Ildforbud og bålforbud Sverige

Der er indført afbrændingsforbud 2023 i Sverige. Det betyder at der er ildforbud og bålforbud i naturen mange steder. Det betyder også at du ikke må bruge brændere som Trangia, WindBurner og Jetboil. Men hvor må jeg gerne? Og er der tricks til at få varm mad alligevel?

afbrændingsforbud, ildforbud og bålforbud sverige

Afbrændingsforbud Sverige 2023

Ved disse byer er der lige nu afbrændingsforbud:

Sydlige Gotland
Nyköping
Strömsund

listen opdateres løbende.

Vi anbefaler dig at hente appen "Bransrisk Ute" der er rigtig god til at vise ildforbud i Sverige!

Det betyder blandt andet at vandring på ruterne Skåneleden, Hallandsleden osv. bliver en udfordring, da du ikke må lave bål ELLER bruge en gas- og spritbrænder.
Det gør det svært at lave mad, medmindre du kan vandre fra grillbar til grillbar.

Her må du gerne (med omtanke) lave bål

Nordsverige, Midtsverige og mange steder i Sydsverige.

Diverse steder
Ude ved kysten og diverse steder, er der stadig områder uden bålforbud i Sverige

Sådan får du varm mad på tur alligevel

En Stanley: Det lette trick er at bruge en Stanley Thermoflaske. Hæld kogende vand i Stanleyen hjemmefra, så holder det i op til 24 timer. Husk at en Stanley også kan holde koldt, så skal du bruge koldt vand på tur, så er en Stanley også løsningen.

Forestia Heaters Bag Pack: En Forestia Heaters Bag Pack virker ved, at du hælder koldt vand, ned i posen. Posen bliver så meget varm (følg instruktionen på poserne) og kan varme din ret. Enten en du har med hjemmefra, f.eks. i en silikone pose, eller en Forestia ret (de smager ret godt!). 

kold mad: en lækker tapas, kold delle med kartoffelsalat, pastasalat med tilbehør. Der er mange muligheder for, stadig at få god mad på tur. Derudover er der selvfølgelig forskelligt brød med pålæg, naan med dip o.s.v.

Eller du kan købe Outsites smarte Afbrændingsforbudflyder ;)

 

pointen er egentligt: du skal ikke sidde inde, fordi bålforbud er ude  der er stadig masser af muligheder for, at nyde en god tur i naturen.

Husk nu

Brug hovedet, de indrettede bålsteder og husk hvilket underlag du tænker ild på. Hav altid en Nalgene flaske, spand, tom colaflaske eller lign. med vand stående ved bålet.

Kilder

Vores kilde er MSB.se. Vi har, efter bedste evne, også undersøgt de omtalte kommuners hjemmesider for info.
MEN! Husk nu selv at undersøge før du tager af sted på vandretur. Kildehenvisning til Outsite, hvis du står med en panser og en bøde, holder (indtil videre) ikke i retten!

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.