skal ikke bevæge dig ret meget over en hel weekend. Flagermuslygter er vejen frem, og de findes i alverdens farver:

https://www.friliv.dk/resultat/feuerhand-flagermuslygte.aspx

glamping date

Rensdyrskind

De er fantastiske. Både som udsmykning og som siddeunderlag. Rensdyrskind er varme og lækre at sidde på:

https://bushcraftbutikken.dk/shop/27-diverse/551-rensdyrskind/

Skærebræt og proptrækker

Det lyder ikke så romantisk, men det at have styr på grejet er! Opinel har lavet et sæt med proptrækker, skærebræt, knive, skræller og viskestykke, der får brød og ost (eller andet mad) til at ligne en million:

https://spejdergear.dk/shop/opinel-nomad-cooking-kit---gaveaeske-med-skaerebraedt-og-knive-9038p.html

Service

Du serverer maden og drikkevarerne med stil. Det ser godt ud lige fra anretning til service. Især en producent laver lækker service, der er stillet og romantisk:

https://spejdergear.dk/shop/search-1.html?keyword=Kupilka

mad i naturen paa date

Hold varmen

Et sikkert trick er at fylde Nalgene drikkedunken med (næsten) kogende vand. Giv til din partner, når I skal sove. En Nalgene i soveposen giver varmen hele natten.

Men med en luksusdate har du også et tæppe med. Ikke bare et almindeligt tæppe, men et romantisk outdoortæppe.

Duntæppe fra Nordisk: https://nordisk.eu/kiby/coal-greyblack/p/720/3628

MSR Honcho Poncho: https://spejdergear.dk/shop/therm-a-rest-honcho-poncho---multifunktionel-poncho-7667p.html

Romantiske friluftsgaver

Friluftsring

Når du har fundet din udkårne, kan du jo sætte en ring på (pas på! Det kan blive dyrt!). Der er lavet særlige ringe til friluftsliv, hvis du trods alt ikke vil risikere at miste en formue efter at have slagtet sparegrisen, da du købte en af guld.

Qalo ring til friluftsliv: https://outsite.dk/tips-og-tricks/629-qalo-giftering-til-friluftsmennesker

ringe til friluftsliv

Beklædning

En jakke, en varm trøje og miljøet. Gode gaver, der viser, at du har styr på det og tænker på din partner. Patagonia laver bæredygtigt og miljøvenligt tøj og er førende på området. Du giver derfor en gave med omtanke, fra arbejderen på fabrikken, til modtageren af gave, og jeres eventuelle efterfølgere:

Patagonia: https://www.pro-outdoor.dk/shop/search-1.html?keyword=Patagonia

Diverse gaver

Til ham og hende. Lige det I mangler! På denne side kan du finde gaven til hende eller ham, der har alt:

https://b-wild.dk/grej/diverse

rejsebackgammon til vandring

Rejsebackgammon

Og så er der gaven, I begge kan hygge jer med på jeres ture; Rejsebackgammon, der er lavet i genbrugslæder, på fodpedaldrevet symaskine, lokalt i Holbæk. I kan endda bestille backgammon i de farver, I holder af (eller din partners yndlingsfarver). 

Se Bakano rejsebackgammon her: https://www.bakano.dk/vare-kategori/tilbehoer/ 

Lad os høre om din perfekte date! Inspirér andre i vores forum.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.