Danmarks største skove

Danmarks største skove er spredt ud over landet og byder på fantastiske muligheder for friluftsliv. Mange af de store danske skove kan man opleve over en hel weekend og endda med overnatning derude under stjernerne..

danmarks stoerste skove

Store skove i Danmark

Danmark har store skove. Altså, hvis vi ser på det med egne briller. Jeg synes personligt, at det er rigtig fint, at vi kan tage en weekendvandretur i en dansk skov uden at nå ud til en by. Vi er jo ikke det største land i verden, så vi kan heller ikke forvente de største skove.

Hvis vi sammenligner os med vores naboer Sverige og Tyskland, har vi mikroskopiske skove. Danmark har ca. 645.000 hektar skov (14,6% af landet), mens Tyskland har 11 mio. hektar skov (31% af landet) og Sverige 22,7 mio. hektar (60% af landet).

Læs også: Nordens højeste fjelde (du vil blive overrasket!)

store skove i danmark

Nå, nok om det, nu til listen med de 10 største skove i Danmark:

10 største skove i Danmark

Her er de 10 største skove i Danmark:

Silkeborgskovene, Jylland. 12.600 hektar, ejet af staten og private
Rold Skov, Jylland. 8000 hektar, ejet af staten og private
Klosterheden, Jylland. 6000 hektar, ejet af staten
Gribskov, Sjælland. 5600 hektar, ejet af staten
Almindingen, Bornholm. 5000 hektar, ejet af staten, kommune og private
Kompedal Plantage. Jylland, 4600 hektar, ejet af staten og private
Løvenholm, Jylland. 4300 hektar, ejet af private
Skramsø, Jylland. 4000 hektar, ejet af staten og private
Slagelse Skovene. Sjælland, 3900 hektar, ejet af private
Tvorup, Jylland. 3800 hektar, ejet af staten
Kilde træ.dk og Wikipedia

Hvor stor skal en skov være for at være ‘god’ til weekendvandring?

Hvis du skal på weekendvandretur med rygsæk og det hele, skal kan du vælge skove på ca 1000 hektar og større. Bidstrup Skovene (1000 hektar) på Midtsjælland kan du fint opleve i en weekend og endda have stier til overs til næste gang. Dette tager dog for givet, at du ikke bare går fra den ene ende til den anden, at du kender de gode stier og planlægger en god rundtur. Derudover skal du nok ikke planlægge en tur med 40-50 km. vandring pr. dag, for SÅ når du altså hurtigt ud på den anden side.

Læs også: *Kan du ikke se skove for bare træer’ i Magasinet Outsite, nr. 24 fra maj 2021

hvilken skov er danmarks stoerste

Hvis du er til den form for friluftsliv, hvor du vil nøjes med at bære dine ting ind til et shelter, er der masser af andre muligheder. Med den fokus, der er kommet på værdien af at være ude og tæt på naturen, er der over de seneste år 2020-21 etableret en række nye sheltere, hvor nogle kan rumme en hel flok og andre med plads til bare dig og 1-2 andre.

Hvis du oplever, at der ikke er plads i shelterne, fordi de er booket, er der i dag 278 skovområder i statsskove, hvor du må slå dit telt op for en nat.

Du kan finde de mange skovområder oplistet på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor du også lige kan genopfriske reglerne for fri teltning.

Vil du vide mere:
www.Udinaturen.dk 
www.friluftsguiden.dk 

Kan du finde din egen kommune i Top40?

Vi har med inspiration fra en publikation fra 2019 fra Danmarks Idrætsforbund oplistet de 25 kommuner, hvor skovene fylder mest i pænt meget i det kommunale landskab.

Skove i danmarks kommuner

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.